Hovedfag
8 eller 19 uger (efteråret)
Elitetræneruddannelse
Håndbold

Oplev glæden ved håndboldspillet og fordyb dig i de tekniske og taktiske elementer. Håndboldlinjen henvender sig til alle; så om du er begynder eller øvet, vil du få mulighed for både leg med bolden og fordybelse i spillet på Håndbold linjen.

Håndbold

Du vil komme til at arbejde med; unikke personlige detaljer, team work, personlige analyser i forhold til løb, spring, finter, skudarm, forsvarsbevægelser m.m. Med kyndig vejledning fra tidligere Dame A landsholdspiller Karen Brødsgaard, samt dygtige undervisere/trænere får du de bedste rammer for din udvikling.

• Spillet som fløjspiller, angrebsspiller, stregspiller og målmand
  • Skudformer
  • Håndbold finter
  • Grundskuddet
  • Hopskud og underhåndsskud
  • Intervaltræning
  • Gribeøvelser
  • Skudteknikker og vekseltræning
  • Teknisk træning
  • Afleveringer og tekniske pres
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner

Træn håndbold i klub mens du går på højskolen
Som elev på håndboldlinjen har du mulighed for, at spille klubhåndbold mens du går på højskolen. Afhængig af dit niveau og dine ambitioner, hjælper vi med, at afklare og rådgive omkring dit klubvalg. I området omkring skolen findes klubberne som IK1919, Aalborg KFUM, AIK Vejgaard og Visse osv.

Ture til tophåndbold
Vi arrangerer ture ud af huset og der er mange muligheder til diverse ligakampe, CL-kampe, europacup-kampe, landsholdskampe på hjemmebane og bundesligakampe, eksempelvis ture til SG Flensborg Handewitt. Vi arrangerer afhængig af hvad lysten er til på akkurat ”dit” hold på højskolen. Dog, er vi heldige at vi bor i en ”håndbold by”, så vi på nært hold følger Aalborg herre håndbold og det op startede 1. div i Elite Håndbold Aalborg og de talentfulde ungdomshold.

Handbold1

8 eller 19 uger (efteråret)

Skoleåret 2017/18

• 6. august 2017 (19 uger)
  • 22. oktober 2017 (8 uger)

Mens du går på håndboldlinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Handbold3

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport, fremtidens idrætsleder, fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning