CrossFit

Hovedfag
8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
CrossFit

CrossFit er en dynamisk træningsform hvor man arbejder med hele kroppen. Power, agility, udholdenhed, kondition, stamina, speed, balance, koordination, præcision og meget andet indgår i undervisningen. Giv dine CrossFit kompetencer et ekstra BOOST på Aalborg Sportshøjskole.

YT Video:

CrossFit har amerikanske rødder og vil med højintens- og varieret træning i et råt miljø flytte din fysiske formåen dag for dag. Mens musikken dunker og pulsen stiger, vil vi arbejde på hele tiden at gøre dig bedre, stærkere og mere udholdende.

• Muscle-Ups
  • Ring dips
  • Pull-ups
  • Handstand Walk
  • Handstand Push-ups
  • Rope Climbs
  • Toes to Bar
  • Box-jumps
  • Snatch
  • Clean & Jerk
  • Wall Balls
  • Kettlebell Swings
  • Double unders
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Du får en meget varieret træning, men gennem specifikke øvelser der er designet specielt til dig, vil vi også sikre, at du hele tiden løfter dig og bliver bedre. Vi arbejder med skalering/progression i øvelserne, så du arbejder hen mod at udføre svære øvelser.

CrossFit er bygget op omkring funktionelle bevægelser, med et naturligt arbejdsmønster. Øvelserne arbejder typisk over flere led og med store muskelgrupper.

Ved at generere kraft fra benene, gennem kropskernen og ud i armene, får man et mere effektivt fuldkropsløft frem for et isoleret press. Elementer som at løfte, skubbe, trække, kaste, springe, sprinte, løbe, kravle og klatre er blot et uddrag af de ting CrossFit består af.

Med ugentligt fokus på vægtløftning, WODs, indøvning af tekniske færdigheder og supplerende styrketræning får du de mest optimale forhold der overhovedet kan tilbydes. CrossFit undervisningen foregår i den rå natur og i SPH-Gym (et af landets bedste træningscentre) og i Aalborg Stadions springhal.

CrossFit1

8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 2017/18

• 22. oktober 2017 (8 eller 32 uger)
  • 7. januar 2018 (24 uger)
  • 4. marts 2018 (8 eller 16 uger)

Mens du går på CrossFit har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • Skitur til Les Contamines, Frankrig (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur i Madrid (Oplev CrossFit, juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

CrossFit5

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning

Derudover tilbydes du en personlig træner af de højskoleelever, som har valgt én af højskolens 43 ugers elitetræneruddannelse som deres hovedfag HovedfagElite
Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på CrossFit kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraCoach EkstraKostvejleder

CrossFit4

Display formatting:
>> Jeg har med mit 8 ugers ophold på CrossFit på Aalborg Sportshøjskole fået et godt fundament for at blive en bedre crossfitter. Med stort fokus på teknik og grundig gennemgang af nogle af sportens elementer er jeg blevet en bedre udøver, og har ikke mindst fået en masse med hjem, som jeg kan arbejde videre med << Signe Løgstrup Nordahl Jensen

Jesper Bruun

Jesper er uddannet diplomtræner med speciale i styrketræning fra Aalborg Sportshøjskole, derudover er Jesper også uddannet CrossFit Level 1 instruktør.