Falck

Falck

Forbered dig optimalt til Falcks optagelsesprøve og bliv Falckredder. På Falcklinjen forbereder du dig ikke kun målrettet til Falcks optagelsesprøve. Du får også et kig ind i verdenen som falckredder og kan undervejs blive afklaret med, om dette skal være din karrierevej.

YT Video:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv klar til optagelsesprøven som ambulanceredderelev og bliv Falckredder / ambulanceassistent. Vi giver dig værktøjer, så du formentlig kan bestå optagelsesprøverne til Falck

• Kondition
  • Styrketræning
  • Hurtighed
  • Svømning
  • Udholdenhed
  • Koordination
  • Teambuilding
  • Selvforsvar
  • Konkrete redskaber til selvforståelse og selvudvikling
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning samt øvelser direkte relateret til arbejdet som ambulanceredderelev. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Falck og blive Falckredder. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder og kontinuerligt vil blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit ophold.

Falcklinjen gennemføres i tæt samarbejde med vores Politilinje, så du får en bredere forståelse for arbejdet i uniform. Gennem et tæt og eksklusivt officielt samarbejde med Falck samt betjente fra Aalborg Politigård, kan vi her på Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig en praktisk og intens undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke som ansat i uniform. En til to gange om måneden, vil vi således være på øvelse med rigtige fagfolk inden for enten Falck eller Politi. Falck har officielt blåstemplet Aalborg Sportshøjskole, som den eneste højskole i Danmark der har et samarbejde med Falck omkring deres optagelsesprøver til Falckredder. Disse oplevelser kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. sender din ansøgning.

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens to styrketrænerlinjer , som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve som ambulanceredderelev.

Falck1

8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 2017/18

• 6. august 2017 (19 eller 43 uger)
  • 22. oktober 2017 (8 eller 32 uger)
  • 7. januar 2018 (24 uger)

Mens du går på Falcklinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • Skitur til Les Contamines, Frankrig (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur i Madrid (Oplev CrossFit, juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Flack

Falck2

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning

Derudover tilbydes du en personlig træner af de højskoleelever, som har valgt én af højskolens 43 ugers elitetræneruddannelse som deres hovedfag HovedfagElite

Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på Falck kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interess

EkstraCoach EkstraForstehjalp EkstraJagttegn

Falck3

Thomas Bentsen

Til daglig er jeg hovedansvarlig for vores superspændende Falcklinjen og politilinjen, hvor jeg underviser i fysisk træning, kampsport og selvforsvar og dansk. Jeg er oprindeligt fra Randers, nu bosiddende i Aalborg og uddannet idræts-, dansk, samfundsfags- og musiklærer fra Aalborg Seminarium samt uddannet Diplomtræner i styrketræning.