Specialoperationsstyrkerne

Specialoperationsstyrkerne

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv klar til optagelsesprøverne i de danske specialoperationsstyrker. Vi arbejder målrettet med optagelseskravene til særligt Jægerkorpset. Dog er linjen også anvendelig hvis du søger ind hos Frømands-korpset. Så tag på højskole og forbered dig til specialoperationsstyrkerne

YT Video:

Vi træner i de områder hvor elementer af optagelses-prøverne til korpset foregår. Det er en stor fordel, at kende områderne, når du skal lave o-march og o-løb i forbindelse med optagelsesprøverne. Det kræver hårdt arbejde og en vilje af stål, men vi giver dig redskaberne, så du kan komme det sidste stykke.

En del af undervisningen bliver varetaget af tidligere jægersoldater. Det giver dig et helt unikt indblik i, både hvad det kræver for at komme ind til korpset og hvad dele af arbejdet som jægersoldat består i.

• Løb og kondition
  • Svømning bl.a. undervandssvømning, open water og udspring
  • Boksning
  • Reblære
  • Afstandsbedømmelse
  • Overlevelse/egenbeskyttelse (felttjeneste)
  • Styrketræning
  • O-løb / O-march (dagslys/mørke)
  • Kendskab til områderne hvor optagelsesprøverne foregår
  • Udholdenhed
  • Teambuilding
  • Langdistance march
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Hvordan reagerer du, når du kommer under pres? Hvor god er du til at samarbejde, hvis du er træt, våd og sulten? – det hjælper vi dig med at finde ud af, og giver dig redskaber til at præstere optimalt under pressede forhold og blive klar til optagelsesprøverne til specialoperationsstyrkerne.

Som jægersoldat skal man kunne forholde sig til det uventede og være i stand til at agere roligt, selv i uvante scenarier. Skal jeg løbe 30 kilometer i nat, eller får jeg sovet? Vi vil arbejde med at kunne agere i den slags situationer.

Specialoperationsstyrkerne2

8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 2017/18

• 6. august 2017 (19 eller 43 uger)
  • 22. oktober 2017 (8 eller 32 uger)
  • 7. januar 2018 (24 uger)

Mens du går på specialoperationsstyrker har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • Skitur til Les Contamines, Frankrig (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur i Madrid (Oplev CrossFit, juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Specialoperationsstyrkerne1

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning

Derudover tilbydes du en personlig træner af de højskoleelever, som har valgt én af højskolens 43 ugers elitetræneruddannelse som deres hovedfag HovedfagElite

Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på specialoperationsstyrkerne kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus EkstraFaldskarm EkstraForstehjalp EkstraJagttegn

Specialoperationsstyrkerne3

Nicholas Krobath Olesen

Jeg er selv uddannet på Aalborg Sportshøjskole i 05/06 og har siden taget en kandidat uddannelse i Idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været træner siden 2005. Frem til 2012 var jeg i Aalborg Atltik & Motion og er siden hen skiftet over til at være fysisk træner i fodbold og nu træner jeg både løb og cykling.