Løbelinjen

Løbelinjen

Har du en drøm om at blive udfordret på dit løb, teknik og udholdenhed på højskole? Eller kunne du tænke dig, at blive løbetræner og træne andre i løb og teknikker? For løb er ikke bare løb. På løbelinjen vil du opleve hvor dynamisk og varieret løb kan være.

YT Video:

På løbelinjen vil vi udfordre dig på flere måde. Det kan være du vil gennemføre en ½ maraton eller et maraton, løbe en distance på en bestemt tid, udvikle dit løb, forbedre din teknik, sætte personlig mål, blive bedre til orientringsløb eller et helt andet mål. Så uanset om du er nybegynder, øvet eller har stor erfaring, så udarbejder vi målsætninger, som er tilpasset netop dit niveau og ambitioner, sådan at du kan få en super fed løbeoplevelse.

• Deltagelse i en masse sjove løb (Trailløb, Xtreme mudderløb, orienteringsløb, atletikbane)
  • Løbteknik (løbeskoling, løbeteknik, løbeinstruktør uddannelse)
  • Langdistance løb
  • Sprint løb
  • Test (laktat, VO2 maks, løbestilsanalyse i forhold til køb af sko og teknik)
  • Fysiologi
  • Mentaltræning
  • Træningsplanlægning
  • Restitution
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

På løbelinjen vil der udover løb, være fokus på løbefællesskabet og sammenholdet, som også kan være med til, at forbedre din oplevelse af løbetræningen og derved give et kæmpe boost til din form og forbedre dine løbeegenskaber

Derfor vil personlige træningsprogrammer også være en del af dit ophold og du vil desuden få din helt egen personlige træner, som vil hjælpe dig til, at forbedre dig på flere fysiske parametre. Endelig vil du have mulighed for, at få lavet løbestilsanalyse samt diverse fysiologiske test som VO2 maks og laktat test

Alt ovenstående kan du opnå samtidig med, at du kan blive løbetræner og får DGI’s løbetræneruddannelse. DGI’s løbetræneruddannelse er den optimale grunduddannelse i løb, hvor du lærer om fysiologi, psykologi, trænings-planlægning, løbeskader, ernæring m.m. Sidst men ikke mindst får du både en uddannelse i Crossgym løb, som kombinerer løb og styrketræning af hele kroppen, og løbets psykologi, som omhandler motivation, målsætning, idrætspsykologi m.v.

På løbelinjen arbejder vi med Appen Runtimizer, hvor du får en masse info om dit løb, og som skal være med til at du kan optimere din løbeteknik. Dette er din mulighed for at arbejde i dybden med dit løb.

Som elev på løbelinjen får du desuden mulighed for at få gode rabatter i butikken Runners Lab, samt en løbestilsanalyse i forhold til køb af sko. Derudover er der mulighed for indmeldelse i Aalborg Orienteringsklub og Aalborg Atletik & Motion, så du får mulighed for yderligere træning og deltagelse i stævner.

Lob1

8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger (efteråret og foråret)

Skoleåret 2017/18

• 6. august 2017 (19 eller 43 uger)
  • 22. oktober 2017 (8 eller 32 uger)
  • 7. januar 2018 (24 uger)
  • 4. marts 2018 (8 eller 16 uger)

Mens du går på løbelinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • Forskellige løb i Danmark
  • La Santa Sport (dec.)
  • Skitur til Les Contamines, Frankrig (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur i Madrid (Oplev CrossFit, juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

DGI
copy-AAM-logo
aalborg_logo
aau-logo

Lob2

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning

Derudover tilbydes du en personlig træner af de højskoleelever, som har valgt én af højskolens 43 ugers elitetræneruddannelse som deres hovedfag HovedfagElite

Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på løbelinjen kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraCoach EkstraKostvejleder

Lob3

Nicholas Krobath Olesen

Jeg er selv uddannet på Aalborg Sportshøjskole i 05/06 og har siden taget en kandidat uddannelse i Idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været træner siden 2005. Frem til 2012 var jeg i Aalborg Atltik & Motion og er siden hen skiftet over til at være fysisk træner i fodbold og nu træner jeg både løb og cykling.