logo_2016
search-button
Navn:

Bagt torsk med quinoasalat

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
3_Bagttorsk_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:

Salat

  • 1½ dl. rå quinoa (protein holdigt frø) (100 g)
  • ½ rød peberfrugt
  • ¼ rødløg
  • 1 stor gulerod
  • 6 radiser
  • 1 lille bundt dild

Dressing

  • 1 spsk. citron/lime saft
  • spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ fed hvidløg, fint hakket
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
     
  • Ca. 200 g torskefilet eller lys-sej
  • Salt og peber
  • Lime eller citronbåd til servering
  • Groft brød (ca. 150 g)
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kog quinoa efter anvisning på pakken og afkøl. Snit peberfrugt, rødløg, gulerod og radiser. Hak dild og bland med quinoa og alle grøntsagerne. Pisk alle ingredienser til marinaden sammen og hæld den over salaten og vend godt rundt.

Læg torsken på bagepapir på en bageplade og drys med salt og peber og bag midt i ovnen i 10-15 minutter. Mærk på fisken efter 10 minutter – når den føles fast i kødet, er den færdig. Hvis den ikke er færdig, bages den lidt længere.

Anret quinoasalaten med den bagte torsk, lime/citron til at dryppe over og server straks med groft brød til.

 

Energi: 4070 kJ/969 kcal
Protein: 28 E % (65 g)
Fedt: 44 E % (49 g)
Kulhydrat: 28 E % (63 g)
 

Kommentarer

Kommentarer: