Velkommen til Aalborg Sportshøjskole
SportsakademietDiplomtræner på Danmarks mest omfattende træneruddannelseArrangementer på Aalborg SportshøjskoleKurserVidensbank ...vi formidler videnAalborg Sportshøjskole
Skolen7Banner2014

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed.
 

Vi er gode til at se udviklingspotentialet i alle vore elever og kursister og hjælpe dem til at få realiseret deres drømme. Elever fra Aalborg Sportshøjskole er fagligt og personligt godt kvalificeret og har kompetence til at møde studier, erhvervslivet, idrætslivet og den globaliserede verden. De lærer at tage ansvar for såvel egen situation som fællesskabet og oplever, at de kan gøre en forskel for sig selv og andre efter opholdet på skolen.

Vi er kendt for at have et højt fagligt niveau i vores undervisning, som understøttes af et sundt og proaktivt miljø på skolen. Der er stor åbenhed omkring læring og vores ressourcestærke medarbejdere kan hjælpe eleverne med såvel den faglige som personlige udvikling.

Aalborg Sportshøjskole er en demokratisk skole med et bredt idrætspolitisk engagement, hvor der er sammenhæng mellem undervisning og skolen som helhed. For os kan begreberne idræt, sport og sundhed ikke adskilles fra etik, moral og almen dannelse.

 

Højskolen har fine og attraktive skolebygninger og elevboliger med adgang til attraktive faciliteter samt gode uddannelses-, idrætslige og kulturelle muligheder i nærområdet. Vi har i samarbejde med specialforbundene og Danmarks Idrætsforbund landets bedste træneruddannelser i en række idrætsgrene.

Aalborg Sportshøjskoles øverste instans er repræsentantskabet, der består af en lang række idrætsorganisationer, lokale foreninger og landsdækkende organisationer. Det er repræsentantskabet der vælger medlemmerne til skolens bestyrelse.

Vi bor midt i byen, lige overfor Aalborg Stadion, hvor vi i undervisningen benytter Stadionhallerne. Det betyder, at vi lever tæt sammen med andre, og det bevirker, at vi må udvise tolerance og smidighed overfor hinanden, men også at vi gensidigt får inspiration og oplevelser. Skolens placering gør også, at der inden for en lille radius er mange forskellige idrætsforeninger, som giver dig store muligheder for aktiv udfoldelse i din fritid.

 

Historien omkring Aalborg Sportshøjskole

Efter 7 års forarbejde lykkedes det for kredsen bag Sportshøjskolen at få undervisningsministeriets tilladelse til at start skolen, med start i 1982.

 

1982 Aalborg Sportshøjskole blev grundlangt i begyndelsen af november 1982. Aalborg Sportshøjskole lå dengang i Aalborg Øst på AaB's anlæg. Da idrætshøjskolen startede var det Danmarts 7. idrætshøjskole, men med det tvist at man ønskede at satse på uddannelse af ledere og instruktører.

Skolen1982

Forstander: Arenth Nielsen 1982 – 1983
1984 Forstander: Steen Bjørn Pedersen 1984 - 1988 

Profilbrochure1982

NyPil.png Se brochure fra dengang
1988  

I 1988 flytter højskole fra Aalborg Øst til højskolen nuværende placering på Annebergvej 55 i midt byen af Aalborg overfor Aalborg Stadion

Per Jessen (konstitueret ca. 5 mdr.) 1988 – 1988
Forstander: Christian Møller 1988 – 1991  

Profilbrochure1994

NyPil.png Se brochure fra dengang

1992  Forstander: Ole Vøgg Veje 1992 – 2002

Profilbrochure2003

NyPil.png Se brochure fra dengang
2002  Forstander: Susan Roulund 2002 – 2009 
2003Danmarks Trænerskole Aalborg besluttede onsdag den 7. maj 2003 efter indstilling fra skolens bestyrelse at gå i betalingsstandsning. Aalborg Sportshøjskole overtager herefter den 1-årige træneruddannelse som i dag kendes under navnet trænerakademiet.

Baggrunden for denne beslutning er, at Trænerskolens økonomiske grundlag blev svækket, da Danmarks Idræts-Forbunds repræsentantskab på sit årsmøde lørdag den 30. juni 2003, valgte at ophøre med økonomisk støtte til Danmarks Trænerskole Aalborg.
2007Fredag den 2. november kunne Aalborg Sportshøjskole fejre sit 25 års jubilæum. Dagen blev markeret ved et seminar på KMD i Aalborg, hvor Johannes Møllehave, 800 meter løberen Rikke Rønholt og KMD's Personaledirektør Bjarne Flyvbjerg gav hver deres bud på emnet "Det hele menneske" og idrættens indflydelse herpå. Derefter blev der afholdt reception på Aalborg Sportshøjskole med taler og opvisninger af eleverne.

Johannes_Mllehave_-_web.jpg   sigfrids_fodvarmere_-_web.jpg   web_-_susan_tale.jpg
2009 Forstander: Betina Møgeltoft Christiansen 2009 - 2015
2011  D. 1. september 2011 er Aalborg Sportshøjskole endelig blevet ejere af Anneberghus, som er det lejlighedskompleks, hvor eleverne bor. Indtil denne dato har skolen lejet bygningen af Aalborg Kommune. Efter en lang forhandlingsperiode har vi købt alle 99 lejligheder for 21 millioner kroner.

2011Sep3Nyhedsbrev.jpg
2012  Aalborg Sportshøjskole åbner SPH-Gym i startede af maj 2012, centret har fokus på elitetræning og motionstræning til de Nordjyske udøvere.

SPHgym_LogoWeb
2015 Forstander: Rasmus Krogh 2015 -  

 

Du glemmer det aldrig 

Det gode fællesskab, det intense samvær og de mange muligheder betyder, at du kan få en af de allerbedste oplevelser i dit liv.

 

På Aalborg Sportshøjskole får du afprøvet og udviklet dine talenter både inden for sport, kreative fag og almene fag. Du får en ballast, der gør det muligt for dig at deltage aktivt som træner eller leder i idrætsforeningerne. Du får venner og oplevelser, du kan tage med dig videre i tilværelsen, og du får mod på at gå fremtiden aktivt i møde. 

 

Hvis du vil mere... 

Et ophold på Aalborg Sportshøjskole er en mulighed for dig, som vil noget med dig selv, med andre, med din krop, med livet og med verden. Aalborg Sportshøjskole er for dig, der vil sætte fokus på dine fremtidige uddannelsesmuligheder, for dig der vil mere med tilværelsen.

 

 
Sportens by 

Aalborg Sportshøjskole har en central placering i byens sportsmiljø. Lige på den anden side af vejen ligger Aalborg Stadion med svømme- og motionscenter og tre stadionhaller. Vi har få hundrede meter til fodboldbanerne, og der er ikke langt til Skovdalen - Danmarks smukkest beliggende atletikstadion. Aalborg Tennisklubs baneanlæg ligger i bekvem afstand fra skolen.

Aalborg Sportshøjskole ligger i Aalborg Vestby, ca. 1 km fra byens centrum. Vestbyen huser bl.a.: minigolfbane, rugbybane, sejlklub, kajakklub, bokseklub, vægtløftningsklub og travbane.

Vi er en privat, selvejende institution, der drives indenfor rammerne af højskoleloven. Formålet med Aalborg Sportshøjskole er, at tilbyde en alsidig undervisning indenfor idrætslige og almendannende fagområder. Højskolen sigter bl.a. mod at uddanne trænere og instruktører til foreningsarbejdet, både for bredden og eliten.

Aalborg Sportshøjskole er en skole for ansvarlige unge, og det betyder, at her er der frie forhold. Men det er frihed under ansvar. Alle skal aktivt medvirke til at skabe et åbent og inspirerende miljø, som både fremmer fællesskabets muligheder og respekterer den enkeltes særpræg. Der skal i dagligdagen være plads til faglig fordybelse og engagement.

Derfor lover vi eleverne

 • en faglig god undervisning, der er præget af engagement
 • at vi vil bidrage til at skabe et positivt og inspirerende miljø på skolen gennem åbenhed og gensidig tillid

Men til gengæld kræver vi

 • at du overholder skolens regler
 • at du er indstillet på at udnytte de muligheder, vi kan tilbyde dig i såvel undervisning, som fælles fritidsaktiviteter
 • at du vil bidrage til, at opholdet må blive aktivt, spændende og udviklende for både dig, de øvrige elever og skolens medarbejdere samt øvrige brugere på stedet

Skolens vigtigste regler er at

 • der er mødepligt til al undervisning
 • al brug af narkotiske stoffer (herunder hash og dopingmidler) er forbudt
 • misbrug af øl og andre alkoholiske drikke tolereres ikke
 • indtagelse af øl og andre alkoholiske drikke hører ikke til i hverdagen
 • efter kl. 22.30 skal der være nattero på værelserne
 • al færd på skolen skal ske i en god tone under hensyntagen til kammerater, personale og øvrige brugere. 
 


 


Bestil brochure

Udfyld formularen nedenfor og i løbet af få dage modtager du brochuremateriale med posten fra os

Bestil brochure fra Aalborg Sportshøjskole
Nyheder - nyhedsarkiv

16-04-2013
Yderligere 5 elever optaget på politiskolen
5 elever fra foråret og efteråret 2012, som bestod deres optagelsesprøver til Politiskolen, er nu blevet ansat som politibetjent på prøve.
Læs mere
21-05-2014
Yderligere 2 elever optaget
Så blev også Lenette og Lars fra Politilinjen hhv. forårs- og efterårsholdet 2013 optaget på politiskolen.
Læs mere
30-01-2012
X-Sports: Uhyggen breder sig
X-sports elever arrangerede i aftes et sjovt og uhyggeligt natløb for alle andre de andre elever på højskolen
Læs mere
Sportsakademiet på Aalborg SportshøjskoleTrænerakademiet på Aalborg SportshøjskoleOm Aalborg SportshøjskoleNæste arrangementNæste arrangement på Aalborg Sportshøjskole
crossfit
esport
falck
fitnessholdinstruktør
fitness personlig træner
håndbold
løbelinjen
målrettet træning
outdoor
politi
ridning
specialoperationsstyrker
fitnesstræner
håndboldtræner
outdoor leader
ridetræner
styrketræner

  norsk presentasjon
  SPH-Gym
faciliteter
hvorfor tage på højskole
kosten
støtte til højskoleophold
ugepris - økonomi
tilmeld nyhedsbrev
Åbent hus
Mandag den 3. juli kl. 16.00
Annebergvej 55
9000 Aalborg

Tilmeld dig åbent hus

Udlejningsmuligheder gennem skolen
udlejning af friluftsudstyr
kursuscenter
udlejning af lejligheder


Aalborg Sportshøjskole på FacebookAalborg Sportshøjskole på InstragramAalborg Sportshøjskole på YouTubeBesøg HøjskolerneGoogle+ profil
Aalborg Sportshøjskole
Annebergvej 55     DK-9000 Aalborg     Tlf. + 45 98 13 13 11      sph@sportshojskolen.dk