Gå til Aalborg Sportshøjskole forside
Sportshøjskolen > Sportsakademiet > Speciale A fag > Politiskolen - Forbered dig optimalt til Politiskolen og bliv politibetjentCookie- og privatlivspolitik ved Aalborg SportshøjskoleOpphold på en dansk høyskole (folkehøyskole)
SportsakademietDiplomtræner på Danmarks mest omfattende træneruddannelseArrangementer på Aalborg SportshøjskoleSommerkurser på højskole - sommerkursus i NordjyllandVidensbank ...vi formidler videnAalborg Sportshøjskole

Video8.png VideoFrankrig

Lordag3maj  Højskolerens dag - Åbent hus
Kom til skolens åbent hus - Lørdag den 3. maj i tidsrummet fra 12.00 - 16.00. Tilmeld dig her

Bestil brochure

Politiskolen - Forbered dig optimalt til politiskolen og bliv politibetjent

På vores politilinje arbejder du målrettet med forberedelse til politiskolens optagelsesprøve med din egen såvel som dine holdkammeraters menneskelige udvikling i centrum i en hverdag bygget på gensidig respekt og et forpligtende fællesskab.

PolitiSpecialeABanner.jpg

"Højskole er fedt, Aalborg Sportshøjskole er særdeles fedt. Muligheden for at kombinere oplevelser og venskaber for livet, med målrettet arbejde henimod drømmeuddannelsen, har for mig været intet mindre end perfekt!"
René Mark Rasmussen - Optaget på politiskolen

"Skolen i sig selv er helt fantastisk. Det er en skole hvor der er plads til alle, og hvor sporten er i centrum. Lærerne på skolen er også noget helt specielt. Jeg har aldrig været på en skole, hvor lærerne brænder så meget for det de laver, og samtidig har så meget erfaring og viden indenfor deres fag."
Monica B. Jensen - Optaget på politiskolen

"At jeg blev klædt godt på til prøven viste sig, da jeg endelig skulle til optagelsesprøve. Vi var 22 ansøgere, og ud af dem var vi kun 3 der gik videre efter de fysiske og boglige prøver."
Jesper Myrhøj Kristensen - Optaget på politiskolen

"Jeg har først og fremmest lært en masse nye mennesker at kende, og på den ene eller anden måde har vi alle fået knyttet et bånd til hinanden. Det sociale er lige så vigtigt, og det har jeg lært...!"
Anja Albrektsen - Optaget på politiskolen

 

"Aalborg Sportshøjskole giver nogle fantastiske oplevelser, både sportsmæssigt og socialt, og der er altid nogle meget kompetente og skønne undervisere bag en, som virkelig brænder for deres job. "
Mathilde B. Olesen - Optaget på politiskolen

MalretUndervisningenIndhold.gif

Politiskolen(2).jpg  Dit ugentlige skema indeholder timer målrettet undervisning i fysisk træning, selvforsvar, engelsk og dansk samt øvelser direkte relateret til politiets arbejde. Således bliver du optimalt klædt på, til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Politiskolen. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder, og kontinuerligt vil blive testet for at du kan optimere udbyttet af dit ophold. Klik på ugeskemaet, og se, hvad du desuden har mulighed for af udfordringer i valgfags- og tilbudsfagsblokkene! 
Politilinien8.jpg  Gennem samarbejde med Carsten Straszek og Benny Nielsen som begge er betjente ved Aalborg Politi og tilknyttet Sportshøjskolen på timelærerbasis, kan vi på Aalborg Sportshøjskole yderligere tilbyde dig en praktisk undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. søger videre til politiskolen.  

BassinproveIndhold.gif

Politiskolen(3).jpg  Ved optagelse på politiskolen lægges der yderligere også vægt på, at du har bestået dansk svømmeunions bassinprøve. Denne kan du naturligvis tage i løbet af dit ophold. Har du brug for ekstra svømmeundervisning, kan du vælge svømning som valgfag.

Bassinprøven aflægges ved politibetjent Benny Nielsen, som selv er tidligere medajletager ved OL.

PersonligTranerIndhold_1.gif

Som elev på Aalborg Sportshøjskole får du landets mest optimale muligheder for at forbedre dit fysiske niveau! Således tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens Styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve til politiskolen. Som den eneste højskole herhjemme, varetager vi uddannelsen af fysiske trænere lige fra DIF niveau 2 til Diplotræneruddannelsen, hvoraf flere af vores elever efterfølgende bliver engageret som fysiske trænere både på personlig basis og i topklubber inden for holdsport landet over.   Diverse_24[1].09.08_022.jpg 

Hele forløbet superviseres af Aalborg Sportshøjskoles styrketræningslærere Kim Lynge, som er tidligere landstræner i både styrkeløft og vægtløftning, tidligere OL-deltager i vægtløftning, nuværende fuldtidsansat på Aalborg Sportshøjskole og fysisk træner i AAB Håndbold, samt Thomas Bentsen, der er ansvarlig for Politilinjen og har Diplomtræneruddannelsen i styrketræning.

StyrBoligeFagIndhold.gif 
Forberedelse til politiets optagelsesprøve

Dansk
Her arbejder vi med grammatik, ordstillinger og tegnsætning og træner cases lig dem, du bliver udsat for, når du aflægger prøven til politiskolen. Alt, hvad vi beskæftiger os med, er målrettet forberedelse til politiskolens optagelsesprøve.


Engelsk

Også her er grammatikken i fokus, foruden læseforståelse og oversættelse. Vi arbejder med bøjninger, ordstilling og endelser; alt sammen tilpasset dit personlige niveau, for at du får optimalt udbytte af undervisningen.

På Politilinjen arbejder vi efter mottoet at "den bedste træning er den, der bliver til noget". Dette gælder naturligvis også de boglige kundskaber. På Aalborg Sportshøjskole gør vi alt, hvad vi kan, for at optimere dine chancer for at score topkarakterer til optagelsesprøven, men det forudsætter naturligvis, at du selv er villig til aktivt at indgå i processen. Hos os får du alle redskaberne, men det er op til dig selv at bruge dem!

PolitilinjeHvisDuIndhold.gif

DSC_0964.jpg

Bliv politibetjent

PolitiTegnGat

Div6.jpg

 • vil finde dine styrker og svagheder og arbejde målrettet på at forbedre dine muligheder for at præstere højt ved politiets optagelsesprøve.
 • vil undervises af den ubestridt største ekspertise på styrketræningsområdet inden for forberedelse til politiskolens optagelsesprøve herhjemme.
  MarkeIkkeAndreSteder.png

 • vil danne dig et indtryk af politiets hverdag gennem øvelser bygget op omkring autentiske situationer ved betjentene Carsten Straszek og Benny Nielsen fra Aalborg Politigård.
 • vil gennemgå et fysisk og skriftligt individualiseret forløb, hvor du er i centrum, og hvor gentagen kvalitativ koordineret testning løbende hjælper dig til at afdække, hvilke områder du har brug for at arbejde videre med.
 • vil have mulighed for, uden ekstra omkostninger, at tage en styrketræneruddannelse (Speciale B) på højt niveau sideløbende med din undervisning på Politilinjen. 
  MarkeIkkeAndreSteder.png

 • brænder for en aktiv hverdag for fuld udblæsning, hvor du møder nye mennesker, indgår i et fællesskab, er indstillet på at give noget af dig selv til fællesskabet og få nye venskaber for livet.
 • har en seriøs drøm om at søge ind til politiet og gerne vil forberede dig optimalt. På Aalborg Sportshøjskole er vi stolte af at kunne tilbyde dig et særdeles kvalificeret springbræt til din optagelsesprøve til politiskolen såvel som til resten af dit liv.

HvornarStarte.gif

 

DSC08485.jpg

Du kan starte til januar, marts, august og oktober. Marts og oktober indtagene er midtvejsindtag, hvor du bliver en del af det hold, der startede op til hhv. januar og august.

Da al undervisning tilrettelægges efter den enkeltes behov, vil dette ikke have negativ indflydelse på dine muligheder for at følge undervisningen, og ligesom alle dine kammerater, får du mulighed  at tage bassinprøven samt at få tilknyttet en personlig træner. Se videoen fra Politilinien ved at klikke her!

Du er altid velkommen til at bestille en uforpligtende personlig rundvisning.

 

Se elevernes egen præsentation af politilinjen på Aalborg Sportshøjskole

 

Jesper optaget på politiskolen, feb 2010
Bestået og optaget på politiskolen februar 2010

"De 17 uger jeg tilbragte på Aalborg Sportshøjskoles Politilinje var virkelig gode. Jeg nåede mine mål som var at blive fysisk og bogligt klar, og jeg fik også mange venner for livet. At jeg blev klædt godt på til prøven viste sig, da jeg endelig skulle til optagelsesprøve. Vi var 22 ansøgere, og ud af dem var vi kun 3 der gik videre efter de fysiske og boglige prøver. Jeg er helt sikker på, at den ballast jeg fik med fra skolen i form af forbedret fysisk form og viden rent bogligt gjorde, at jeg faktisk synes prøverne var mindre svære, end jeg regnede med..."
Jesper Myrhøj Kristensen - Efteråret 2008

Læs hele Jespers beretning

 

ReneMarkRasmussenSA
Bestået og optaget på politiskolen foråret 2011 

"Højskole er fedt, Aalborg Sportshøjskole er særdeles fedt. Muligheden for at kombinere oplevelser og venskaber for livet, med målrettet arbejde henimod drømmeuddannelsen, har for mig været intet mindre end perfekt!

SPH har spillet en afgørende rolle for mit optagelsesforløb til politiskolen. Udover at give indblik i politiarbejdet - og dermed booste min motivation yderligere, har den kompetente individuelt tilrettelagte undervisning været med til at forberede og forbedre mig med henblik på politiets optagelsesprøver. Den største betydning har SPH dog haft, i tiden efter højskolen. Den tillærte viden og øgede bevidsthed omkring, hvordan man når sine mål, samt en helt uovertruffen god sparring med faglærer Thomas Bentsen, har gjort hele udfaldet."

René Mark Rasmussen - Foråret 2011

Monica bestået og optaget på politiskolen, juni 2012

Bestået og optaget på politiskolen juli 2012

"Undervisning på Politilinjen, har uden tvivl været skyld i at jeg er blevet rustet til at klare politiets optagelsesprøver, som jeg på nuværende tidspunkt har bestået. Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle dem, som gerne vil rykke nogle personlige grænser, komme i super form og få en oplevelse for livet. Og til alle jer som går med en drøm om at komme ind til politiet kan jeg kun sige: Vælg Politilinjen, for I får en masse fede oplevelser, hård træning og I vil få en masse gode redskaber til at kunne klare optagelsesprøverne."
Monica B. Jensen - Foråret 2011

Læs hele Monicas beretning


 

 

 

 

AnjaSAPoliti.jpg
Bestået og optaget på politiskolen juli 2012


"Mit ophold på højskolen har haft en kæmpe indflydelse på mig. Jeg havde aldrig troet, da jeg trådte ind ad døren, at der ville ske så meget med mig på et halvt år. Jeg har først og fremmest lært en masse nye mennesker at kende, og på den ene eller anden måde har vi alle fået knyttet et bånd til hinanden. Det sociale er lige så vigtigt, og det har jeg  lært...!

...Uden mit ophold, var jeg ikke kommet dertil, hvor jeg er i dag med hensyn til min uddannelse. Aalborg Sportshøjskoles Politilinje er årsagen til, at jeg har bestået mine prøver ved politiet."
Anja Albrektsen - Foråret 2011

Læs hele Anjas beretning 

▼ Ugeskema for politilinjen
Se hverdagen på Aalborg Sportshøjskole fra elevernes point-of-view...

NyhederIndhold.gif

nyhedprik.gifHunde og narko på Politilinjen
Eleverne fik et indblik i politiets arbejde, da vi havde besøg af to betjente og en politihund
nyhedprik.gifPolitiskolens optagelsesprøve
3 af pigerne gået videre
nyhedprik.gifPolitiskolens smukkeste aspiranter
Politilinjen fylder politiskolen
nyhedprik.gifDet vrimler med SPH-elever på politiskolen
Så skal også Kathrine fra Politilinjen starte på politiskolen.
nyhedprik.gifPolitilinjen i magasinet "Træn"
Læs artiklen med vores Politilinjeansvarlig, Thomas Bentsen, i "TRÆN" fra mediehuset LUKSUS
nyhedprik.gifIndblik i Politiarbejde
Én på opleveren
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste

Bliv klar til politiskolen -
Tilmeld dig politilinjen
Læs om den fysiske
træning til politiskolen 
 Tilmeld sportsakademiet Politiskolen 

Tilmeld dig Politilinjens nyhedsbrev - Klik her!FaktaIndhold_1.gif
NavnIkon  Navn
Politilinjen (speciale A fag, sportsakademiet)
HvornårIkon

Hvornår / Næste indtag

 • 17. august 2014 (18 uger eller 42 uger)
 • 26. oktober 2014 (8 uger eller 32 uger)
 • 4. januar 2015 (24 uger)
 • 16. august 2015 (18 uger eller 42 uger)
 • 25. oktober 2015 (8 uger eller 32 uger)
 • 10. januar 2016 (24 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig.

Der vil ikke være indtag på politilinjen til marts

VarighedIkon Varighed
8, 18, 24, 32 eller 42 uger
BeslagtedeIkon Forberedelse til bl.a.
Politiskolen
KravIkon 

Krav
Du skal være fyldt 17½ år ved kursusstart og være indstillet på målrettet at udvikle dig både fagligt og personligt. Idrætsbaggrund er en stor fordel.

Du skal have mindst 21 undervisningstimer ugentligt. Der er mødepligt til al undervisning, også den undervisning, der rækker ud over det specifikt politiskoleforberedende.

I forhold til din politispecifikke udvikling, skal du være indstillet på at bruge dine redskaber, også uden for undervisningen. 3-5 timers fysisk træning ugentligt og ca. 10-15 min daglig skriftlig og grammatisk træning ved siden af undervisningen anbefales for optimal fremgang.

Det er ikke nok blot at erhverve sig redskaberne - de skal også bruges aktivt!

BoIkon Bopæl og faciliteter
Du skal bo på værelser med én, to eller tre studerende. Se mere her
VejledningIkon Vejledning
Der er personlig vejledning under hele højskoleopholdet
DokomentationIkon Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
StudieturIkon Obligatoriske StudietureAdventure til Sydfrankrig (efteråret)
som er fyldt med uforglemmelige oplevelser og du får på alle måder prøvet kræfter med aktiviteter, som du ikke har prøvet før. Sammen udforsker vi den rå natur, og du vil blandt andet blive præsenteret for Rafting, Rapelling, Caveing og Klippeklatring, foruden en pragtfuld fælles kanotur. 

Hvornår: ca. uge 35-36 (efteråret)
Pris: ca. 5.000 DKK Skitur til Passo Tonale i Italien (foråret)

Skituren er for alle - såvel for den garvede skiløber som for nybegynderen der aldrig har stået på et par ski 

Hvornår: uge 6 (foråret)
Pris: ca. 5.000 DKK
OkonomiIkon

Økonomi
Indmeldelsesgebyr
1.600 DKK dækker en velkomstpakke samt en Insights profil, som du modtager i løbet af dit ophold.

Ugepris
1.475 DKK pr. uge i enten 8, 14, 18, 24, 32 eller 42 uger incl. kost, logi, undervisning og weekender

Fagkonto

 • 42 uger: 3.000 DKK
 • 32 uger: 2.500 DKK
 • 24 uger: 2.000 DKK
 • 18 uger: 1.500 DKK
 • 8 uger: 1.000 DKK

(der må yderligere påregnes udgifter til bøger)

Emneuger
Der er ca. 3 emneuger pr. skoleår og afhængig af dit valg ligger prisen mellem 0-1.000 DKK pr. uge.

Læs mere om økonomien på sportsakademiet
*højskoleopholdet er ikke SU berettiget


Tilmeld sportsakademiet

UnderviserIndhold_1.gif

ThomasBentsenWeb.jpg
Thomas Bentsen
Jeg er oprindeligt fra Randers, nu bosiddende i Aalborg og uddannet idræts-, dansk, samfundsfags- og musiklærer fra Aalborg Seminarium, uddannet Diplomtræner i styrketræning og på 6. år fuldtidsansat på Aalborg Sportshøjskole.

Til daglig er jeg hovedansvarlig for vores superspændende Politilinje, hvor jeg underviser i fysisk træning, kampsport og selvforsvar samt dansk og engelsk. Derudover varetager jeg undervisning i styrketræning og træningslære, teambuilding samt valgfaget musik.

Kontakt mig her

Bestil en personlig rundvisning!

Send en mail til Thomas Bentsen og tilmeld dig Åbent hus


NyhedsbrevPolitiBanner.jpgPolitilinjensHallFame

Hvordan er det gået Aalborg Sportshøjskoles politielever ved optagelsesprøverne til at blive politibetjent?

Læs flere elevberetninger

badmintontræner
fitness instruktør
håndboldtræner
outdoor leader
ridetræner
styrketræner
udlejning af friluftsudstyr
kursuscenter
udlejning af lejligheder

  Norsk presentasjon
 SPH-Gym
| Mere
Besøg os på facebookBesøg os på YouTubeBesøg os højskolerne
Aalborg VandcenterDanmarkds Idræts-ForbundDansk Håndbold ForbundDanmarks Gymnastik ForbundDanmarks Basketball-ForbundDansk Kano og Kajak ForbundDansk KlatreforbundDansk SejleunionDansk Ride ForbundBadminton Danmark