Velkommen til Aalborg Sportshøjskole
SportsakademietDiplomtræner på Danmarks mest omfattende træneruddannelseArrangementer på Aalborg SportshøjskoleVidensbank ...vi formidler videnAalborg Sportshøjskole

På vores politilinje arbejder du målrettet med forberedelse til politiskolens optagelsesprøve med din egen såvel som dine holdkammeraters menneskelige udvikling i centrum i en hverdag bygget på gensidig respekt og et forpligtende fællesskab.
 

Du bliver løbende testet med det formål at finde dine styrker og svagheder, således at du kan beskæftige dig målrettet med de elementer, du mangler for at kunne bestå en eventuel senere optagelsesprøve.

 

På vores politilinje forbereder du dig ikke kun målrettet til optagelsesprøven til Politiskolen, men i lige så høj grad til den verden, der helt konkret er en del af hverdagen for en politibetjent. Gennem et tæt samarbejde med politiassistenterne Carsten Straszek og Benny Nielsen, som er ansat ved Aalborg Politi, kan vi her på Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig en praktisk og intens undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser,
inden du evt. søger videre til Politiskolen! I kampsport & selvforsvarsdelen arbejder vi med kontrolteknikker, både stående og som gulvkamp.

På politilinjen får du således mulighed for at arbejde med din præstationsevne og dine færdigheder indenfor:

 • Kondition 
 • Styrketræning     
 • Hurtighed 
 • Svømning 
 • Teambuilding og samarbejde
 • Udholdenhed
 • Koordination
 • Kampsport & Selvforsvar 
 • Dansk case skrivning og principper for god argumentation
 • Konkrete redskaber til selvforståelse, præsentation og formidling

Få styr på dansk casen
Her arbejder vi med og træner cases lig dem, du bliver udsat for, når du aflægger prøven til politiskolen. Vi snakker grammatik, argumentations-principper samt struktur, indhold og formulering. Dansk casen kræver oftest nogle forsøg, inden man finder ind i de tankesæt, der afstedkommer en bestået prøve.

Målrettet undervisning til politiskolen

Dit ugentlige skema indeholder timer målrettet undervisning i fysisk træning, selvforsvar og dansk samt øvelser direkte relateret til politiets arbejde. Således bliver du optimalt klædt på, til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Politiskolen. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder, og kontinuerligt vil blive testet for at du kan optimere udbyttet af dit ophold. Klik på ugeskemaet, og se, hvad du desuden har mulighed for af udfordringer i valgfags- og tilbudsfagsblokkene! 

 

Gennem samarbejde med Carsten Straszek og Benny Nielsen som begge er betjente ved Aalborg Politi og tilknyttet Sportshøjskolen på timelærerbasis, kan vi på Aalborg Sportshøjskole yderligere tilbyde dig en praktisk undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. søger videre til politiskolen. 

 

Bassinprøven

Ved optagelse på politiskolen lægges der yderligere også vægt på, at du har bestået dansk svømmeunions bassinprøve. Denne kan du naturligvis tage i løbet af dit ophold. Har du brug for ekstra svømmeundervisning, kan du vælge svømning som valgfag.

Bassinprøven aflægges ved politibetjent Benny Nielsen, som selv er tidligere medajletager ved OL.
 


70-80% optages på Politiskolen efter gennemført forløb på politilinjen


Besøg politilinjens Facebookside 

 
Få din egen personlige træner

Som elev på Aalborg Sportshøjskole får du landets mest optimale muligheder for at forbedre dit fysiske niveau! Således tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens Styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve til politiskolen. Som den eneste højskole herhjemme, varetager vi uddannelsen af fysiske trænere lige fra DIF niveau 2 til diplotræneruddannelsen, hvoraf flere af vores elever efterfølgende bliver engageret som fysiske trænere både på personlig basis og i topklubber inden for holdsport landet over.

Hele forløbet superviseres af Aalborg Sportshøjskoles styrketræningslærere Kim Lynge, som er tidligere landstræner i både styrkeløft og vægtløftning, tidligere OL-deltager i vægtløftning, nuværende fuldtidsansat på Aalborg Sportshøjskole og fysisk træner i AAB Håndbold, samt Thomas Bentsen, der er ansvarlig for Politilinjen og har Diplomtræneruddannelsen i styrketræning.
Skolen_AalborgSportshojskole9 

Få styr på de boglige fag

Dansk
Her arbejder vi med grammatik, ordstillinger og tegnsætning og træner cases lig dem, du bliver udsat for, når du aflægger prøven til politiskolen. Alt, hvad vi beskæftiger os med, er målrettet forberedelse til politiskolens optagelsesprøve.

På Politilinjen arbejder vi efter mottoet at "den bedste træning er den, der bliver til noget". Dette gælder naturligvis også de boglige kundskaber. På Aalborg Sportshøjskole gør vi alt, hvad vi kan, for at optimere dine chancer for at score topkarakterer til optagelsesprøven, men det forudsætter naturligvis, at du selv er villig til aktivt at indgå i processen. Hos os får du alle redskaberne, men det er op til dig selv at bruge dem!

 
 

Vælg politilinjen på Aalborg Sportshøjskole, hvis du...
 • vil finde dine styrker og svagheder og arbejde målrettet på at forbedre dine muligheder for at præstere højt ved politiets optagelsesprøve.
 • vil undervises af den ubestridt største ekspertise på styrketræningsområdet inden for forberedelse til politiskolens optagelsesprøve herhjemme.
 • vil danne dig et indtryk af politiets hverdag gennem øvelser bygget op omkring autentiske situationer ved betjentene Carsten Straszek og Benny Nielsen fra Aalborg Politigård.
 • vil gennemgå et fysisk og skriftligt individualiseret forløb, hvor du er i centrum, og hvor gentagen kvalitativ koordineret testning løbende hjælper dig til at afdække, hvilke områder du har brug for at arbejde videre med.
 • vil have mulighed for, uden ekstra omkostninger, at tage en styrketræneruddannelse (Speciale B) på højt niveau sideløbende med din undervisning på Politilinjen.
 • brænder for en aktiv hverdag for fuld udblæsning, hvor du møder nye mennesker, indgår i et fællesskab, er indstillet på at give noget af dig selv til fællesskabet og få nye venskaber for livet.
 • har en seriøs drøm om at søge ind til politiet og gerne vil forberede dig optimalt. På Aalborg Sportshøjskole er vi stolte af at kunne tilbyde dig et særdeles kvalificeret springbræt til din optagelsesprøve til politiskolen såvel som til resten af dit liv.

Hvornår kan jeg starte?

Du kan starte til januar, august og oktober. Oktober indtagene er midtvejsindtag, hvor du bliver en del af det hold, der startede op til august.

Da al undervisning tilrettelægges efter den enkeltes behov, vil dette ikke have negativ indflydelse på dine muligheder for at følge undervisningen, og ligesom alle dine kammerater, får du mulighed at tage bassinprøven samt at få tilknyttet en personlig træner. Se videoen fra Politilinjen ved at klikke her!

Du er altid velkommen til at bestille en uforpligtende personlig rundvisning. Kontakt mig nedenfor

 
Kontakt Thomas Bentsen, underviser på politilinjen

Jeg er oprindeligt fra Randers, nu bosiddende i Aalborg og uddannet idræts-, dansk, samfundsfags- og musiklærer fra Aalborg Seminarium, uddannet Diplomtræner i styrketræning og på 9. år fuldtidsansat på Aalborg Sportshøjskole.
 

Til daglig er jeg hovedansvarlig for vores superspændende politilinjen, hvor jeg underviser i fysisk træning, kampsport og selvforsvar og dansk. Derudover varetager jeg undervisning i styrketræning og træningslære, teambuilding samt valgfaget musik.

2014ThomasBentsen
Send

Fakta

NavnIkon Navn
Politilinjen (speciale A fag, Sportsakademiet)
Dit speciale A fag fylder 7 timer om ugen, derudover har du 
3 timer i fælles fag på skemaet
 DokomentationIkon 

Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

VarighedIkonVarighed
8, 19, 24, 32 eller 43 uger
 BoIkon Bopæl og faciliteter
Du skal bo på værelser med én, to eller tre studerende.
Se mere her 
HvornårIkon

Hvornår / Næste indtag

 • 25. oktober 2015 (8 uger eller 32 uger)
 • 10. januar 2016 (24 uger)

  Skoleåret 2016/17
 • 7. august 2016 (19 eller 43 uger)
 • 23. oktober 2016 (8 eller 32 uger)
 • 8. januar 2017

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig.

 KravIkon 

Krav
Du skal være fyldt 17½ år ved kursusstart og være indstillet på målrettet at udvikle dig både fagligt og personligt. Idrætsbaggrund er en stor fordel.

Du skal have mindst 21 undervisningstimer ugentligt. Der er mødepligt til al undervisning, også den undervisning, der rækker ud over det specifikt politiskoleforberedende.

I forhold til din politispecifikke udvikling, skal du være indstillet på at bruge dine redskaber, også uden for undervisningen. 3-5 timers fysisk træning ugentligt og ca. 10-15 min daglig skriftlig og grammatisk træning ved siden af undervisningen anbefales for optimal fremgang.

Det er ikke nok blot at erhverve sig redskaberne - de skal også bruges aktivt!

VejledningIkon

 Vejledning
Der er personlig vejledning under hele uddannelsen 

 

 

 

Obligatoriske studieture

Efteråret 
 
Foråret 

Adventure til Sydfrankrig 
Studieture er fyldt med uforglemmelige oplevelser, og du får på alle måder prøvet kræfter med aktiviteter, som du ikke har prøvet før. Vi besøger naturområdet ved Ardeche-floden og sammen udforsker vi den rå natur, og du vil blandt andet blive præsenteret for klippeklatring, whitewatre-kano, rappeling, huleforskning, stranddag ved Middelhavet, vandretur i bjergene, tur til Avignon. Hvornår: ca. uge 35-36.

 Skitur til Passo Tonale i Italien
Skituren er for alle - såvel for den garvede skiløber som for nybegynderen der aldrig har stået på et par ski.
Hvornår: uge 6 


 


 

Økonomi

Nedenfor finder du de økonomiske forhold som gør sig gældende når man går på politilinjen.

Indmeldelsesgebyr
Efter din tilmelding opkræver vi et indmeldelsesgebyr på 1.600 DKK. Tilmeldingen er først bindende, når indmeldelsesgebyret er modtaget af skolen. Indmeldelsesgebyret dækker en velkomstpakke samt en Insights profil, som du modtager i løbet af dit ophold. Indmeldelsesgebyret tilbagebetales ikke ved framelding. 

Ugepris

1.475 DKK pr. uge i enten 8, 19, 24, 32 eller 43 uger incl. kost, logi, undervisning og weekender. Skolepengene betales månedsvis

* Opholdet er ikke SU-berettiget.

 

Fagkonto

Fagkontoen dækker materialer m.m. (der må yderligere påregnes udgifter til bøger) 

 • 43 uger: 3.000 DKK
 • 32 uger: 2.500 DKK
 • 24 uger: 2.000 DKK
 • 19 uger: 1.500 DKK
 • 8 uger: 1.000 DKK

Emneuger
Der er ca. 3 emneuger pr. skoleår og afhængig af dit valg ligger prisen mellem 0-1.000 DKK pr. uge. 


Eks. 19 uger (efteråret)

 Antal  Pris  I alt 
Indmeldingsgebyr  1.600 DKK  1.600 DKK  
Ugepris 191.475 DKK 28.025 DKK 
Fagkonto  11.500 DKK 1.500 DKK  
Studieture til Sydfrankrig5.000 DKK 5.000 DKK 
Sum    36.125 DKK 
Depositum for kort og nøgler    500 DKK  
Ialt   36.625 DKK 

Eks. 24 uger (foråret)

 Antal  Pris  I alt 
Indmeldingsgebyr  1.600 DKK  1.600 DKK  
Ugepris 24 1.475 DKK 35.400 DKK 
Fagkonto  2.000 DKK 2.000 DKK  
Studieture, Italien5.000 DKK 5.000 DKK 
Sum    44.000 DKK 
Depositum for kort og nøgler    500 DKK  
Ialt   44.500 DKK 


Der tages forbehold for generelle prisstigninger og fejl

Ugeskema

Nedenstående finder du undervisningsskemaet for Sportsakademiet. Skemaet indeholde alle de fag der udbydes. 

 

 Mandag

Tirsdag

Onsdag 

Torsdag 

Fredag 

7:15 - 7:55

 Morgenmad

 Morgenmad

 Morgenmad

 Morgenmad

 Morgenmad

8:00

Speciale A fag

Fællesfag

Morgensamling

Speciale B fag 

Morgensamling

9.00FællesfagUgen der gik
10:00

Speciale B fag

Speciale ASidefag
12:00FrokostFrokostFrokostFrokost Frokost 
12.45Rengøring Rengøring   Rengøring
13:30 - 15.00Dilemma / foredrag  Team møde
Demokratisk Forum
Idrætsledelse og
personlig coaching  

Sidefag

Speciale A
ca. 15:00

Sidefag

 

Sidefag
18:00Aftensmad Aftensmad  Aftensmad  Aftensmad  Aftensmad  
- Åben hal

Sidefag

Åben halHøjskoleaften   

Ændringer kan forekomme!

FAQ spørgsmål

Hvad er jeres garanti for optagelse på politiskolen?

Når du vælger politilinjen, er det ikke en garanti du optages på politiskolen, men vi giver dig redskaber og værktøjer, som forbedre dine chancer.
Dog optages 70-80 % på politiskolen efter gennemført forløb på politilinjen

Hvad er forskellen på et 8 ugers og 19 eller 24 ugers forløb på politilinjen?

Et 8 uger forløb rækker sjældent til mere end lige at blive lidt inspireret til metoder, hvormed man kan booste sin træning. Vælger du derimod 19 uger eller 24 uger, får du mulighed for at arbejde med at lære dig selv at kende rent personlighedsmæssigt i forskellige kontekster, samt hvordan du præsenterer dig selv ud fra de normer og principper, der kendetegner dig i forskellige situationer. Noget som de fleste tror, de har styr på, og noget som de færreste i virkeligheden HAR styr på. Det er ting, der vægter rigtigt tungt ved både samarbejdsprøven og den personlige samtale, og der er mange faldgruber, som du på de lange ophold vil få nogle redskaber til at styre udenom. 

Derudover arbejder vi meget med argumentationsteknik, som udgør størstedelen af dansk casen samt igen noget, du får brug for ved samarbejdsprøven og den personlige samtale.

Som du nok kan læse, er det svært at nå at forankre alle disse ting på bare 8 uger. Af samme årsag vælger 85-90% af vores elever 19, 24, eller endda 32 eller 43 uger. Mange vælger at forlænge deres ophold undervejs, så det er forskelligt fra person til person, men vi vil i udgangspunktet foreslå dig enten et helt forår eller et helt efterår.

Hvornår er sidste frist for tilmelding?

Man kan tilmelde sig samme dag, som kurset starter, så længe der er ledige pladser. Man bliver optaget i den rækkefølge, man tilmelder sig. 

Hvad er gennemsnitsalderen på højskolen?

På skolens Sportsakademiet er gennemsnitsalderen omkring 22 år, mens gennemsnitsalderen på Trænerakademiet er omkring 24 år. Flere på Trænerakademiet er også i 30’erne.

Hvordan er fordelingen mellem dreng / pige?

Der går ca. halv af hver køn.

Hvor mange elever går på skolen?

Der går omkring 100-120 elever på skolen, hvilket også er max antal elever vi kan huse. Vi sætter derfor også pris på, at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, eleverne optages efter ”første-til-mølle-princippet”.

Hvor mange nationaliteter har i på højskolen?

Vores elever kommer hertil fra alle egne af Danmark, og vi har hvert skoleår ca. 20 elever fra de nordiske lande, primært Norge.

Har man efterårsferie eller vinterferien, mens man går på højskolen?

Man har ingen efterårsferie eller vinterferie, man har dog juleferie.

Skal man deltage i studieturene?

Alle studieture der vedrørende din linje er obligatoriske.

 
Er jeg i god nok form?

Selv du ikke har dyrket din sport i så mange år, er det vigtigste, at du har interessen, så skal vi nok sørge for du kommer i god form og få en større viden i netop dit fag. Ellers kan du træne op til dit højskoleophold, så evt. skader mindskes.

Kan man få enkeltværelse?

Da skolen ofte oplever max belægning, kan der ikke tilbydes enkeltværelse og eleverne bor derfor sammen med 2, 3 eller 4 andre elever. 

Er der optagelseskrav til højskolen?

Det eneste krav der er til et højskoleophold, er at man skal være fyldt 17½ år ved kursusstart ellers er der ingen krav til et højskoleophold. Men du skal se højskoleopholdet som en fuldtidsbeskæftigelse, da du er sammen med de øvrige elever 24 / 7 - nat og dag, døgnet rundt.

Skal jeg betale det fulde beløb på én gang?

Nej du skal ikke betale hele opholdet på én gang. Det samlet beløb fordeles ud over hele højskoleperioden. Læs mere her eller se i fanen "Økonomi.

Kan man få økonomiske tilskud?

Her kan du læse mere om tilskud til et højskoleophold ellers er højskoleopholdet egenfinansieret og ikke SU berettiget.

Kan man blive på skolen i weekenderne?

Den ugepris du betaler er incl. kost og logi i weekenderne. Omkring 80% af eleverne bliver i weekenderne.


 
 

Hvad siger tidligere elever?

 

Bestået og optaget på politiskolen foråret 2011
"Højskole er fedt, Aalborg Sportshøjskole er særdeles fedt. Muligheden for at kombinere oplevelser og venskaber for livet, med målrettet arbejde henimod drømmeuddannelsen, har for mig været intet mindre end perfekt! SPH har spillet en afgørende rolle for mit optagelsesforløb til politiskolen. Udover at give indblik i politiarbejdet - og dermed booste min motivation yderligere, har den kompetente individuelt tilrettelagte undervisning været med til at forberede og forbedre mig med henblik på politiets optagelsesprøver. Den største betydning har SPH dog haft, i tiden efter højskolen. Den tillærte viden og øgede bevidsthed omkring, hvordan man når sine mål, samt en helt uovertruffen god sparring med faglærer Thomas Bentsen, har gjort hele udfaldet." René Mark Rasmussen - Foråret 2011 

ReneMarkRasmussenSA

 

Monica bestået og optaget på politiskolen, juni 2012 

Bestået og optaget på politiskolen juli 2012
"Undervisning på Politilinjen, har uden tvivl været skyld i at jeg er blevet rustet til at klare politiets optagelsesprøver, som jeg på nuværende tidspunkt har bestået. Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle dem, som gerne vil rykke nogle personlige grænser, komme i super form og få en oplevelse for livet. Og til alle jer som går med en drøm om at komme ind til politiet kan jeg kun sige: Vælg Politilinjen, for I får en masse fede oplevelser, hård træning og I vil få en masse gode redskaber til at kunne klare optagelsesprøverne."
Monica B. Jensen - Foråret 2011 - Læs hele Monicas beretning

 

Bestået og optaget på politiskolen juli 2012
"Mit ophold på højskolen har haft en kæmpe indflydelse på mig. Jeg havde aldrig troet, da jeg trådte ind ad døren, at der ville ske så meget med mig på et halvt år. Jeg har først og fremmest lært en masse nye mennesker at kende, og på den ene eller anden måde har vi alle fået knyttet et bånd til hinanden. Det sociale er lige så vigtigt, og det har jeg lært...! Uden mit ophold, var jeg ikke kommet dertil, hvor jeg er i dag med hensyn til min uddannelse. Aalborg Sportshøjskoles Politilinje er årsagen til, at jeg har bestået mine prøver ved politiet." Anja Albrektsen - Foråret 2011 Læs hele Anjas beretning

 AnjaSAPoliti.jpg

 

Vidensbank ...vi formidler viden
Aalborg Sportshøjskole vidensbank samler en række forskellige øvelser og træningsprogrammer, som vi håber kan give dig nye idéer til at gøre din træning mere alsidig og sjov, og forhåbentligt kan det udvikle dig som træner eller som spiller.  

 

Relevante artikler fra vores vidensbank

BestilBrochure2014
Udfyld nedenstående formular og du vil du i løbet af få dage modtage brochurer fra Aalborg Sportshøjskole.

Navn
Adresse
Postnr. / by
Tlf.
Email
Land
Besked
Bestil brochure fra Aalborg Sportshøjskole
Nyheder - nyhedsarkiv

20-07-2015
Aalborg Sportshøjskole er nu klar, med opfølgeren til bogen ”Mad til muskler”.
Denne gang med 2 bøger i én: Træning til muskler og Mere mad til muskler.
Læs mere
11-06-2015
Årets ridetrænere
Endnu et hold ridetrænere er uddannet fra Aalborg Sportshøjskole
Læs mere
26-05-2015
VM i bænkpres
Foreningen Sportshøjskolen havde hele 5 løftere sendt afsted for at repræsentere Danmark.
Læs mere
Sportsakademiet på Aalborg SportshøjskoleTrænerakademiet på Aalborg SportshøjskoleOm Aalborg SportshøjskoleNæste arrangementNæste arrangement på Aalborg Sportshøjskole
badminton
crossfit
endurance
fitnessholdtræner
fitness personlig træner
håndbold
målrettet træning
outdoor
politi
racketlon
ridning
fitnesstræner
håndboldtræner
outdoor leader
ridetræner
styrketræner

  norsk presentasjon
  SPH-Gym
faciliteter
hvorfor tage på højskole
kosten
støtte til højskoleophold
ugepris - økonomi
tilmeld nyhedsbrev
Gammel elevstævne 2015
Lørdag d. 3. okt. - søndag den 4. okt. 2015 slås dørene atter op til den årligt tilbagevendende gensynsweekend på Aalborg Sportshøjskole. Vi har i år samlet weekenden til ét koncentreret døgn tilbage på SPH, hvor alt foregår på skolen.

Læs mere her

Udlejningsmuligheder gennem skolen
udlejning af friluftsudstyr
kursuscenter
udlejning af lejligheder
Aalborg Sportshøjskole på FacebookAalborg Sportshøjskole på InstragramAalborg Sportshøjskole på YouTubeBesøg HøjskolerneGoogle+ profil
Aalborg Sportshøjskole
Annebergvej 55     DK-9000 Aalborg     Tlf. + 45 98 13 13 11      sph@sportshojskolen.dk