logo_2016
search-button
Navn:

Esport

Yellow label:
Hovedfag
9, 12, 20, 24, 33 og 44 uger (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Esport
Kort beskrivelse:

Esport - Er du gamer? Træn, tænk og spil CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive). Bliv undervist af de bedste, fordyb dig i spillets taktiske og tekniske elementer, bliv skarp i samarbejdet med dit hold og deltag i turneringer og LAN events sammen med dine kammerater på højskolens Esport linje.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Esport er for dig der vil dyrke og game Counter-Strike: Golbal Offensive. Vi gør dig skarp og lærer dig om alle spillets elementer. Samtidig kombinerer vi Esport linjen med højskolens fællesskab og fysisk træning. Vi klargøre vi dig til at blive Esport træner efter dit højskole ophold i samarbejde med DGI træneruddannelser. Så hvad enten du er dygtig og allerede har spillet længe, eller du er helt ny i gamet, så hjælper Esport linjen med at flytte dig og dine mål.

I Esport arbejder vi bl.a. med

 • CS:GO
 • Personlig udvikling
 • Strategi og taktisk forståelse
 • Kommunikation
 • Roller
 • SoMe
 • Professionel esport
 • Spillets historie
 • Turneringer & Organisationsarbejde
 • Digital mobning
 • Organiseringen af esport i Danmark og verden

Som elev på Esport linjen får du desuden 

 • FACEIT DPL Subscription
 • EDU Skoleturnering
 • Dust2.dk Skoleturnering
 • Personlig computer
 • 2-3 LAN events pr. halvår inkl. overnating hostel/hotel CKRAS gameserver & teamspeak DGI træneruddannelse SPH esport jersey

Esport på højskole, er grundlæggende computerspil på konkurrenceplan, hvad enten du er nybegynder eller øvet, så er der plads til alle på linjen. Vi hjælper den individuelle spiller med at forbedre sin spilforståelse og strategiske egenskaber.

Som en vigtig del af dit højskoleophold hos os – og som en del af arbejdet med at blive en bedre Esport spiller – sørger vi for, at du konkurrerer med de andre elever på linjen. På højskolen fokuserer vi meget på samarbejde, som er et af de vigtige elementer for at få succes i Counter-Strike: Global Offensive.

At dyrke Esport kræver også fysisk træning og sund kost. På højskolen får du derfor indblik i idrætspsykologi og andre elementer, der kan være med til at øge din forståelse for hvad der skal til for at præstere optimalt som gamer.

På Esport linjen får du også mulighed for at opleve den professionelle verden helt tæt på - tag med på rejse til et sted i Europa med dine højskolekammerater og oplev en Major fra tilskuer pladserne. Her får du et indblik i den professionelle Esport verden og kigger med fra siddelinjen, imens holdene konkurrerer imod hinanden på scenen.

Bestil brochure

Gaming11

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9, 12, 20, 24, 33 og 44 uger (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:
Skoleåret 2021/22
 • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger) > Venteliste

Skoleåret 2022/23

 • 31. juli 2022 (20 eller 44 uger)
 • 16. oktober 2022 (9 eller 33 uger)
 • 8. januar 2023 (24 uger)
 • 2. april 2023 (12 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på esport har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure rejse til Canada (sept.)
 • Adventure rejse til Norge (sept.)
 • Major turnering i esport, Europa (sep.)
 • LaSanta (dec.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Kongsberg (marts)
 • Major turnering i esport, Europa (feb./marts)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • Adventure rejse til Norge (maj)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Hovedfagets opbygning

Esport tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. 

2020HovedfagForlob


2019eSport2

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Grunden til jeg valgte esport, var fordi det altid har været en hobby for mig, og jeg har altid gerne ville prøve at sidde fysisk sammen med andre. På esport linjen lære man omkring taktik og teamwork, ting som jeg aldrig har prøvet før inde for computerspil. Det der har været vigtigt for mig i dette forløb, var at blive bedre til Counter-Strike, både min forståelse for spillet men også blive bedre til teamwork.

Med esport som hovedlinje har jeg også haft mulighed for at lave andre ting, jeg havde fitness flow og energi som sidefag. Et fag som har udvidet mit blik på mig selv både fysisk og mentalt, da man laver mange forskellige ting som f.eks. yoga.

Når man går på esport linjen, så skal man være fysisk aktiv, og her for man tildelt en personlig træner. En som kan lægge planer for ens mål, mit mål var at blive fysisk klar til forsvaret. Jeg ved godt at Aalborg Sportshøjskole har en linje til forsvaret, men med esport havde jeg en mulighed for at lave noget jeg elsker, samtidlig med at jeg kunne være fysisk aktiv uden at overbelaste min krop.

At investere i denne højskole, bliver det eneste valg jeg ikke kommer til at fortryde. Jeg kan kun anbefale andre til at tage på Aalborg Sportshøjskole og vælge esport linejn. << Christoffer Asmus Schmidt
Display formatting:
>> Det har været de bedste 6 måneder! På esport får du lidt af det hele. Et sammenhold, et fællesskab som du sjældent ser andre steder. Hvis du er åben overfor forskellige udfordringer og tager dem med åbne arme, så skal du nok blive markant bedre end, da du startede. Kasper (vores lærer) er rigtig god til at variere mellem ”aim” træning og taktisk forståelse af spillet, timings mm.

Jeg valgte Aalborg Sportshøjskole, fordi at jeg altid har haft en lille drengedrøm om at komme med på et hold i esport. Det kan ikke beskrives, hvor meget mere man får ud af det, når man sidder op og ned af hinanden fremfor at sidde 5 forskellige steder i landet. Du får muligheden for at udvikle dig både personligt uden for spillet og inde for spillets rammer. Du kan ikke bare ”lukke din computer”, og ligge dig til at sove. Du bliver konfronteret med dine handlinger, og du lærer, hvordan du omgås andre uden bare at ”undgå dem”. Det var en stor motivation for mig, da jeg havde haft problemer med dette tidligere.

Ud over at sidde i esport og spille med de diverse elever, så bliver du også udfordret fysisk gennem en personlig træner eller forskellige side- og valgfag, hvor du er fysisk aktiv med en sportsgren eller noget du elsker at lave.

Aalborg Sportshøjskole – bedste højskole i landet. << Rasmus Rasmussen
Display formatting:
>> De sidste 6 måneder har virkelig gjort meget for mig og min træning. Jeg har i løbet af højskoleopholdet lært en masse om, hvad det vil sige at dedikere sig til et fag og skabe et fælleskab. Jeg havde eSport som hovedfag i alle 6 måneder og har igennem faget udviklet både mine faglige kompetencer som holdspiller, men også udviklet mine egne evner individuelt. Udover eSport, har jeg haft et stort fokus på styrketræning, og har dermed øget min kropsvægt med 8,5kg. Jeg har samtidig haft mere end 20% fremgang i både squat, bænkpres og dødløft, alt imens jeg har taget en styrketræneruddannelse og har lært utrolig meget om teknik og teori inden for træning, kost og programplanlægning. Derudover tager jeg også et klatrebevis og en eSport grundtræner uddannelse med hjem i baggagen. Tusind tak til alle på højskolen for en fantastisk tid. 💙 << Rune Schøn
Display formatting:
>> Jeg valgte at tage på Aalborg Sportshøjskole for at få et pusterum fra skole og uddannelse. Det var vigtigt for at mig at finde en højskole som både kunne rumme min store interesse for esport, men også for styrketræning og musik. Jeg er i løbet af de sidste 4 måneder blevet overbevist om at jeg har truffet det rigtige valg, og det er fantastisk at kunne dele den oplevelse med en masse dejlige højskolevenner. På esport linjen får vi undervisning i taktikker på de forskellige maps. I ugens løb øver vi taktikkerne igennem, eller deltager i online turneringer. Man får hurtigt et tæt sammenhold med ens holdkammerater, for man er nødt til at kunne stole på dem, når man spiller sammen. << Philip M. Førrisdahl

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kasper "DetlevSNitzEL" Kristensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Med over 10 års esport-erfaring i rygsækken er Kasper Kristensen en af Danmarks mest eftertragtede esport-undervisere.

Kasper har spillet på flere prominente Counter-Strike hold i Danmark – og med hans erfaringer fra Faceit Pro League, står han klar til at tage dit niveau til nye højder!

Kasper Kristensen er bedre kendt som DetlevSNitzEL, når han er ingame, og han er stadig aktiv på den danske Counter-Strike scene, hvor han til hverdag spiller Danish Pro League og FPL Challenger.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: