Klatring

Klatring

Vil du uddanne dig til klatreinstruktør som enten instruktør 1, 2 eller 3 under Dansk Klatreforbund? Vil du være klatretræner? Eller er du bare vild med klatring?

YT Video:

Med klatring som sidefag får du mulighed for både at uddanne dig som træner og bruge masser af timer på klatrevæggen. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så om du er begynder eller øvet vil klatrelinjen hjælpe dig med at flytte dine grænser.

• Sportsklatring, bouldering, klippeklatring og urbanclimbing
  • Kendskab til udstyr, brug og opbevaring
  • Klatreteknikker på væggen
  • Styrketræning og udholdenhed i forhold til træning på klatrevæggen
  • Undervisningsteknikker herunder undervisningsdifferentiering
  • Lektionsopbygning i forhold til sikkerhedsuddannelse af nye klatrere
  • Tekniske klatreinstruktør færdigheder
  • Opbygning af træningsprogrammer i forhold til klatretræning på væggen
  • Verbal, nonverbal og manuel cuing
  • Instruktøren/træner som motiverende faktor og coach
  • Træning i klatring til specielle målgrupper (begyndere indenfor sikkerhed, børn, ældre m.m.)

Vi tager udgangspunkt i sportsklatring på klatrevæg, men skal også omkring bouldering, urbanclimbing og klippeklatring. Der vil i slutningen af forløbet være mulighed for at komme til evaluering i samarbejde med Dansk Klatreforbund – denne evaluering er en forudsætning for at blive klatreinstruktør, men hvis du ikke vil det – er der også masser af muligheder for blot at arbejde med dine egne klatrefærdigheder.

Klatring3

DIF træner 2 uddannelse
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Klatreforbund (DKF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træner 2 uddannelsen gennem DIF til klatreinstruktør og instruktør 1 (Bouldering og Topreb), 2 (Bouldering, Topreb og Føringeller) eller 3 (Abseil, Redning og Rebteknikker) gennem DKF.

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 24 uger, ellers følger man blot undervisningen i faget.
24 uger (foråret). Fra aug. 2018 (efteråret) er det også muligt, at starte på klatring.

Skoleåret 2017/18

• 7. januar 2018 (24 uger)
  • 4. marts 2018 (8 eller 16 uger)

Mens du går på klatrelinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Klatring i Norge (maj)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat.

dklaf
DIF_LOGO_2013_stor_JPG

Klatring4

Sidefagets opbygning

Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med.

Sidefag

Klatring1

Tilmeld klatring

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.