Om højskolen

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed.

Kontakt1

Vi er gode til at se udviklingspotentialet i alle vore elever og kursister og hjælpe dem til at få realiseret deres drømme. Elever fra Aalborg Sportshøjskole er fagligt og personligt godt kvalificeret og har kompetence til at møde studier, erhvervslivet, idrætslivet og den globaliserede verden. De lærer at tage ansvar for såvel egen situation som fællesskabet og oplever, at de kan gøre en forskel for sig selv og andre efter opholdet på skolen.

Vi er kendt for at have et højt fagligt niveau i vores undervisning, som understøttes af et sundt og proaktivt miljø på skolen. Der er stor åbenhed omkring læring og vores ressourcestærke medarbejdere kan hjælpe eleverne med såvel den faglige som personlige udvikling.

Aalborg Sportshøjskole er en demokratisk skole med et bredt idrætspolitisk engagement, hvor der er sammenhæng mellem undervisning og skolen som helhed. For os kan begreberne idræt, sport og sundhed ikke adskilles fra etik, moral og almen dannelse.

Højskolen har fine og attraktive skolebygninger og elevboliger med adgang til attraktive faciliteter samt gode uddannelses-, idrætslige og kulturelle muligheder i nærområdet. Vi har i samarbejde med specialforbundene og Danmarks Idrætsforbund landets bedste træneruddannelser i en række idrætsgrene.

Aalborg Sportshøjskoles øverste instans er repræsentantskabet, der består af en lang række idrætsorganisationer, lokale foreninger og landsdækkende organisationer. Det er repræsentantskabet der vælger medlemmerne til skolens bestyrelse.

Vi bor midt i byen, lige overfor Aalborg Stadion, hvor vi i undervisningen benytter Stadionhallerne. Det betyder, at vi lever tæt sammen med andre, og det bevirker, at vi må udvise tolerance og smidighed overfor hinanden, men også at vi gensidigt får inspiration og oplevelser. Skolens placering gør også, at der inden for en lille radius er mange forskellige idrætsforeninger, som giver dig store muligheder for aktiv udfoldelse i din fritid.

Find det rigtige fag - prøv vores Matchmaker

HvorforHojskole

Historien omkring Aalborg Sportshøjskole

Efter 7 års forarbejde lykkedes det for kredsen bag Sportshøjskolen at få undervisningsministeriets tilladelse til at start skolen, med start i 1982.

1982
Aalborg Sportshøjskole blev grundlangt i begyndelsen af november 1982. Aalborg Sportshøjskole lå dengang i Aalborg Øst på AaB's anlæg. Da idrætshøjskolen startede var det Danmarts 7. idrætshøjskole, men med det tvist at man ønskede at satse på uddannelse af ledere og instruktører.

Forstander: Arenth Nielsen 1982 – 1984

Se brochure fra dengang

HistorieSkolen

Forstander: Steen Bjørn Pedersen 1984 - 1988

1988
I 1988 flytter højskole fra Aalborg Øst til højskolen nuværende placering på Annebergvej 55 i midt byen af Aalborg overfor Aalborg Stadion

Per Jessen (konstitueret ca. 5 mdr.) 1988 – 1988
Forstander: Christian Møller 1988 – 1991

Se brochuren fra dengang

Brochure1988

Forstander: Ole Vøgg Veje 1992 – 2002

Se brochuren fra dengang

Forstander: Susan Roulund 2002 – 2009

2003
Danmarks Trænerskole Aalborg besluttede onsdag den 7. maj 2003 efter indstilling fra skolens bestyrelse at gå i betalingsstandsning. Aalborg Sportshøjskole overtager herefter den 1-årige træneruddannelse som var kendt under navnet Trænerakademiet (Trænerakademiet nedlægges i 2017).

Baggrunden for denne beslutning er, at Trænerskolens økonomiske grundlag blev svækket, da Danmarks Idræts-Forbunds repræsentantskab på sit årsmøde lørdag den 30. juni 2003, valgte at ophøre med økonomisk støtte til Danmarks Trænerskole Aalborg.

2007
Fredag den 2. november kunne Aalborg Sportshøjskole fejre sit 25 års jubilæum. Dagen blev markeret ved et seminar på KMD i Aalborg, hvor Johannes Møllehave, 800 meter løberen Rikke Rønholt og KMD's Personaledirektør Bjarne Flyvbjerg gav hver deres bud på emnet "Det hele menneske" og idrættens indflydelse herpå. Derefter blev der afholdt reception på Aalborg Sportshøjskole med taler og opvisninger af eleverne.

Forstander: Betina Møgeltoft Christiansen 2009 - 2015

2011
D. 1. september 2011 er Aalborg Sportshøjskole endelig blevet ejere af Anneberghus, som er det lejlighedskompleks, hvor eleverne bor. Indtil denne dato har skolen lejet bygningen af Aalborg Kommune

Anneberghus

2012
Aalborg Sportshøjskole åbner SPH-Gym i startede af maj 2012, centret har fokus på elitetræning og motionstræning til de Nordjyske udøvere.

SPHGymFacade

Forstander: Rasmus Krogh 2015 -

Sportens by

Aalborg Sportshøjskole har en central placering i byens sportsmiljø. Lige på den anden side af vejen ligger Aalborg Stadion med svømme- og motionscenter og tre stadionhaller. Vi har få hundrede meter til fodboldbanerne, og der er ikke langt til Skovdalen - Danmarks smukkest beliggende atletikstadion. Aalborg Tennisklubs baneanlæg ligger i bekvem afstand fra skolen.

Vi er en privat, selvejende institution, der drives indenfor rammerne af højskoleloven. Formålet med Aalborg Sportshøjskole er, at tilbyde en alsidig undervisning indenfor idrætslige og almendannende fagområder. Højskolen sigter bl.a. mod at uddanne trænere og instruktører til foreningsarbejdet, både for bredden og eliten.

Aalborg Sportshøjskole er en skole for ansvarlige unge, og det betyder, at her er der frie forhold. Men det er frihed under ansvar. Alle skal aktivt medvirke til at skabe et åbent og inspirerende miljø, som både fremmer fællesskabets muligheder og respekterer den enkeltes særpræg. Der skal i dagligdagen være plads til faglig fordybelse og engagement.

Derfor lover vi eleverne

• en faglig god undervisning, der er præget af engagement
  • at vi vil bidrage til at skabe et positivt og inspirerende miljø på skolen gennem åbenhed og gensidig tillid

Men til gengæld kræver vi