logo_2016
search-button
Overskrift:

Skudteknik – vekseltræning

Kort beskrivelse:
Oversigtsbillede:
Skudteknik – vekseltræning
Beskrivelse:

Mål

  • at skytten er bevidst om sit grundskud.
  • at skytten har flere muligheder for afslutning udfra grundskuddet.
  • at skytten udfra forsvarets reaktion er i stand til at ændre skudmønster.

Bagspillere

Øvelse A: Neutral skudstilling: A la Heidi Astrup. Armen hænger bagud, og fra denne stilling kan der både laves underhånd og alm. stødkast.

Øvelse B: Vælg et skud + varianten til dette skud: Eksempel: Løbeskudstrussel derefter ét skridt og hopskud. Skytten skal være istand til at lave løbeskuddet hvis forsvareren ikke dækker. Fejlretning: Skytten skal med sit kropssprog tydeligt vise at løbeskuddet kan laves.

Øvelse C: Samme: Vælg et skud + varianten til dette skud: Andet eksempel: Underhåndsskudstrussel i samme bevægelse laves et hopskud.

Øvelse A,B og C øves således: 2 og 2 overfor hinanden.

  1. Begge skudmuligheder i hver øvelse trænes 10-15 gange
  2. Skuddene i A,B og C varieres - nyt skud hver gang - beslut så sent som muligt - hvilken variant der skal laves. Spillerne placerer sig på de 2 back-pladser - 1 forsvar på hver back-plads - 2 tilspillere på PM pladsen.
  3. “Blandet træning”. Spillerne skifter selv mellem A,B og C, eller træneren råber når der kommer et skift. Idéen er at i stedet for at arbejde med samme skudform over en længere periode, så skifter man skudform hele tiden. Det har vist sig at man hurtigere lærer tingene på denne måde. OBS: Vigtigt at gøre skudtræningen så spilrelevant som muligt - så hurtigt som muligt.

Individuel skudtræning

Bagspillere (arbejder overfor en forsvarsspiller):
Fløje og stregspillere(presses lidt af forsvar): Der arbejdes med afslutning på målvogter fra positionerne. Nøgleord: - grundskuddet skal være grundlaget. -Hvis målvogter tager skuddet må der være plads til scoring et andet sted. Brug samme ”kropssprog”.


Afslutning ved presspil

Der arbejdes med presspil. Følgende afslutningsmuligheder:
Stregen: Løbeskud mellem 1’er og 2’er.
Bagspiller: Stående skud, når der er hul til det.
Stregspiller: Hopskud efter en rundgang.
Nøgleord: Skyd hvergang chancen er der.

Områdesamarbejde

Der arbejdes med oppres til hinanden. Fløj laver oppres mellem 1’er og 2’er – afleverer kort til back der skyder på 1. skridt. Back laver pres mellem 1’er og 2’er og spiller fløj. Streg spilles under 2’er og afslutter.

Nøgleord: Hvis man er fri så skyder man hver gang – også selvom man er i gang med at lave et oppres til en anden spiller.

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger:
SENESTE
MEST POPULÆRE