Overskrift:

Aldersrelateret træningskoncept ATK

I forbindelse med undervisning af børn i elevskolen eller på deres egne ponyer, er det vigtigt, at man som træner og klub følger ”Aldersrelateret træningskoncept ATK”.

Oversigtsbillede:
Aldersrelateret træningskoncept ATK

Formålet med konceptet er, at man følger barnets udvikling både fysisk og mentalt. Via træning udfordrer man barnet på det aldersniveau barnet har.

Formålet med konceptet er

1. At fastholde børn og unge i den pågældende idræt.
  2. At give børn og unge den bedste basis i forhold til fysisk og mental udvikling.
  3. At kunne rekruttere flere atleter til OL og VM fordi man fra starten har trænet dem rigtigt.

For at få glæde af konceptet i elevskolen, er konceptet tilrettet rideklubberne, så man i elevskolen, kan implementere ATK i rideklubben.

>> Du kan downloade hæftet her

Træningskonceptet er udviklet af Danmarks Idræts Forbund og Team Danmark og du kan læse mere om konceptet her.