logo_2016
search-button
Navn:

CrossFit

Yellow label:
Hovedfag
9, 17, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
CrossFit
Kort beskrivelse:

CrossFit er en dynamisk træningsform hvor man arbejder med hele kroppen - altså “Constantly varied high intensity functional movement”. Med CrossFit på Aalborg Sportshøjskole bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: Cardio, gymnastik, styrke og vægtløftning. Så hvis du vil forbedre dine CrossFit evner eller bare vil i fantastisk form, så er CrossFit linjen på Aalborg Sportshøjskole stedet!

YT Video:
Lang beskrivelse:

CrossFit har amerikanske rødder og vil med højintens- og varieret træning i et råt miljø flytte din fysiske formåen dag for dag. Mens musikken dunker og pulsen stiger, vil vi arbejde på hele tiden at gøre dig bedre, stærkere og mere udholdende.

Vi arbejder bl.a. med

 • Muscle-Ups
 • Ring dips
 • Pull-ups
 • Handstand Walk
 • Handstand Push-ups
 • Rope Climbs
 • Toes to Bar
 • Box-jumps
 • Snatch
 • Clean & Jerk
 • Wall Balls
 • Kettlebell Swings
 • Double unders 
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Du får en meget varieret træning, men gennem specifikke øvelser der er designet specielt til dig, vil vi også sikre, at du hele tiden løfter dig og bliver bedre. Vi arbejder med skalering/progression i øvelserne, så du arbejder hen mod at udføre svære øvelser.

CrossFit er bygget op omkring funktionelle bevægelser, med et naturligt arbejdsmønster. Øvelserne arbejder typisk over flere led og med store muskelgrupper.

Ved at generere kraft fra benene, gennem kropskernen og ud i armene, får man et mere effektivt fuldkropsløft frem for et isoleret press. Elementer som at løfte, skubbe, trække, kaste, springe, sprinte, løbe, kravle og klatre er blot et uddrag af de ting CrossFit består af.

Med ugentligt fokus på vægtløftning, WODs, indøvning af tekniske færdigheder og supplerende styrketræning får du de mest optimale forhold der overhovedet kan tilbydes. CrossFit undervisningen foregår i den rå natur og i SPH-Gym (et af landets bedste træningscentre) og i Aalborg Stadions springhal.

Bestil brochure


Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9, 17, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2020/21

 • 2. august 2020 (20 eller 44 uger)
 • 18. oktober (9 eller 33 uger)
 • 10. januar 2021 (25 uger)
 • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på CrossFit har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • LaSanta (dec.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:


2018CrossFit6

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun muligt ved januar indtaget), friluftsliv (fra marts-juni), fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Tirsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven  
HovedfagEkstra tilbud

Mens du går på CrossFit kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraCoach EkstraKostvejleder


Tilmeld CrossFit


Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> At være elev på Aalborg sportshøjskole på crossfitlinjen er helt fantastisk. Jeg startede i oktober på falcklinjen men skiftede i januar over til CrossFit hvilket jeg er så glad for, her får jeg mere træning i min hverdag, vi er et hold på ni mennesker så vi har et tæt bånd, støtter, hepper og bakker hinanden op i alle workouts vi bliver stillet overfor. Det er tydeligt at mærke på vores dygtige underviser, Rasmus, at han brænder for sit arbejde og det at undervise os i CrossFit. Jeg kan varmt anbefale crossfitlinjen på Aalborg Sportshøjskole. << Emma Bondekjær
Display formatting:
>> At være elev på CrossFit linjen, er det uden tvivl det bedste. Der er det hele. Kropsvægtstræning, styrketræning, konditions træning, vægtløftning og en god og top motiveret lærer. En masse fede og forskellige workouts, som hver især trækker tænder ud! Sammenholdet på vores lille linje med 9 mand, er helt i top! Vi bakker hinanden op og erkender, at alle ikke er lige gode til det hele og på den måde bliver det bare en kanon atmosfære at træne i og et stærkt kammeratskab!

Jeg er top motiveret hver gang vi har hovedfag og jeg kunne ikke vælge en bedre linje end CrossFit Linjen, på Aalborg Sportshøjskole << Mikkel Faarup
Display formatting:
>> Vores underviser Rasmus kommer med noget nyt hver gang, man kan mærke at lever og ånder for sit fag, og det smitter af på os andre. Der bliver skabt en fed stemning, når vi træner - Rasmus får alle med - har ikke kun fokus på enkeltpersoner, men kommer hele vejen rundt. Fedt projekt med CrossFit open!! Samtidig har vi også lært noget fagligt inden for træning bl.a. strukturering og placering af vores materialer, lært at disponere vores pauser og kræfter i de enkelte workouts. Samtidig lytter Rasmus også til vores ønsker og planlægger så vidt muligt efter dette. << Rikke Steengaard Pedersen
Display formatting:
>> Jeg startede på crossfitlinjen på Aalborg Sportshøjskole, da jeg gerne ville møde andre unge mennesker, som havde samme interesse som mig selv. Det fandt jeg og fællesskabet er en oplevelse i sig selv! Der er plads til alle uanset niveau og føles dagens workout en smule uoverskuelig, så for tvivl ej. Folk bakker hinanden op og det får en til at yde sit bedste. High fives er derfor også en naturlig del i undervisningen. Ved første møde med Rasmus, bliver man hurtigt klar over at intet er givet, men at man bliver hjulpet godt på vej med kyndig vejledning i de forskellige øvelser, altid krydret med en sjov kommentar. For det vigtigste er, at man har det sjovt med det man laver, og det skinner ihverfald igennem, når man har Rasmus. Han brænder for at undervise og det smitter af på os. Træningen er velstruktureret og man kan forvente valuta for pengene og mere til! Det har været en fornøjelse at gå på crossfitlinjen og der har ikke været en time, som jeg ikke har glædet mig til. Varme anbefalinger herfra << Camilla Hovgaard
Display formatting:
>> Før jeg startede på CrossFit linjen på Aalborg Sportshøjskole i August havde jeg ingen idé om, hvad CrossFit kunne tilbyde. I starten var jeg på bar bund, fordi mange af de begreber var helt nye så som S2OH, BBJO, BFB, T2B osv... Men med tiden blev jeg mere bekendt med øvelserne, hvilket gav mig smag for at udvikle mig inden for CrossFit universet.

Nogle af de fedeste oplevelser jeg har haft ved at dyrke CrossFit på Aalborg Sportshøjsskole er, at selvom du er nybegynder, øvet eller professionelt, så kan man lave den samme Workout ved siden af hinanden, fordi CrossFit gør det muligt at skalere vægten, øvelsen eller bevægelsen. Derfor har vi det super grineren sammen på tværs af niveauerne, hvilket også skaber et stærkt fællesskab på CrossFit linjen.

Der er en høj faglig viden fra lærerne, fordi de kan fremvise øvelserne korrekt og korrigere os i udførelsen af de forskellige øvelser. Det har for mit vedkommende skabt et trygt læringsmiljø, fordi jeg kan stille spørgsmål indtil de øvelser vi arbejder med, og samt hvad jeg selv kan forbedre.
<< Noah Skibsted
Display formatting:
>> At være atlet på Crossfit linjen har været en kæmpe oplevelse. Jeg har lært en masse nye færdigheder og er blevet langt klogere på Crossfit som sport. Rasmus har været rigtig god til at favne bredt, så alle er blevet set og hørt og har fået undervisning på det niveau, man nu engang er på. For som sagt så har linjen været populær med mange elever på alle forskellige niveauer. Men det har absolut ikke haft nogen betydning af glæden ved timerne og træningerne, om du har været rookie eller dygtig og erfaren. Der har været plads til alle!

Personligt har jeg selv rykket mig rigtig meget inden for de mere teknisk svære øvelser i Crossfit - som for eksempel vægtløftning og gymnastik. På Crossfit Linjen har vi haft tid og mulighed for at gå i dybden med enkelte øvelser og fokusere på at indlære dem korrekt. Derudover har vi selvfølgelig svedt og haft det træls og hårdt, det er jo også en stor del af det. Men Rasmus har igen været super god til at programmere et program, der har været tilpas udfordrende men samtidig fedt og med stor variation. Og selvom Crossfit er hård træning, så har det sociale på linjen også haft kæmpe betydning. Vi har fået et fantastisk sammenhold eleverne imellem og det har virkelig givet mig en kæmpe glæde og gejst at møde op til timerne. << Anne Jungersen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Rasmus Horslev

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Rasmus's passion for CrossFit blev vækket i 2012 da Rasmus selv var elev på CrossFit linjen. Siden har Rasmus også dyrket både CrossFit og vægtløftning på et konkurrence plan, hvilket bl.a. er blevet til en 2. Plads til DM i vægtløftning og en 28. Plads CrossFit Open
E-mail:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.