Navn:

Fitnessinstruktør og personlig træner

Yellow label:
Hovedfag
44 uger
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Fitnessinstruktør og personlig træner
Kort beskrivelse:

Fitnessinstruktør og personlig træner er et ambitiøst og intensivt et-årigt forløb, hvor du kommer hele vejen rundt om rollen som træner og instruktør i fitnessbranchen. Du bliver uddannet diplomtræner med speciale i både personlig træning og holdtræning. Du kommer til at arbejde med alle områder indenfor fitnessbranchen – på højeste niveau. Vores elever er ekstremt efterspurgte som instruktører i fitnessbranchen.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Vores uddannelse er altså for dig, som vil ud og arbejde i fitnessbranchen på alle niveauer. Mulighederne er mange, hvad enten du vil arbejde i et kommercielt center, forening, aftenskole eller starte din egen personlige trænervirksomhed. Uddannelsen giver dig et godt og bredt grundlag, som udvikler dine evner og færdigheder på højeste instuktørniveau i Danmark.

Du lærer omkring kroppens anatomi og fysiologi samt træningslære, hvor du bliver klædt på til at træne både motionister, idrætsudøvere og eliteudøvere. Hos os har vi særlig fokus på, at du får teorien afprøvet i praksis og underviser andre, samt lærer at differentiere mellem forskellige målgrupper. Uddannelsen giver dig et godt og bredt grundlag, som udvikler dine evner og færdigheder på højeste instuktørniveau i Danmark.

I Fitnessinstruktør og Personlig Træner arbejder vi bl.a. med

 • Muskeltræning (herunder styrketræning i maskiner, frivægtstræning og træning med egen kropsvægt)
 • Outdoortræning (naturfitness)
 • TRX træning og HIIT træning
 • Boldtræning (Redondobold, fitnessbold og medicinbold)
 • Pilates og yoga
 • Motivation og forandringsprocesser
 • Holdcykling
 • Cirkeltræning
 • Kettlebell træning og CrossFit træning
 • Seniortræning
 • Skifitness
 • Træningssteori og praktik
 • Træningsteknikker og træningsdifferentiering
 • Øvelsesanalyse og øvelsesrepertoire
 • Programudvikling til hold og individuelle klienter
 • Screening og testning
 • Fitness kultur og udvikling
 • Foamrolling
 • Undervisning i brug af fedttang
 • Sundhed og livsstil
 • Centerledelse og salg
 • Kendskab til brugen af Exorlive
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 110 lektioner
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 160 lektioner

Foruden mulighederne som personlig træner eller holdinstruktør, kan fitnessinstruktør og personlig træner linjen også bruges hvis du vil læse videre på universitetet eller University College med f.eks. idræt, sundhed, fysioterapi eller ernæring og sundhed. 

Rejse til LaSanta (obligatorisk)

I begyndelsen af december tager linjen ca. 1 uge til LaSanta. Kom med til øen, hvor fitness og aerobics udøvere fra hele verdenen mødes. Med denne tur får du muligheden for at afprøve forskelligartede træningsformer såsom gigong, pilates, piloxing, bodystep, aerobics, partner step, bodybalance, bodycombat, hurricane training, hatton boxing, feminine fitness, PiYo, CXWORX mens du nyder solens varme samtidig. Denne uge er forrygende inspirationskilde til værktøjskassen og er med til at udvikle dine kompetencer som instruktør. Så er du til en uge med fart over feltet, fitness, wellness og fantastisk stemning, så er denne tur helt sikkert for dig. Club la Santa har i sandhed tradition for holdtræning af høj kvalitet med dygtige instruktører.

Bestil brochure

2019Fitness_PersonligTraner1

Fakta

Type uddannelse:

DIF diplomtræneruddannelse (elite) samt Europe Active (niveau 3 eller 4)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til fitnessinstruktører og EA. Som uddannet fitnesstræner bliver du registreret hos European Register og Exercise Professionals (EREPS) på niveau 3 eller 4. Læs mere her

Varighed:
44 uger
Hvornår / næste indtag:
 • 1. august 2021 - 25. juni 2022 (44 uger) 

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på fitnesstræner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Passo Tonale (feb.)
 • Regionals tur - CrossFit, Europa (juni)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Rejsen til LaSanta er obligatorisk, da det er en del af uddannelsen.
Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.
Derudover er rejsen til LaSanta obligatorisk: 6.500 DKK

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
topfotologogymdanmark
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
EA_STANDARDS_LOGO-2c
EA_LOGO
EREPS-logo-fc
Lang beskrivelse 2:

FitnessDiplom2020


Hovedfagets opbygning

Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I teoritimerne arbejdes der tematisk indenfor fag og fagområder som psykologi, pædagogik, idrætshistorie, sociologi, anatomi/fysiologi, kost og ernæring, jura, miljø, ledelse m.m. Vælger du fitnessinstruktør og personlig træner, skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen for, at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni og der ligger en ”prøve” eksamen i december.

Endelig kommer du til, at undervise de andre højskoleelever i forskellige typer af træning og derved gøre dig ”stærkere” i undervisningssituationer. 

Hovedfag_Elite

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

2019Fitness_diplom1

Tilmeld fitnessinstruktør og personlig træner

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Mit år på Aalborg Sportshøjskole blev et år i forandringens tegn. Jeg søgte en ny uddannelse, da jeg var træt af mit gamle job. Da jeg i mange år har haft en stor interesse for styrke- og cardiotræning, virkede det nærliggende at tage diplomtræner uddannelsen i fitness og gøre dette til min nye levevej. I løbet af året på Aalborg Sportshøjskole har jeg oplevet mange personlige op- og nedture, som har været med til at forme mig til den person jeg er i dag. Samtidig med at jeg mødte en masse fantastiske mennesker i mine med studerende, som gjorde året helt unikt og uundværlig.

Lærerne er helt kapitel for sig selv, da de har formået med høj kvalificeret undervisning, vejledning og altid sjove input i en travl hverdag, at være prikken over i’et. Den uddannelse jeg har fået med mig er jeg, som planlagt, i gang med at udfolde. Jeg er blevet fysisk træner i en semi-professionel håndbold klub, samt tilknyttet to forskellige fitnesscentre som personlig træner. Jeg ser dog frem til en dag, at komme tilbage til Aalborg Sportshøjskole og fornemme den helt specielle stemning stedet har at byde på og dets fantastiske personale. << Anders Bybjerg

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jane Flæng

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell- og TRX instruktør samt yogalærer. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt coachunderviser og studievejledning.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: