logo_2016
search-button
Navn:

Styrkeløft

Tagline

Squat, bænkpres og dødløft

Yellow tag:
Styrkeløft
Kort beskrivelse:
Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen lige inden, du er på vej til at slå din egen rekord.

Beskrivelse Ny 1

Uanset om du er en erfaren styrkeløfter eller aldrig har løftet en vægt før, er der plads til dig på holdet. Vi ser potentialet i hver enkelt elev og sørger for, at træningen tilpasses efter niveau for at sikre kontinuerlig udvikling. Tager du et højskoleophold med fokus på styrkeløft, får du den praktiske og teoretiske viden du har brug for, for at kunne forbedre din squat, bænkpres og dødløft. Udover de tekniske elementer i løftene, arbejder vi med elementer som programlægning, tempomanipulation, skadeforebyggende træning og forbedring af dine weak points. På den måde skaber vi de bedste forudsætninger for, at du kan blive en dygtig styrkeløfter.

Men styrkeløft på Aalborg Sportshøjskole handler ikke kun om at løfte tunge vægte – det handler også om at løfte hinanden op. Fællesskabet fylder derfor meget på holdet og det er ikke ualmindeligt med opmuntrende tilråb i frivægtssalen når der skal sættes personlige rekorder. Selv på de dage, hvor udfordringerne virker uovervindelige, er der altid nogle der er klar med en hjælpende hånd eller støtte. At se en højskolekammerat løfte en vægt, de aldrig troede var muligt, eller mestre en teknik, de længe har kæmpet med, skaber glæde for alle.

Så uanset om du er nybegynder eller øvet indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring, så du kan forbedre dine løft. Selve træningen foregår i skolens Styrkeunivers, som har nogle af landets bedste faciliteter til styrkeløft og anden styrketræning.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I styrkeløft arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Squat
Bænkpres
Dødløft
Kendskab til udstyr
Max styrke
Restitution
Programmering
Mental træning
Ernæring
Specialstænger
Accomodating resistance
Autoregulering
Hypertrofi

Overskrift

Styrkeløft tager udgangspunkt i squat, bænkpres og dødløft

Beskrivelse

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau

Billede/video
Udtalelser:
Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning. Valget faldt på hovedfaget styrkeløft 🏋️‍♀️ fordi jeg altid har haft en interesse for selve sporten og synes det er spændende, hvor meget tid man kan bruge på at optimere sin teknik i hvert enkelt løft.
Sigurd Lindholm
Sigurd Lindholm
Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning. Valget faldt på hovedfaget styrkeløft fordi jeg altid har haft en interesse for selve sporten og synes det er spændende, hvor meget tid man kan bruge på at optimere sin teknik i hvert enkelt løft.

På styrkeløftlinjen lærer vi om forskellige træningsmetoder. Vi giver hinanden feedback på vores træning, og hvordan man udfører de tre øvelser squat, bænkpres, og dødløft. Det er et super fedt hovedfag, hvor der er plads til folk på alle niveauer, og hvor man kan få trænet en masse. Jeg kan mærke at mine løft har forbedret sig en del, da det bare er lettere at få flere kilo på stangen, når man har andre til at se hvad ens svagheder er.
Styrkeløft på Aalborg sportshøjskole er det fedeste! Man udvikler sig rigtig meget og får opbygget en god styrke og dertil kommer et helt fantastisk fælleskab:)
Betina Møller
Betina Møller
Styrkeløft på Aalborg sportshøjskole er det fedeste! Jeg startede ikke på linjen, men skiftede ret hurtigt da jeg fandt ud af at det er en linje for alle, om man kan løfte stangen eller flere 100 kilo, så er der plads til en. Fællesskabet på Styrkeløft er noget helt specielt, alle er gode til at se hinandens sejre og heppe hvis man jagter PR. Mads Friche er en super dygtig lærer som er god til at lære fra sig, så man opnår den helt rigtig teknik i bænkpres, dødløft og squat. Jeg kan klart anbefale linjen for alle! Man udvikler sig rigtig meget og får opbygget en god styrke og dertil kommer et helt fantastisk fælleskab:)

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Mads Friche

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
er uddannet fra lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på AAU. I fritiden konkurrerer Mads i bænkpres på internationale niveau
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Styrketræner og fysisk træner

Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Styrkeløft træner

Drømmer du om at blive træner indenfor styrkeløft på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med styrkeløft i teori og praksis, så du efter dit højskoleophold kan arbejde som styrkeløft træner eller personlig træner indenfor både bredde- og eliteidrætten. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Fitness personlig træner

Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På hovedfaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Læs mere

Fitness og yoga

Med fitness og yoga som sidefag får du hele to ting på én gang. Fitness giver dig sved på panden og høj puls, mens yoga skaber ro i kroppen og harmoni i sjælen. Sammen med dine højskolekammerater vil du blive udfordret i en lang række fitness og yoga discipliner, hvor I oplever hvad kombinationen af styrke og smidighed samt pulsstigning og afslapning gør ved kroppen.
Læs mere

Vægtløftning træner

Drømmer du om at blive træner indenfor vægtløftning på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med vægtløftning i teori og praksis, så du efter dit højskoleophold kan arbejde som vægtløftningstræner eller personlig træner indenfor både bredde- og eliteidrætten.
Læs mere

Dødløft

Dødløft er endnu en af de store multiøvelser, som bør indgå i et hvert styrketræningsprogram
Læs mere

Åbent hus 3. november kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

CrossFit

CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Læs mere

Vægtløftning light

Vil du forbedre dig inden for vægtløftning? Så tilbyder vi dig en personlig træner med speciale i vægtløftning i interessefaget vægtløftning light. I vægtløftning arbejdes der med de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Personlig træner

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Squat

Ser vi bort fra nogle af de olympisk inspirerede løft som råtræk og frivend, er squat nok den mest komplekse øvelse indenfor styrketræning.
Læs mere

Styrketræning

Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? Eller drømmer du om at blive personlig træner og hjælpe andre med at nå deres mål? I sidefaget styrketræning får du mulighed for at tage en personlig træner uddannelse eller dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Bænkpres

Bænkpres er den store øvelse for forsiden af overkroppen. Også her aktiveres flere led samtidig, nemlig skulder-, albue- og håndled.
Læs mere