logo_2016
search-button
Navn:

Styrkeløft

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Styrkeløft
Kort beskrivelse:

Styrkeløft er en sportsgren hvor man konkurrerer i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. Med styrkeløft på Aalborg Sportshøjskole, får du den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Grundlæggende er disciplinerne i styrkeløft baseret på styrke, da det gælder om at løfte flest mulige kilo på de tre løft tilsammen. Dog er teknikken ligeledes essentiel når det kommer til styrkeløft, da den korrekte teknik er alfa og omega, hvis du vil undgå skader og blive en dygtig styrkeløfter. 

Tager du et højskoleophold med fokus på styrkeløft, får du både den praktiske og teoretiske viden du har brug for, for at kunne forbedre din squat, bænkpres og dødløft. Udover de tekniske elementer i løftene, arbejder vi med elementer såsom programlægning, tempomanipulation, skadeforebyggende træning og forbedring af dine weak points. På den måde skaber vi de bedste forudsætninger for, at du kan blive en dygtig styrkeløfter. Styrkeløft kan ligeledes gavne dig som eksempelvis Crossfitter, da du fokuserer på at forbedre din styrke i de tre løft: squat, bænkpres og dødløft.

I styrkeløft arbejder vi bl.a. med:

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau. Selve træningen foregår i skolens Styrkeunivers, som har nogle af landets bedste faciliteter til styrkeløft og anden styrketræning. 

Under højskoleopholdet kan du mod betaling blive en del af Foreningen Sportshøjskolen og det fællesskab der følger med - eks. deltagelse ved fællestræning i skolens eget træningscenter. Foreningen Sportshøjskolen er en selvstændig foreningen med Aalborg Sportshøjskole som hovedsponsor. Her kan man mødes og dyrke CrossFit, styrketræning, styrkeløft eller vægtløftning. Derudover stiller foreningen op i forskellige mesterskaber/konkurrencer, såsom JM, DM, EM og VM og endelig arrangerer foreningen også mesterskaber i eks. DM i bænkpres, DM i styrkeløft og DM for hold i styrkeløft.

Bestil brochure

2020Styrkeloft2

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2022/23

  • 2. april 2023 (12 uger)

Skoleåret 2023/24

  • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
  • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
  • 3. januar 2024 (24 uger)
  • 20. marts 2024 (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på CrossFit, har du mulighed for at tage med på følgende rejser:

  • Fællesrejse til naturskønne Norge (sept.) - Obligatorisk 
  • Kulturrejse til Sri Lanka (okt.)
  • Fællesrejse til storbyer (feb.) - Obligatorisk

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.695 DKK pr. uge. 
Herefter falder ugeprisen til 1.295 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Dsf_logo_copy
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Styrkeløft tager udgangspunkt i squat, bænkpres og dødløft

Beskrivelse

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Styrkeløft udbydes 4 gange årligt i forskellige perioder. 

2020HovedfagForlob

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> At vælge styrkeløft på Aalborg Sportshøjskole har været en af mine bedste beslutninger nogensinde! Jeg havde inden højskole ikke haft den mest ”seriøse” tilgang til træning, og dagligdagen på styrkeløft har bestemt ændret dette. Mads Friche som lærer formår at forbedre ens overordnet teknik i de 3 løft (squat, bænkpres og dødløft) idet vi ugentligt har undervisning i forhold til teknisk udførelse samt øvelsesvariationer. Styrkeløft faget er opsat på den fantastiske måde, at vi som elever individuelt må træne de programmer som vi ønsker, ved hjælp af Mads’ vejledning - hvilket i min overbevisning skaber det perfekte grundlag for, at jeg som elev rykkede mig en masse ift styrke.

Dertil er fællesskabet en vigtig ting på højskolen, og dette er selvfølgelig også gældende på styrkeløft. Generelt var fællesskabet på styrkeløft vildt fedt. Vi som elever havde et super fedt sammenhold med hinanden, og sammen med Mads. Dertil var motivationen for at træne bare altid lidt højere når vi altid heppede på hinanden og hypede hinanden op til at forbedre sig fra dag til dag. Så hvis man ønsker at blive bedre i squat, bænkpres og dødløft samtidig med at være i det fedeste fælleskab, kan jeg kun anbefale at man tager styrkeløft linjen på Aalborg Sportshøjskole :D
<< Rasmus Krogshave
Display formatting
>> Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning. Valget faldt på hovedfaget styrkeløft fordi jeg altid har haft en interesse for selve sporten og synes det er spændende, hvor meget tid man kan bruge på at optimere sin teknik i hvert enkelt løft.

På styrkeløftlinjen lærer vi om forskellige træningsmetoder. Vi giver hinanden feedback på vores træning, og hvordan man udfører de tre øvelser squat, bænkpres, og dødløft. Det er et super fedt hovedfag, hvor der er plads til folk på alle niveauer, og hvor man kan få trænet en masse. Jeg kan mærke at mine løft har forbedret sig en del, da det bare er lettere at få flere kilo på stangen, når man har andre til at se hvad ens svagheder er.
<< Sigurd Lindholm
Display formatting
>> Styrkeløft på Aalborg sportshøjskole er det fedeste! Jeg startede ikke på linjen, men skiftede ret hurtigt da jeg fandt ud af at det er en linje for alle, om man kan løfte stangen eller flere 100 kilo, så er der plads til en. Fællesskabet på Styrkeløft er noget helt specielt, alle er gode til at se hinandens sejre og heppe hvis man jagter PR. Mads Friche er en super dygtig lærer som er god til at lære fra sig, så man opnår den helt rigtig teknik i bænkpres, dødløft og squat. Jeg kan klart anbefale linjen for alle! Man udvikler sig rigtig meget og får opbygget en god styrke og dertil kommer et helt fantastisk fælleskab:) << Betina Møller

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Mads Friche

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Mads er tidligere elev fra højskolen. Mads har derudover gået på lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på Aalborg universitet. I fritiden konkurrerer Mads selv i bænkpres på højeste internationale niveau og har vundet mange danske mesterskaber samt sølvmedalje til EM (indtil videre) 😊
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: