Hovedfag
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Styrkeløft

Styrkeløft er en sportsgren hvor man konkurrerer i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. Med Styrkeløft på Aalborg Sportshøjskole, får du den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.

Styrkeløft

Grundlæggende er disciplinerne i styrkeløft baseret på styrke, da det gælder om at løfte flest mulige kilo på de tre løft tilsammen. Dog er teknikken ligeledes essentiel når det kommer til styrkeløft, da den korrekte teknik er alfa og omega, hvis du vil undgå skader og blive en dygtig styrkeløfter.

Tager du et højskoleophold med fokus på styrkeløft, får du både den praktiske og teoretiske viden du har brug for, for at kunne forbedre din squat, bænkpres og dødløft. Udover de tekniske elementer i løftene, arbejder vi med elementer såsom programlægning, tempomanipulation, skadeforebyggende træning og forbedring af dine weak points. På den måde skaber vi de bedste forudsætninger for, at du kan blive en dygtig vægtløfter.

I Styrkeløft arbejder vi bl.a. med

• Squat
  • Bænkpres
  • Dødløft
  • Kendskab til udstyr
  • Almen styrke
  • Hastighedsmålinger (Tendo)
  • Core styrke
  • Restitution
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau. Selve træningen foregår i skolens Styrkeunivers, som har nogle af landets bedste faciliteter til styrkeløft og anden styrketræning.

Under højskoleopholdet kan du helt gratis være en del af Foreningen Sportshøjskolen og det fællesskab der følger med - eks. deltagelse ved fællestræning i skolens eget træningscenter. Foreningen Sportshøjskolen er en selvstændig foreningen med Aalborg Sportshøjskole som hovedsponsor. Her kan man mødes og dyrke CrossFit, styrketræning, styrkeløft eller vægtløftning. Derudover stiller foreningen op i forskellige mesterskaber/konkurrencer, såsom JM, DM, EM og VM og endelig arrangerer foreningen også mesterskaber i eks. DM i bænkpres, DM i styrkeløft og DM for hold i vægtløftning.

2020Styrkeloft2

9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 2020/21

• 10. januar 2021 (25 uger) Venteliste
  • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger) Venteliste

Skoleåret 2021/22

• 1. august 2021 (20 eller 44 uger)
  • 17. oktober 2021 (9 eller 32 uger)
  • 9. januar 2022 (24 uger)

Mens du går på styrkeløft har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Dsf_logo_copy

Hovedfagets opbygning

Styrkeløft udbydes 4 gange årligt i forskellige perioder. Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag

2020HovedfagForlob

2020Styrkeloft4

Tilmeld styrkeløft

Kim Lynge

Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.

Mads Friche

Mads er tidligere elev fra højskolen. Mads har derudover gået på lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på Aalborg universitet. I fritiden konkurrerer Mads selv i bænkpres på højeste internationale niveau og har vundet mange danske mesterskaber samt sølvmedalje til EM (indtil videre) 😊