logo_2016
search-button
Navn:

Styrketræner og fysisk træner

Yellow label:
Hovedfag
44 uger. (indtag aug.)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Styrketræner og fysisk træner
Kort beskrivelse:

Har du en drøm om at blive personlig træner i fysisk træning og styrketræning på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på styrketræner og fysisk træner linjen måske noget for dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Som diplomtræner i styrketræning og fysisk træning, kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidræt som personlig træner.

Billede:
Styrketræner og fysisk træner
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv personlig træner i fysisk træning og styrketræning i løbet af 44 uger. Vores diplomtræner uddannelse i fysisk træning og styrketræning er for dig, der ønsker at arbejde som styrketræner eller fysisk træner. Vores elever er ekstremt efterspurgte som personlige trænere i fitnessbranchen og i eliteidrætsverdenen som fysiske trænere. Derfor er dette linjen for dig, der enten selv vil være rigtig dygtig til at træne eller dig, der har ambitioner om at arbejde som personlig træner, styrketræner eller fysisk træner. Diplomtræner uddannelsen strækker sig over et intensivt år, hvor du opnår den teoretiske og praktiske viden, der er nødvendig for at varetage et job i branchen. Foruden muligheden for job som personlig træner, fysisk træner eller styrketræner, kan diplomtræner linjen styrketræner og fysisk træner også bruges, hvis du vil læse videre til eks. fysioterapeut, ergoterapeut, ernæring og sundhed eller idræt. 


På styrketræner og fysisk træner arbejder vi bl.a. med:

 • Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
 • Styrkeløft og vægtløftning
 • Træning med maskiner og frie vægte
 • Biomekanisk løfteteknik
 • Aerob- og anaerob træning
 • Træningsmetodik
 • Plyometri og koordination
 • Træningsorganisation
 • Langtidsplanlægning
 • Træningsteori
 • Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
 • Bevægelighedstestning
 • Trænerroller (personlig træner, fysisk træner og styrketræner)
 • Praktik i styrke- og vægtløftningslokaler
 • Undervisning i forskellige idrætsgrene og centre
 • Kendskab til brugen af Exorlive

Rejse til Sydafrika, Stellenbosch (obligatorisk)

I begyndelsen af januar tager linjen 10-14 dage til Sydafrika, nærmere bestemt til byen Stellenbosch, ca. 30 km fra Cape Town. Her trænes der ca. 2 gange dagligt, og I følger udenlandske- og danske topatleter indenfor atletikken på banen og i træningscentret samt en række paraolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurderinger. Derudover byder turen blandt andet på safari og vinsmagning. 

Bestil brochure

2019Styrke_diplom1

Fakta

Type uddannelse:

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

Varighed:
44 uger. (indtag aug.)
Hvornår / næste indtag:
 • 2. august 2023 - 18. juni 2024 (44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på styrketræner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Fællesrejse til naturskønne Norge (sept.) - Obligatorisk 
 • Kulturrejse til Sri Lanka (okt.)
 • Fagtur til Sydafrika (jan.) - Obligatorisk 
 • Fællesrejse til storbyer (feb.) - Obligatorisk 

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.695 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.295 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.
Derudover er rejsen til Sydafrika (Stellenbosch) obligatorisk: 14.500 DKK

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

I samarbejde med

Partners logos:
DVF
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Styrketræner og fysisk træner

Beskrivelse

Har du en drøm om at blive personlig træner i fysisk træning og styrketræning på højt niveau?

Billede/video


Hovedfagets opbygning

Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I sidefagsblokken fysiologi og træningslærer

 

NySidefagIkonUdenTekst som løber over hele forløbet, arbejdes der tematisk indenfor bl.a. følgende fagområder: Åndedræts- og kredsløbsfysiologi, muskelfysiologi, arbejds- og kapacitetsanalyse, testning, ernæring og doping. Mens der i fordybelsesblokken NyFordybelsesfagIkonUdenTekst i efteråret arbejdes med ledelse, pædagogik og psykologi, arbejdes der i foråret med anatomi og skadeslærer. Du kommer også til at undervise de andre højskoleelever i forskellige typer af træning og derved gøres du ”stærkere” i undervisningssituationer, når der er interessefaget NyInteressefagIkonUdenTekst

 

personlig træner i løbet af ugen. Endelig skal du som en del af uddannelsen også have agility, hvor vi træner eksplosivitet og præcision, så du lærer at bevæge dig hurtigt og elegant i alle planer.

Sidst men ikke mindst skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen, for at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni, og der ligger en ”prøve”-eksamen i december.

DiplomForlob2022Styrke

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Jeg blev ikke skuffet. Jeg lærte utrolig meget og blev klogere dag for dag. Jeg blev mere åben over for andre ideer og træningsmetoder, end dem jeg havde lært igennem styrkeløft. Igennem skolen blev jeg en del af en gruppe styrkeløftere fra skolens eget træningscenter, som har været tidligere elever af skolen og som også gik rundt med en enorm viden. Disse personer sammen med opholdet på selve skolen gav mig utrolig god udvikling ikke kun teoretisk men også i min egen praktiske udførelse inden for træning. Under opholdet på skolen blev jeg enig med mig selv om, at jeg efter opholdet ville blive selvstændig inden for træning. Ikke som den gængse personlige træner, men som performance træner, der vil udvikle atleter på forskellige niveauer. På denne måde kunne jeg forene min passion for ekstraordinær udvikling / performance og arbejde. << Nicki Lentz
Display formatting
>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskole efter at jeg havde færdiggjort min gymnasiale uddannelse. De senere år havde jeg fået en stigende interesse inden for træning, hvilket gjorde at jeg ønskede at få en personlig træner uddannelse. Her faldt jeg så over Aalborg Sportshøjskole. Jeg startede på fitnesslinjen på højskolen, men efter et par uger skiftede jeg til stykelinjen. Dette var det helt rigtige valg for mig.

På styrkelinjen har jeg fået en masse nyttige redskaber og kvalifikationer, som jeg kan benytte mig af som personlig træner. Det har givet mig en rigtig god grundviden. Desuden var der en rigtig fornuftig fordeling mellem teori og praksis, hvilket gør at jeg har et endnu bedre fundament for at blive en god træner i praksis.

Når man går på skolen lever man i sin egen lille osteklokke – du ved ikke særlig meget om hvad der foregår rundt om i verden, men du ved til gængæld alt hvad der sker på højskolen. Når man er sammen hver dag i et helt år, får man desuden nogle fantastiske venskaber, og lærer folk at kende i både gode og dårlige situationer. Desuden møder man nogle utroligt engagerede og dygtige lærere, der brænder for deres fag, hvilket gør at man får rigtig meget ud af undervisningen. Under mit ophold på Aalborg Sportshøjskole har jeg udviklet mig en hel del fagligt, og er kommet derfra med blandt andet en træneruddannelse samt en coach uddannelse, som jeg håber at kan benytte mig af i fremtiden. Jeg har desuden udviklet mig væsentligt på det personlige plan, da jeg er blevet mere selvstændig og udadvendt. Året på højskolen vil i høj grad være et år jeg vil huske tilbage på,
og det har givet mig endnu mere lyst til at komme i gang på idrætsstudiet. << Anne E. Jensen
Display formatting
>> Jeg har valgt at uddanne mig som fysisk træner på Aalborg Sportshøjskole, fordi uddannelsen åbner op for mange muligheder og er en af de mest anerkendte uddannelser i Danmark. Man lærer en masse teori, som man derefter anvender og underviser i. Man udvikler sig løbende, både fysisk og mentalt.

Det er en rigtig god fornemmelse, at kunne mestre styrketræning og kunne give denne viden videre alt imens man løbende lærer fra de andre.
Man skal igennem mange hovedfagstimer med Kim Lynge, som selv er en dygtig træner og tidligere atlet med stor erfaring. Den humanistiske og naturvidenskabelige blok er også meget spændende, der lærer man om det fysiologiske og psykiske, som giver en rigtig god bagage for at blive en god træner. Jeg har haft et rigtigt godt år med søde holdkammerater, der hjælper og støtter hinanden.

Så jeg synes helt bestemt at man altid skal overveje at tage fysisk træner uddannelsen, når man vælger at tage 1 år på Aalborg Sportshøjskole. Det er en kæmpe bonus.

Man bliver klogere mht. træning, da man bedre forstår sammenhængene, hvilket man kan anvende både for sig selv men også for andre.
Det er en dejlig udfordring og ekstra gave man endelig skal tage med 😁🙂 << Pia Dyrlund-Lagadec

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: