logo_2016
search-button
Navn:

Styrketræning

Yellow label:
Yellow tag:
Styrketræning
Kort beskrivelse:

Sidefaget styrketræning er for dig der bare elsker styrketræning eller dig der vil ud og være personlig træner i et fitnesscenter. I sidefaget Styrketræning har du nemlig muligheden for at tage en personlig træner uddannelse i styrketræning, som er godkendt af bl.a. Dansk Idrætsforbund (DIF) og kvalificerer dig til at varetage jobs i fitnessbranchen som personlig træner indenfor styrketræning efter endt højskoleophold.

Billede:
Styrketræning
Lang beskrivelse:

Vælger du styrketræning som dit sidefag, har du mulighed for at erhverve dig kvalifikationer, der berettiger dig til at kalde dig personlig træner i styrketræning. Styrketræning er for alle, nybegyndere som rutinerede. Det vigtigste er, at du er motiveret for styrketræning og er klar på at give den gas i den praktiske såvel som teoretiske del af undervisningen. Uddannelsen er ikke et krav for at vælge sidefaget styrketræning, så du kan også sagtens være med, hvis du blot elsker styrketræning og ønsker at fokusere på den del. Personlig træner uddannelsen indenfor styrketræning vil dog give dig et godt grundlag, som du også kan bruge, hvis du ønsker at læse videre til eksempelvis fysioterapeut, ergoterapeut eller Idræt på universitetet. 


På Styrketræning arbejder vi bl.a. med

 • Styrketræningsprincipper 
 • Hypertrofi 
 • Eksplosiv træning 
 • Træning med frie vægte
 • Træning i maskiner 
 • Træning med elastikker og kæder
 • Træning med egen kropsvægt
 • Styrkeløft 
 • Vægtløftning 
 • Programlægning 
 • Formidling 
 • Idrætshistorie

Ovenstående gennemgås grundigt, både som teori og i praksis. Derved får du det bedst mulige grundlag for efter endt forløb at kunne varetage en stilling som personlig træner for atleter og motionister på begynder og øvet niveau. Undervejs i undervisningen kommer du til at arbejde aktivt med formidling og programlægning, enten i forhold til nogle af dine holdkammerater eller ’medier’, som hentes udefra, og som ønsker personlig træningsvejledning. Forudgående erfaring med styrketræning er ingen forudsætning for faget styrketræning, så alle kan være med i undervisningen. 

PodCastLille  I denne podcast handler det om dansk vægtløftning, OL 1992, fremtiden i vægtløftning i Danmark, Kim Lynges træningsfilosofi og hvordan han lærer fra sig på højskolen og meget andet. 
Lyt med her 🎙

Bestil brochure

2019Styrketraning1

Fakta

Type uddannelse:

DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Vægtløftnings-Forbund og Dansk Styrkeløft Forbund og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for enten træner 1 træner eller træner 2 uddannelsen gennem DIF.

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til, at modtage DIF træner 2 uddannelse, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget. Du kan også blive uddannet DIF træner 1, hvis du er højskoleelev i et 9 uger forløb (oktober eller marts indtag)

Varighed:
9, 17, 20 og 24 uger.
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2021/22

 • 17. oktober 2021 (9 uger) > Venteliste
 • 9. januar 2022 (24 uger) > Venteliste
 • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger) > Venteliste

Skoleåret 2022/23

 • 31. juni 2022 (20 uger) 
 • 16. oktober 2022 (9 uger)
 • 8. januar 2023 (24 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat.
Økonomi:

I samarbejde med

Partners logos:
Dsf_logo_copy
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
DVF
Lang beskrivelse 2:

Sidefagets opbygning

Styrketræning tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. Dog skal du være opmærksom på, at vælger du et forløb mindre end 20 uger, bliver du uddannet DIF træner 1. Vægler du derimod et længere forløb kan du blive uddannet DIF træner 2. 

2020SidefagForlob


Styrketraning3

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Efter jeg afsluttede forløbet Styrketræning som sidefag på Aalborg Sportshøjskole, ansøgte jeg hos Fitness World for, at blive personlig træner. Jeg blev indkaldt til audition sammen med 10 andre, heriblandt en anden tidligere elev fra Aalborg Sportshøjskole. Vi var kun 3 ud af de 10 der gik videre. De to heraf var mig selv samt den anden tidligere elev, der også havde haft styrketræning som sidefag. Vi fik bl.a. denne kommentar med på vejen: ”Jeres prøve fik de andre ansøgere til, at syntes på et lavere niveau, på trods af, at det ikke var dårligt, det de lavede. Jeg kan nu kalde mig professionel personlig træner i Fitness World. Tak til Aalborg Sportshøjskole for en fantastisk og brugbar uddannelse. << Kicki Bache

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jesper Bruun

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jesper er uddannet diplomtræner med speciale i styrketræning fra Aalborg Sportshøjskole, derudover er Jesper også uddannet CrossFit Level 1 instruktør.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Rasmus Horslev

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Rasmus's passion for CrossFit blev vækket i 2012 da Rasmus selv var elev på CrossFit linjen. Siden har Rasmus også dyrket både CrossFit og vægtløftning på et konkurrence plan, hvilket bl.a. er blevet til en 2. Plads til DM i vægtløftning, 3. bedste mandlige crossfitter i Danmark (2020) til Danish Functional Fitness Championship og nummer 9 til german throwdown
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: