Styrketræning

Styrketræning

Styrketræner uddannelsen er for dig der elsker styrketræning, eller f.eks. vil ud og være personlig træner i et fitnesscenter.

YT Video:

Vælger du styrketræner som dit sidefag, har du mulighed for at erhverve dig kvalifikationer, der berettiger dig til at kalde dig personlig træner i styrketræning.

I Styrketræning arbejder vi bl.a. med

• Styrketræningsprincipper
  • Hypertrofi
  • Eksplosiv træning
  • Træning med frie vægte
  • Træning i maskiner
  • Træning med elastikker og kæder
  • Træning med egen kropsvægt
  • Styrkeløft
  • Vægtløftning
  • Programlægning
  • Formidling
  • Idrætshistorie

Ovenstående gennemgås grundigt, både som teori og i praksis. Derved får du det bedst mulige grundlag for, efter endt forløb, at varetage en stilling som personlig træner for atleter og motionister på begynder og øvet niveau. Undervejs i undervisningen kommer du til at arbejde aktivt med formidling og programlægning, enten i forhold til nogle af dine holdkammerater eller ’medier’, som hentes udefra, og som ønsker personlig træningsvejledning. Forudgående erfaring med styrketræning er ingen forudsætning.

PodCastLille  I denne podcast handler det om dansk vægtløftning, OL 1992, fremtiden i vægtløftning i Danmark, Kim Lynges træningsfilosofi og hvordan han lærer fra sig på højskolen og meget andet.
Lyt med her 🎙

2019Styrketraning1

DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Vægtløftnings-Forbund og Dansk Styrkeløft Forbund og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for enten træner 1 træner eller træner 2 uddannelsen gennem DIF.

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til, at modtage DIF træner 2 uddannelse, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget. Du kan også blive uddannet DIF træner 1, hvis du er højskoleelev i et 9 uger forløb (oktober eller marts indtag)

9, 17, 20 og 24 uger.
Skoleåret 2020/21
  • 10. januar 2021 (25 uger) Venteliste
  • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger) Venteliste

Skoleåret 2021/22

• 1. august 2021 (20 uger)
  • 17. oktober 2021 (9 uger)
  • 9. januar 2022 (24 uger)

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat.

Dsf_logo_copy
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
DVF

Sidefagets opbygning

Styrketræning tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. Dog skal du være opmærksom på, at vælger du et forløb mindre end 20 uger, bliver du uddannet DIF træner 1. Vægler du derimod et længere forløb kan du blive uddannet DIF træner 2. Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med.

2020SidefagForlob

Styrketraning3

Tilmeld styrketræning

Display formatting:
>> Efter jeg afsluttede forløbet Styrketræning som sidefag på Aalborg Sportshøjskole, ansøgte jeg hos Fitness World for, at blive personlig træner. Jeg blev indkaldt til audition sammen med 10 andre, heriblandt en anden tidligere elev fra Aalborg Sportshøjskole. Vi var kun 3 ud af de 10 der gik videre. De to heraf var mig selv samt den anden tidligere elev, der også havde haft styrketræning som sidefag. Vi fik bl.a. denne kommentar med på vejen: ”Jeres prøve fik de andre ansøgere til, at syntes på et lavere niveau, på trods af, at det ikke var dårligt, det de lavede. Jeg kan nu kalde mig professionel personlig træner i Fitness World. Tak til Aalborg Sportshøjskole for en fantastisk og brugbar uddannelse. << Kicki Bache

Jesper Bruun

Jesper er uddannet diplomtræner med speciale i styrketræning fra Aalborg Sportshøjskole, derudover er Jesper også uddannet CrossFit Level 1 instruktør.

Kim Lynge

Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.

Rasmus Horslev

Rasmus's passion for CrossFit blev vækket i 2012 da Rasmus selv var elev på CrossFit linjen. Siden har Rasmus også dyrket både CrossFit og vægtløftning på et konkurrence plan, hvilket bl.a. er blevet til en 2. Plads til DM i vægtløftning og en 28. Plads CrossFit Open