Hovedfag
8/9, 16, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Vægtløftning

Vægtløftning, også kaldet Olympic-style weightlifting, er den eneste olympiske styrkesportsgren og har været med i den olympiske familie siden det første OL i 1896.

Vægtløftning

Til sammenligning med andre styrkesporter, som tester grænsen for styrke, tester vægtløftning de menneskelige ballistiske grænser (eksplosiv styrke). Derfor er løftene i vægtløftning oftest udført hurtigere og eksplosivt, og stiller større krav til mobilitet, balance samt smidighed end andre styrkegrene.

I hovedfaget vægtløftning får du en meget varieret træning, hvor vi gennem specifikke øvelser og træningsprogrammer, der er designet specielt til dig, hele tiden forsøger at forbedre dine weakness points og styrker så du derigennem kan forbedre dit træk (snatch) og stød (clean and jerk)

• Benstyrke
  • Træk (snatch)
  • Stød (clean and jerk)
  • Teknik
  • Smidighed
  • Mobilitet
  • Hastigheds målinger (Tendo)
  • Core styrke
  • Restitution
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor vægtløftning, kan vi tilbyde dig sparring i dagligdagen på et meget højt niveau. Selve træningen foregår i skolens Styrkeunivers som har landets bedste faciliteter til vægtløftning og anden styrketræning.

Under højskoleopholdet kan man helt gratis være en del af Foreningen Sportshøjskolen og det fællesskab der følger med, eks. deltagelse ved fællestræning i skolens egen træningscenter. Foreningen Sportshøjskolen er Aalborg Sportshøjskoles egen styrkeforeningen, hvor man mødes og dyrker CrossFit, styrketræning eller vægtløftning. Derudover stiller foreningen op i forskellige mesterskaber/konkurrencer, såsom JM, DM, EM og VM og endelig arrangerer foreningen også mesterskaber i eks. DM i bænkpres, DM i styrkeløft og DM for hold i vægtløftning.

2019Vagtloftning7

8/9, 16, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 2019/20

• 5. januar 2020 (24 uger)
  • 1. marts 2020 (8 eller 16 uger)

Skoleåret 2020/21

• 2. august 2020 (20 eller 44 uger)
  • 18. oktober (9 eller 33 uger)

Mens du går på vægtløftning har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Skitur til Kongsberg, Norge (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

DVF
NVF

2019Vagtloftning5

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun muligt ved januar indtaget), friluftsliv (fra marts-juni), fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Onsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven
Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på vægtløftning kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraCoach EkstraKostvejleder

2019Vagtloftning

Tilmeld vægtløftning

Kim Lynge

Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.