logo_2016
search-button
Navn:

Vægtløftning

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Vægtløftning
Kort beskrivelse:

Vægtløftning er den eneste olympiske styrkesportsgren og har været en del af den olympiske familie siden det første OL i 1896. I olympisk vægtløftning arbejdes der med de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du en varieret træning med fokus på forbedring af din praktiske udførelse af de to øvelser.

Billede:
Vægtløftning
Lang beskrivelse:

Grundlæggende går vægtløftning ud på, at du i tokampen skal løfte så tungt som muligt i dit træk og stød tilsammen. Til sammenligning med andre former for styrkesport, som tester grænsen for styrke, tester vægtløftning de menneskelige ballistiske grænser og dermed den eksplosive styrke. Derfor er løftene i vægtløftning oftest udført hurtigt og eksplosivt, hvilket stiller større krav til mobilitet, balance og smidighed end andre styrkegrene.

I hovedfaget vægtløftning får du en meget varieret træning, hvor vi gennem specifikke øvelser og træningsprogrammer, der er designet specielt til dig, hele tiden forsøger at forbedre dine weak points og styrker, så du derigennem kan forbedre dit træk (snatch) og stød (clean and jerk). På den måde skaber vi de bedste forudsætninger for, at du kan blive en dygtig vægtløfter. 

I vægtløftning arbejder vi bl.a. med:

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor vægtløftning, kan vi tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau. Selve træningen foregår i skolens styrkeunivers, som har landets bedste faciliteter til vægtløftning og anden styrketræning.

Under højskoleopholdet kan du mod betaling blive en del af Foreningen Sportshøjskolen og det fællesskab der følger med - eks. deltagelse ved fællestræning i skolens eget træningscenter. Foreningen Sportshøjskolen er en selvstændig forening med Aalborg Sportshøjskole som hovedsponsor. Her kan man mødes og dyrke CrossFitstyrketræningstyrkeløft eller vægtløftning. Derudover stiller foreningen op i forskellige mesterskaber/konkurrencer, såsom JM, DM, EM og VM og endelig arrangerer foreningen også mesterskaber i eks. DM i bænkpres, DM i styrkeløft og DM for hold i vægtløftning.

Bestil brochure

2019Vagtloftning7

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2022/23

  • 2. april 2023 (12 uger)

Skoleåret 2023/24

  • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
  • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
  • 3. januar 2024 (24 uger)
  • 20. marts 2024 (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på vægtløftning, har du mulighed for at tage med på følgende rejser:

  • Fællesrejse til naturskønne Norge (sept.) - Obligatorisk 
  • Kulturrejse til Sri Lanka (okt.)
  • Fællesrejse til storbyer (feb.) - Obligatorisk

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.695 DKK pr. uge. 
Herefter falder ugeprisen til 1.295 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
DVF
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Vægtløftning på højskole

Beskrivelse

Vægtløftning arbejdes der med de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk)

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Vægtløftning udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag  

2020HovedfagForlob

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Der er ingen tvivl om, at jeg var helt ny i vægtløftning og aldrig rigtig havde prøvet noget der lignende, inden jeg startede på højskolen. Det er gået hen og er blevet det absolut bedste for mig, og jeg kan faktisk ikke helt få nok af det. Mit hovedfag er det jeg ser allermest frem til hver mandag, når jeg vågner og en ny uge begynder. Jeg har altid været aktiv på forskellige måder, og har især spillet meget håndbold, men vægtløftning er helt klart det mest svære og lærerige jeg har beskæftiget mig med.

Jeg har allerede fysisk ændret mig meget, og der er kommet væsentligt flere kg. på stangen, men min mentalitet er den der har rykket sig allermest. Min tilgang til nye ting er forbedret i form af at det gået op for mig, at det kun er hovedet der sætter begrænsninger for hvad man kan, og det hele bliver bare lidt nemmere, når man rent faktisk tror på sig selv og ser tingene som en udfordring.

Det er nok det vigtigste der er sket for mig under mit ophold, og det skyldes helt klart det miljø jeg til hverdag begår mig i. Livet er også helt klart sjovere med en coach der får en til at åbne sine øjne og rent faktisk får en til af indse, at man kan meget mere end man lige går og tror. Det havde jeg i den grad brug for at få bekræftet.
<< Tilde Busk
Display formatting
>> Jeg har valgt vægtløftning fordi jeg overordnet set gerne vil være bedre til crossfit - men, hvordan hænger det så̊ lige sammen?

På vægtløftningslinjen arbejder vi jo overordnet set med de to olympiske løft: stød og træk - men det er ikke det eneste. Der bliver arbejdet på grundstyrke, stabilitet, timing, mentalitet, sammenhold og meget mere. Vi løfter hinanden op i fællesskabet og udvikler os derigennem på bedst mulig vis. Og alt det kan netop også̊ hjælpe mig selv i mange andre situationer og ikke mindst i crossfit. Med hjælp fra det stærke sammenhold på vægtløftning og en kompetent lærer, bliver man virkelig bedre fysisk og ikke mindst mere bevidst om de ting man laver - og hvorfor man gør det. Jeg er ekstremt glad for mit valg om at have vægtløftning som hovedfag. Det giver mig følelsen af at udvikle mig fysisk og personligt. Så hvis du vil forbedre dit mentale, din styrke og din generelle kropsbevidsthed - så̊ er vægtløftning på SPH lige i din ånd.
<< Ida Vinkel Averhoff
Display formatting
>> Hej, jeg hedder Arna og jeg gik på vægtløftningslinjen på Aalborg Sportshøjskole. Jeg valgte VL linjen for at blive stærkere og teknisk bedre til VL. På VL linjen arbejder vi mest med de olympiske løft træk og stød. Men VL linjen er så meget mere end bare de to øvelser. Man arbejder også med styrke, stabilitet, mobilitet, mentalitet og meget mere. Men det som gør VL linjen på SPH så unik er at der er plads til folk på alle niveauer, og at der er et godt sammenhold og en god opbakning fra de andre på holdet. På de fem måneder jeg gik på VL linjen har jeg udviklet mig meget begge fysisk og mentalt.
<< Arna Rún Þórðardóttir
Display formatting
>> På VL linjen er man (som regel) et lille hyggeligt hold på 5-10 mennesker, der skal lære de to olympiske løft; træk og stød. Udover at være et lille hold arbejder man også ret tæt sammen, om det er sparring eller deling om en VL-stang, da man er nødt til at være så rummeligt som muligt. Dette giver anledning til samtaler som potenserer de sociale bånd og trivsel, og dét at føle sig socialt tilpas er ofte vigtigt ifm. en teknisk svær sport som VL, som kan være så frustrerende, at man har lyst til at give op og med trillende tårer forbande sporten til helvede og tilbage. Men det gør man selvfølgelig ikke! Fordi din coach og dine co-atleter er nemlig skidegode til at tage hånd om alle og én, så man altid (for det meste) kommer over sin nedtur og får en succesoplevelse alligevel! På linjen lærer man bestemt ikke kun at løfte: man lærer ekstremt meget om sig selv, sine grænser og sine styrker og svagheder - både mentalt og fysisk.

<< Jonas Belmaïzi
Display formatting
>> På vægtløftningslinjen arbejder man meget med de to olympiske løft (træk og stød). Herudover arbejder vi både med grundstyrke, hvor vi laver squat og pres, og vi arbejder med stabilitets- og mobilitetsøvelser. Vægtløftning kræver også meget mental styrke, hvilket vi hjælper hinanden med på tværs af linjen. Vægtløftningslinjen har et fantastisk sammenhold og fællesskab, hvor vi har et fælles mål om at forbedre vores vægtløftning.
<< Anne Sofie Nielsen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Chris Gregersen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: