Højskolefag

Aalborg Sportshøjskole er meget mere end bare sport og træning

Hojskolefag2020

Vi tilbyder en mangfoldighed af forskellige højskolefag som aftenstilbud, foredrag, fællessang morgensamling, teammøde m.m.

Aftenstilbud

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag er der skemalagt aftensaktiviteter, som mankan deltage I efter egne ønsker. Mandag og fredag er det muligt, at benytteidrætshallerne enten til fodbold, badminton, volley, håndbold eller andet sjovog ballade. Det kan også være vi tager street SUP, waveboard ellerrulleskøjterne med over i hallerne.

Onsdag aften er det muligt at være med til springgymnastik over i springhallen.Springhallen er et legende miljø (i den bogstavile tale) med teamtrack,trampoliner, springgrav, gymnastikringe, airtrack, bensvingsheste, reck,springborde, barrer osv. Vi øver saltoer, forlæns- og baglæns springserier,akrobatik, modtageteknik, leger og hygger os med universet. Så værd med onsdagaften til springgymnastik og du få kyndig vejledning af én af skolens tidligereelever: Chris Gejl Gregersen tidligere Danmarksmester i Tumbling og træner vedAalborg Idrætsgymnastikforening - AIG

Med så mange timers fysisk aktivitet i løbet af dagen, kan du selvfølgelig ogsåbruge aftnerne på, at slappe af i én af skoles to TV stuer, i biografen, imusiklokalet, ved friluftsområdet ellers lave noget kreativt i design.

Endelig kan du hver søndag aften slappe af i svømmehallen (Haraldslund Vand- ogKulturhus, som ligger 400 meter fra skolen) efter en hektisk uge, svømme et parbaner eller nyde den varme sauna.

Foredrag

Foredragene er meget varieret og kan tage fat i forskellige problemstillinger som doping, politik, kost og ernæring m.m. Derfor åbnes foredragene også op for nogle gode diskussioner. Selvfølgelig får du også kendskab til Grundtvig, som startede tanken om friskolebevægelsen. Vi har bl.a. haft besøg af Sirius patruljen, Joachim B. Olsen, Chefredaktøren for BT, et Afrikansk musikorkester osv.

Fællessang

Højskolesangbogen danner rammerne for fællessang. Her er det fællessang som er i højsædet og vi synger nogle af de bedste klassiske sange og lære også nogle af de lidt mindre sange at kende. Skolens musiklærer fortæller desuden om sangens betydning og historie. Fællessang giver samtidig et godt afbreak i hverdagen og skabe et godt fællesskab. Så vær klar på at synge til fællessang og det gør ikke noget du ikke kan synge.

Morgensaling

Morgensamling foregår onsdag og fredag. Vi synger en enkelt eller to sange fra Højskolesangbogen. Uddeler informationer og beskeder fra elever og lærer.

Teammøde

Til teammøde mødes vi første i små mindre team sammen med vores teamlærer, herefter mødes alle eleverne i skolens foredragssal. Hvor stort som små diskuteres og vendes. Eks. hvorfor kan kaffekopperne ikke komme ned i spisesalen, så vi kan få kop kaffe? Skal der være én mere vegetardag? Osv.