Navn:

Ambulancelinjen

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Ambulancelinjen
Kort beskrivelse:

På ambulancelinjen får du mulighed for at forberede dig optimalt til de forskellige ambulancebehandler optagelsesprøver der eksisterer. Vi fokuserer ikke specifikt på én bestemt optagelsesprøve, men tager udgangspunkt i essensen af faget, hvilket er medvirkende til, at du opnår en større forståelse for ambulancebehandler faget generelt og i sidste ende kan få afklaret, om en ambulancebehandleruddannelse skal være din vej.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og forbered dig til optagelsesprøverne som ambulancebehandlerelev. Vi giver dig værktøjer til din fysiske og personlige udvikling i processen mod at bestå én af optagelsesprøverne, der udbydes i forbindelse med optagelse på ambulancebehandleruddannelsen.


På ambulancelinjen arbejder vi bl.a. med:

  • Kondition  
  • Styrketræning      
  • Værdiforståelse
  • Ambulancefaget generelt 
  • Ambulancebehandler uddannelsens opbygning
  • Personlig udvikling og selvforståelse igennem refleksion
  • Hjælp til ansøgning 
  • Den svære samtale 
  • Anatomi og fysiologi relateret til træning
  • Anatomi og fysiologi relateret til det præhospitale felt 
  • Livsstilssygdomme og forebyggelse af disse 
  • Diversiteten i vores samfund 
  • Kommunikation

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning samt øvelser direkte relateret til arbejdet som ambulancebehandler. Således bliver du optimalt klædt på til, efterfølgende at kunne sende din ansøgning til den ambulanceinstans du ønsker at søge optagelse som ambulancebehandlerelev hos. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression. Du vil kontinuerligt blive testet for at du kan optimere udbyttet af dit ophold på ambulancelinjen.

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner gennem en af eleverne på højskolens to styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en optagelsesprøve som ambulancebehandler elev. 


Bestil brochure

2019Falck2

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2023/24

  • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
  • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
  • 3. januar 2024 (24 uger)
  • 20. marts 2024 (13 uger)

Skoleåret 2024/25

  • 4. august 2024 (20 eller 44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Besøg med ambulancelinjen

Beskrivelse

Mens du er elev på ambulancelinjen afprøver vi forskellige situationer og besøger stationerne for, at få et indblik i arbejdet som ambulancebehandler

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Ambulancelinjen tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. 

2020HovedfagForlob


2019Falck4

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Mit navn det er Anders, jeg startede på Aalborg Sportshøjskole med en forventning om, at skulle være her de næste 6 måneder. Jeg havde brug for at prøve noget nyt. Min hverdag var gået i stå. Jeg var lige kommet hjem fra Livgarden og vidste ikke, hvad jeg skulle lave. Jeg har i mange år haft en drøm om at blive ambulancebehandler 🚑. Jeg så på en masse forskellige højskoler på nettet. Valget blev Aalborg Sportshøjskole, fordi de havde noget der hed Ambulancelinjen. Her forberedes man til optagelsesprøverne til ambulancebehandler. Der trænes op til den fysisk test og til samtalen. Herudover er også fokus på at få skrevet en god ansøgning. Jeg var så heldig at komme til samtale ved Falck og senere hen den fysiske test. Jeg har været glad for at gå sammen med andre på Ambulancelinjen, der har samme drøm som mig. Der har været mulighed for at spare og dele ud af viden. Lærerene på skolen har været rigtig gode til at forberede os til de forskellige test. Det gav pote, jeg er så heldig at været blevet ansat ved Falck 👍. Jeg bliver derfor nød til at stoppe mit højskoleophold før end ellers planlagt. Det har helt sikkert været 3 gode måneder, som jeg aldrig kommer til at glemme. Jeg har nydt hvert et sekund! Kan kun varmt anbefale skolen til alle, som går med en drøm om at køre ambulance og arbejde med mennesker. << Anders Gravesen - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting
>> Jeg har længe været bevidst om, at jeg gerne ville på højskole. På samme tid har jeg også vidst, at jeg gerne ville være ambulancebehandler. At Aalborg Sportshøjskole tilbød en forberedende linje passede jo derfor bare perfekt.

Undervisningen bestod af tavleundervisning, med case-diskussioner, værdigrundlag og ”Den Præhospitale Patient”, samt ture ud af huset bl.a. til Falck stationen i Thisted hvor vi fik en rundvisning samt muligheden for at spørge ind til erhvervet. Desuden fik vi også prøvet kræfter med det fysiske aspekt af optagelseskravene. Vi løb både længere ture i overkommeligt tempo samt intervalløb i den mere ubehagelige afdeling af spektret. Ved siden af dette kunne man vælge at få tildelt en fysisk træner som havde fokus på styrkedelen af din udvikling, som er til gavn for både din udvikling samt vedkommendes uddannelse.

Alt i alt kan jeg intet andet end anbefale SPH’s ambulancelinje. Både til jer, der har brug for afklaring samt jer, som har brug for udvikling på enten det fysiske eller det psykiske.
<< Kristian Antkowiak Jensen
Display formatting
>> Mit navn er Louise Sprogøe, og jeg startede på ambulancelinjen d. 15 marts 2021. Jeg valgte at starte på ambulancelinjen på Aalborg sportshøjskole, fordi jeg har et brændende ønske om at køre som ambulancebehandler.

På SPH får man mulighed for at få et indblik i selve ambulance uddannelsensopbygning, man får en personlig træner, som hjælper en med at komme i mål til de fysiske prøver samt er der stor fokus på at øve samtalesituationen til optagelsesprøven. SPH har også en aftale med et værested, hvor man kan få lov til at få frivillige vagter, hvor man kan komme ud og tale med socialudsatte. Vores lærer Jens er tidligere ambulancebehandler hvilket betyder at man kan få svar på de fleste af ens spørgsmål og tanker. << Louise Sprogøe

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
har 10 års erfaring som ambulanceredder samt uddannet fra AAU i Idræt
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
underviser i skolen boglige fag og lægger også gerne vejen forbi det kreative værksted
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: