logo_2016
search-button
Navn:

Ambulancelinjen

Yellow label:
Hovedfag
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Ambulancelinjen
Kort beskrivelse:

På Ambulancelinjen får du mulighed for at forberede dig optimalt til de forskellige ambulancebehandler-optagelsesprøver der eksisterer. På Ambulancelinjen fokuserer vi ikke specifikt på én bestemt optagelsesprøve, men tager udgangspunkt i essensen af faget, hvilket er medvirkende til, at du opnår en større forståelse for faget generelt og i sidste ende er med til at afklare, om Ambulancevejen skal være din vej.

Billede:
Ambulancelinjen
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og forbered dig til optagelses-prøverne som Ambulancebehandlerelev. Vi giver dig værktøjer til din personlige udvikling i processen mod at bestå én af optagelsesprøverne. 

På Ambulancelinjen arbejder vi bl.a. med

 • Kondition  
 • Styrketræning      
 • Værdiforståelse
 • Ambulancefaget generelt 
 • Ambulancebehandler-uddannelsens opbygning
 • Personlig udvikling og selvforståelse igennem refleksion
 • Hjælp til ansøgning 
 • Den svære samtale 
 • Anatomi og fysiologi relateret til træning
 • Anatomi og fysiologi relateret til det præhospitale felt 
 • Livsstilssygdomme og forebyggelse af disse 
 • Diversiteten i vores samfund 
 • Kommunikation
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi og ledelse 
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi og ernæring


Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning samt øvelser direkte relateret til arbejdet som ambulancebehandler. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til den ambulanceinstans du ønsker at søge optagelse hos. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression. Du vil kontinuerligt blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit ophold.

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner gennem eleverne på skolens to styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en optagelsesprøve som ambulancebehandlerelev. 


Bestil brochure

2019Falck2

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:
Skoleåret 2021/22
 • 1. august 2021 (20 eller 44 uger) > Venteliste
 • 17. oktober 2021 (9 uger eller 33 uger) > Venteliste
 • 9. januar 2022 (24 uger)
 • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger)

Skoleåret 2022/23

 • 31. juli 2022 (20 eller 44 uger)
 • 16. oktober 2022 (9 eller 33 uger)
 • 8. januar 2023 (24 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på Ambulancelinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • LaSanta (dec.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Hovedfagets opbygning

Ambulancelinjen tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag

2020HovedfagForlob


2019Falck4

Tilmeld Ambulancelinjen

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Jeg har haft et klart ønske om at komme ind på redderuddannelsen, og derfor valgte jeg at blive elev på Aalborg Sportshøjskole. I løbet af det halve år ønskede jeg samtidigt at få nogle anderledes oplevelser, og det blev til fulde indfriet.

Jeg valgte boardsport som sidefag, og her har jeg haft lejlighed til at dygtiggøre mig i aktiviteter, som jeg ellers ikke ville dyrke. Det har blandt andet styrket min interessere for surfsporten.

På skolen oplevede jeg særdeles engagerede undervisere, der hver især brænder for deres fag, og som også tager del i fællesskabet og aktiviteterne uden for undervisningen. Som elev på Falcklinjen får man tildelt en personlig træner. Takket være denne samt linjefagslæreren har jeg opnået de mål om at styrke overkroppen, som jeg havde sat mig.

Fysisk var vi på mange forskellige niveauer, men uanset erfaring og sportslig baggrund er det garanteret, at alle kan være med, og at alle bliver udfordret.

En yderst kompetent lærer på Falcklinjen samt en masse træning i et givende fællesskab er nogle af de faktorer, der har bidraget til, at jeg nu kan kalde mig redderelev pr. 1. april 2018. Det har vist sig at være en investering for livet at gå på Aalborg Sportshøjskole.
<< Nina Germann Najbjerg - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Jeg havde et helt klart mål om, at komme ind til Falck, men var usikker på om jeg kunne bestå de fysiske prøver, derfor valgt jeg at starte på Aalborg Sportshøjskoles Falcklinje. Gennem mit højskoleophold fik jeg redskaber sådan jeg kunne bestå den skriftlige prøve, samarbejdsprøven og den fysiske prøve. Derudover øvede vi samtalen og fik også hjælp med, at skrive ansøgningen, hvilket helt klart er et stor plus.

Derudover er det bare super fedt, at kunne træne samme med andre, som har samme interesse som en selv og som samtidig bliver ens venner for livet. Mens jeg gik på Aalborg Sportshøjskole var jeg også frivillig ved Natteravnene fredag nat inde i Jomfru Ane Gade, hvilket har været særdeles givtig. Hvilket jeg faktisk forsætter med når jeg skal være Falckelev. Jeg bestod nemlig alle prøverne og til september starter jeg som Falckelev ved Greve Station.

Jeg kan helt klar anbefale Aalborg Sportshøjskole Falcklinje til andre, da Falcklinjen også giver et indblik i arbejdet ved Falck, vi har besøgt Falck uddannelsescenter i Randers og har også flere gange haft besøg af en paramediciner, hvilket giver et super godt indblik i arbejdet ved Falck. << Frederik Skjoldborg - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Jeg var topmotiveret for blive klar til optagelsesprøverne i Falck i håb om at få tildelt en plads som redderelev. Den fysiske test var for mig den største udfordring, og jeg savnede derfor nogle at træne med, som måske endda lige som jeg, manglede styrke til netop at kunne bestå ”kropshævninger” og ”armstrækninger” som en del af ”Bronzecirklen” i den fysiske test hos Falck.

I januar 2018 startede jeg derfor på Falcklinjen på Aalborg Sportshøjskole. På linjen blev jeg mødt af et hold, som lige som jeg, kæmpede for at bestå optagelsesprøverne i håb om efterfølgende at blive udvalgt til en elevplads i Falck – det var fantastisk!

Min motivation og ønske om at blive redder blev endnu større, da jeg mødte paramedicineren, Mads som er ansat i Falck . Udover at give os et super indblik i faget, besøgte vi på en af linjedagene Uddannelsescentret i Randers, hvor vi under forskellige samarbejdsøvelser fik mulighed for at afprøve bl.a. Spineboard og halskrave på hinanden. Det var en utrolig gennemført og inspirerende dag, som for mig var en bekræftelse af, at redderuddannelsen måtte være den rette hylde for mig – det fandt jeg i hvert fald ud af d. 1. September 2018, hvor jeg startede som redderelev på Falckstationen i Silkeborg!

Min optagelse på redderuddannelsen er langt fra det eneste, som jeg kan tage med hjem fra højskolen - for jeg forlod højskolen sammen med en masse fuldstændig vanvittige skønne mennesker, som er grunden til, at jeg i dag med kun minderne tilbage, kan tænke på min tid på SPH med et kæmpe smil
<< Stine Rønn Nielsen - Optaget som redderelev på Falckstationen i Silkeborg
Display formatting:
>> Mit navn er Kristina Nielsen, jeg startede på Aalborg Sportshøjskole i August 2018 og stoppede i Marts 2019. Efter at have taget hærens værnepligt og arbejdet en masse med mennesker, havde jeg brug for at blive helt afklaret med, om ambulancetjenesten var den rigtige vej at gå for mig. Derfor valgte jeg Aalborg Sportshøjskole, jeg søgte afklaring, oplevelser og minder for livet og ikke mindst hjælp til at komme i den helt rigtige form.

Falck linjen har været en af de bedste beslutninger jeg har taget. Jeg blev fuldstændig afklaret med, at jeg ville være ambulancebehandler. På højskolen havde vi jævnligt besøg af paramediciner Mads. Han fortalte en masse historier fra virkeligheden, lavede cases med os, hvor vi virkelig blev sat på prøve, fortalte os om selve uddannelsen og opbygningen af hele ambulancetjenesten. Jeg fik lysten til at lærer mere. Mads er blevet et stort forbillede for mig. På Falck linjen udviklede jeg min form og fået en masse kræfter i overarmene, hvilket var mit svageste punkt. Jeg startede hele forløbet med ikke at kunne tage så meget, som en almindelig armbøjning. Men efter mit ophold på Aalborg Sportshøjskole, har jeg kunne bestå næsten hele bronzecirklen. De sidste kropshævninger måtte jeg hjem og træne inden den fysiske test, men jeg var godt klædt på. Jeg fik tildelt en personligtræner som var en anden elev fra højskolens styrke linje og lærerne ville gøre alt for at hjælpe mig. Jeg gennem gik også et vægttab mens jeg gik på højskolen, som en lærer sagde til mig. ” jo letter du er, jo lettere har du ved at bære dig selv”, så jeg tog kampen mod vægttabet op. Der var helt styr på styrke og kondition, da jeg stoppede på Sportshøjskolen. Jeg fik også hjælp til at skrive ansøgning, lave CV og forberede mig til samtalen og IP testen. Det hele har været med tungen lige i munden og der er blevet brugt mange kræfter og meget tid på at blive helt klar, men det har været det hele værd. Højskolelivet er noget helt særligt. Man knytter rigtig mange bånd meget hurtigt, og får venner for livet! Der er tid til en masse hygge og samtidig oplevelser man aldrig glemmer. Dernæst støtter og hjælper alle hinanden - man er en stor familie.

Da jeg tog fra højskolen havde jeg også fået to ekstra uddannelser med i rygsækken, nemlig spinnings instruktør og uddannet coach, samt to helt fantastiske turer - en uge på La Santa Sport og en uge på skiferie. Jeg har været yders tilfreds med mit ophold på Aalborg Sportshøjskole og kan varmt anbefale højskolen og især Falck linjen, til dem som går med en lille drøm om at komme ind i ambulancetjenesten.

Jeg havde søgt ind til Falck i marts 2019 og kom videre til samtale og fysisk test i Maj. Nu står jeg på den anden side med alt bestået og skal starte som Ambulancebehandler elev til foråret 2020. << Kristina Nielsen - Optaget ved Falck som redderelev
Display formatting:
>> Mit navn det er Anders, jeg startede på Aalborg Sportshøjskole med en forventning om, at skulle være her de næste 6 måneder. Jeg havde brug for at prøve noget nyt. Min hverdag var gået i stå. Jeg var lige kommet hjem fra Livgarden og vidste ikke, hvad jeg skulle lave. Jeg har i mange år haft en drøm om at blive ambulancebehandler 🚑. Jeg så på en masse forskellige højskoler på nettet. Valget blev Aalborg Sportshøjskole, fordi de havde noget der hed Falck linjen. Her forberedes man til optagelsesprøverne til ambulancebehandler. Der trænes op til den fysisk test og til samtalen. Herudover er også fokus på at få skrevet en god ansøgning. Jeg var så heldig at komme til samtale ved Falck og senere hen den fysiske test. Jeg har været glad for at gå sammen med andre på Falck linjen, der har sammen drøm som mig. Der har været mulighed for at spare og dele ud af viden. Lærerene på skolen har været rigtig gode til at forberede os til de forskellige test. Det gav pote, jeg er så heldig at været blevet ansat ved Falck 👍. Jeg bliver derfor nød til at stoppe mit højskoleophold før end ellers planlagt. Det har helt sikkert været 3 gode måneder, som jeg aldrig kommer til at glemme. Jeg har nydt hvert et sekund! Kan kun varmt anbefale skolen til alle, som går med en drøm om at køre ambulance og arbejde med mennesker. << Anders Gravesen - Optaget ved Falck som redderelev

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: