logo_2016
search-button
Navn:

Politi

Yellow label:
Hovedfag
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Politi
Kort beskrivelse:

Vil du forberede dig optimalt til politiets optagelsesprøve, så du kan komme ind på Politiskolen og blive politibetjent? Med Politi på højskole forbereder du dig ikke kun målrettet til politiets optagelsesprøve på Politiskolen, men i lige så høj grad til at blive politibetjent. Få et kig ind i politiverdenen, opklar forbrydelser og bliv sikker på dit valg. Ved at vælge Politi på højskole, kan du starte din rejse mod drømmen som politibetjent og forberede dig optimalt til politiets optagelsesprøve, så du kan starte din uddannelse til politibetjent på Politiskolen efter endt højskoleophold.

Billede:
Politi
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv klar til optagelsesprøven ved politiet. Vi giver dig værktøjer, så du formentlig kan bestå politiets optagelsesprøve ved Politiskolen og starte uddannelsen til politibetjent. Hele 70-90 % af vores elever optages på Politiskolen efter gennemført forløb på politilinjen. Derfor har du gode chancer for at komme ind på politiskolen og starte din uddannelse til politibetjent, hvis du tager et højskoleophold på vores politilinje med forberedelse til politiet. Gennem højskoleopholdet på politilinjen træner vi målrettet den fysiske optagelsesprøve og forsøger dermed at forbedre vores præstationer indenfor hurtighedstest, længdespring, kropshævninger, bænkpres og 2400 meter løb. Derudover giver øvelser indenfor politiets arbejde dig generel forberedelse til politiet, som du også kan bruge i din afklaring.


På Politilinjen arbejder bl.a. med

 • Kondition og hurtighed  
 • Styrketræning      
 • Udholdenhed og koordination
 • Forberedelse til politiets optagelsesprøve på Politiskolen
 • Dansk case skrivning og principper for god argumentation 
 • Konkrete redskaber til selvforståelse, præsentation og formidling
 • Hjælp til at skrive ansøgning
 • Samfundsrelevant undervisning som man skal gave kendskab til som betjent.
 • Undervisning med en betjent fra Nordjyllands Politi. Fx Magtanvendelse og skyggeopgaver
 • Muligheder for at deltage som figurrent ved nogle af Politiets øvelser.
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning, selvforsvar og dansk samt øvelser direkte relateret til politiets arbejde. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Politiskolen og få en uddannelse til politibetjent. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder og kontinuerligt vil blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit højskoleophold. Gennem et tæt samarbejde med politiassistenten Michael Palmgren Madsen, som er ansat ved Aalborg Politi, kan vi her på Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig en praktisk og intens undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. søger videre til Politiskolen og tager en uddannelse til politibetjent!

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens Styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve til Politiskolen.

Bestil brochure

Politi1

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2021/22

 • 17. oktober 2021 (9 uger eller 33 uger) > Venteliste 
 • 9. januar 2022 (24 uger) > Venteliste
 • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger) > Venteliste

Skoleåret 2022/23

 • 31. juli 2022 (20 eller 44 uger) 
 • 16. oktober 2022 (9 eller 33 uger)
 • 8. januar 2023 (24 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på politilinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure rejse til Canada (sept.)
 • Adventure rejse til Norge (sept.)
 • LaSanta (dec.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Kongsberg (marts)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • Adventure rejse til Norge (maj)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Hovedfagets opbygning

Politilinjen udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. 


2020HovedfagForlob


Politi3

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Jeg valgte at starte på Aalborg sportshøjskole for at forberede mig til politiets optagelsesprøve. Min primære målsætning var at blive stærk fysisk, så jeg kunne gå fra den fysiske test med et højt snit.

På Politilinjen og højskolen i det hele taget, udviklede og styrkede jeg også min personlighed. Jeg fandt mine stærke og svage sider, og kunne dermed gå til samarbejdsprøve og samtale med et godt værdisæt og uden usikkerhed.

Aalborg Sportshøjskole har givet mig en masse oplevelser og venner for livet. Skolen har hjulpet med at realisere min drøm om ansættelse hos politiet. Hvis man vil tage en af de uddannelser skolen udbyder, eller man bare vil have et fedt år, møde en masse nye spændene mennesker, og få en masse oplevelser med i baggagen, kan jeg ikke andet en varmt anbefale Aalborg Sportshøjskole. << Jonas Nogel - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> En uge er gået på Aalborg Sportshøjskole og jeg kan allerede mærke, at det er den helt rigtige beslutning jeg har taget! 👮🏽‍♀️ Jeg har fået lidt over 100 nye venner, her er så mange valgfagsmuligheder at jeg slet ikke kan vælge, hvor fedt er det lige?? Men alt er ikke lutterkage - jo det er sjovt, jo det er hyggeligt, men det er også hårdt! 💦 Hvis jeg skal vælge den fedeste dag indtil videre, er det klart i dag der har toppet aller mest. Vi har på politilinjen haft besøg af Aalborg politi, en fra rekrutteringsafdelingen samt en underviser fra Politiskolen. Vi er blevet undervist i magtanvendelse, afstandsteknikker, radio/kardio & kommunikation! Jeg er allerede blevet meget klogere på politiets arbejde, og jeg er endnu mere motiveret til at nå mit mål! << Charlotte Philippon
Display formatting:
>> Da jeg startede på politi linjen, tog vi politiprøven for at finde ud af, hvad der skulle arbejdes med. Jeg kunne se at min svaghed var bænkpres, så gennem mit forløb på Aalborg Sportshøjskole har jeg derfor fokuseret på at forbedre det. Så da jeg sluttede mit ophold i december, kunne jeg derfor bestå de fysiske krav til politiet. << Emma Meier
Display formatting:
>> Jeg synes at noget af det der gjorde politi linjen rigtig fed var, at vi var ude og lave nogle aktive øvelser sammen med politimanden, som var tilknyttet. Det gjorde at man fik et bedre indblik i hvad politiets arbejde går ud på, og det gav utrolig meget motivation til at søge ind hos politiet, da det bare var rigtig spændende. << Ronja Johanne S. Lindström
Display formatting:
>> Jeg har valgt Aalborg Sportshøjskole, fordi jeg havde hørt at de har en af de bedste politilinjer. Jeg valgte politilinjen for at få et indblik i hvordan politiet er og for at arbejde på at kunne bestå den fysiske optagelseprøve til politiskolen!

Jeg har fået en masse ud af mit ophold indtil videre, da vi har stor fokus på det samfundsrelaterede og det skriftlige. Jeg har også valgt at forlænge mit ophold til efteråret på politilinjen.

Jeg kan helt klart anbefale det til andre, som har en interesse i at komme ind til politiet. << Ida Steffine Lind
Display formatting:
>> Jeg tog en spontan beslutning sidste år, om at skrive mig op til en plads på Aalborg Sportshøjskole. Jeg trængte til et afbræk hjemmefra og nye udfordringer. Jeg har valgt at gå på politilinjen, så jeg kan blive klædt på til at bestå optagelsesprøven.

Vi træner op til de forskellige tests, der er til optagelsesprøven, både det fysiske og det skriftlige. Vi har også en politimand ude på skolen for at undervise os i blandt andet magtanvendelse og skyggeøvelser. Politilinjen er for alle niveauer og der er plads til alle, så jeg vil helt klart anbefale politilinjen og selve højskolen til andre der overvejer det 👮‍♀️ << Caroline Hauritz

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jens har 10 års erfaring som ambulanceredder ved Region Midtjylland og er ved siden af højskolejobbet er Jens i gang med, at uddanne sig indenfor idræt på AAU. Jens er PADI dykkerinstruktør og har deltaget ved verdensmesterskabet i amatørcykling
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Jesper Bruun

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jesper er uddannet diplomtræner med speciale i styrketræning fra Aalborg Sportshøjskole, derudover er Jesper også uddannet CrossFit Level 1 instruktør.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Trine er hovedfagslærer for politilinjen og er uddannet dansklærer. Trine har alle de ”boglige” tag til politi, mens de fysisk varetages af Jens eller Jesper. Trine underviser ligeledes i krea og flere teoretiske fag som psykologi, pædagogik og ledelse.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: