logo_2016
search-button
Navn:

Politi

Yellow label:
Yellow tag:
Politi
Kort beskrivelse:

Forbered dig optimalt til politiskolen og bliv politibetjent. På politilinjen forbereder du dig ikke kun målrettet til optagelsesprøven til Politiskolen, men i lige så høj grad til at blive politibetjent. Få et kig ind i politiverdenen, opklar forbrydelser og bliv sikker på dit valg.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv klar til optagelsesprøven ved politiet. Vi giver dig værktøjer så du formentlig kan bestå prøverne ved Politiskolen. Hele 70-90 % optages på Politiskolen efter gennemført forløb på politilinjen.


Vi arbejder bl.a. med

 • Kondition og hurtighed  
 • Styrketræning      
 • Svømning  
 • Teambuilding 
 • Udholdenhed og koordination 
 • Kampsport & selvforsvar 
 • Dansk case skrivning og principper for god argumentation 
 • Konkrete redskaber til selvforståelse, præsentation og formidling
 • Hjælp til at skrive ansøgning
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning, selvforsvar og dansk samt øvelser direkte relateret til politiets arbejde. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Politiskolen. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder og kontinuerligt vil blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit ophold. Gennem et tæt samarbejde med politiassistenten Michael Palmgren Madsen, som er ansat ved Aalborg Politi, kan vi her på Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig en praktisk og intens undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. søger videre til Politiskolen!

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens Styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve til politiskolen.

Bestil brochure

Politi1

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9, 17, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2020/21

 • 2. august 2020 (20 eller 44 uger)
 • 18. oktober (9 eller 33 uger)
 • 10. januar 2021 (25 uger)
 • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på Politilinjen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • LaSanta (dec.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Politi2

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun muligt ved januar indtaget), friluftsliv (fra marts-juni), fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Tirsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven  


Hovedfag


Ekstra tilbud

Mens du går på politilinjen kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraCoach EkstraForstehjalp


Politi3

Tilmeld politilinjen

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Politilinjen på Aalborg Sportshøjskolen er det bedste du kan gøre for dig selv som forberedelse til drømmeuddannelsen på Politiskolen. Jeg søgte i sin tid på flere højskoler som tilbød politiforberedelse, men blev hurtigt klar over, at det var på Aalborg Sportshøjskole jeg kunne forberede mig bedst muligt og få de bedste redskaber.

Med mit ophold forventede jeg, at det ville være en god måde at komme rigtigt i gang med de fysiske forberedelser, som jeg kunne arbejde videre med efter jeg kom hjem. Men med stor hjælp fra min personlige træner på skolen, Thomas og ikke mindst de andre elever på linjen, følte jeg alligevel ved slutningen af mit ophold, at jeg var klar til at søge. Nu står jeg her ca. et halvt år efter højskoleopholdet og starter på politiskolen 1. august. Undervejs i opholdet blev hele den fysiske test gennemført. Det var motiverende fordi du kunne se, at du havde forbedret dig siden sidst, men endnu mere fordi jeg da det gjaldt til den rigtige prøve ikke var så nervøs, da jeg havde prøvet det før og vidste hvad der skulle ske.

Noget af det der overraskede mig var, hvor engagerede alle på linjen var. Der var ingen tvivl om, at Politiet var noget, som alle ønskede og brændte for. Jeg havde selv stor gavn af, at kunne sparre med de andre elever både med dansk case, ansøgning og den fysiske træning. Thomas var rigtig god til at kombinere både det skriftlige og det fysiske, så det blev en varieret uge. Han er en stor hjælp på højskolen til at hjælpe hver enkelte med ens svagere sider, så man kan arbejde med dem bedst muligt.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg uden mit højskoleophold ikke havde stået, hvor jeg står i dag med drømmeuddannelsen lige om hjørnet, og endda sammen med flere af de andre fra højskolen << Cathrine Bitz-Thorsen - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskole i starten af 2016, fordi jeg gerne ville have bedre styr på mit dansk. Tanken om at gå i gang med det selv kom til mig hele tiden, men jeg fik aldrig gjort noget ved det. Jeg havde brug for hjælp til at komme i gang og få ordentlig styr på det hele.

Og styr på det kom der. Ikke kun med dansk, men jeg blev også klædt godt på til de andre prøver ved politiets optagelsesprøver. Jeg hævede mit fysiske gennemsnit fra 7,2 til lidt over 11 på de første 3 måneder. Hård træning med de andre fra Politilinjen og hjælp fra min personlige træner gav gode resultater og en stor motivation til at give den max gas.

Jeg kan kraftigt anbefale Aalborg Sportshøjskole, og især politilinjen til andre som har drømmen om at komme ind til politiet. Vejen mod drømmen er nemmere og sjovere, når man er flere om det. << Nicolaj Thomsen - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskoles Politilinje januar 2014 og et halvt år frem. Jeg har i rigtig mange år drømt om at blive optaget på politiskolen, så jeg startede på højskolen, med forhåbninger om at hæve mit gennemsnit, især i den fysiske test. Da jeg startede på politilinjen, var min helt store svaghed til den fysiske optagelsesprøve øvelsen kropshævninger. Jeg fik tilknyttet en personlig træner og fik et rigtig godt træningsprogram, og fik nogle super gode guidelines af Thomas, som er lærer på Politilinjen, og endte med et 10 tal i den øvelse. Mange af de øvelser jeg har fået anbefalet, har jeg kunnet tage med, og bruger dem stadig i min forberedelse. Under opholdet bliver man en del, af et helt unikt fællesskab, specielt fordi alle andre også er der, af egen fri vilje og for at få en rigtig fed oplevelse. Jeg har den dag i dag, stadig kontakt til nogle af dem, jeg gik på sportshøjskolen med, hvilket jeg er rigtig glad for. Opholdet på politilinjen gjorde mig super motiveret, og det giver en et indblik i, hvor målet er, og hvordan man når det. Ydermere bliver man ikke bare forberedt til prøven, man bliver også forberedt på jobbet som politibetjent, og hvilke situationer der kan opleves i jobbet. Så til alle dem der går med en drøm, om at blive optaget på politiskolen, vil jeg helt klart anbefale Aalborg Sporthøjskole’s Falck og Politilinje! << Alexander Nielsen - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> Jeg valgte at starte på Aalborg sportshøjskole for at forberede mig til politiets optagelsesprøve. Min primære målsætning var at blive stærk fysisk, så jeg kunne gå fra den fysiske test med et højt snit.

På Politilinjen og højskolen i det hele taget, udviklede og styrkede jeg også min personlighed. Jeg fandt mine stærke og svage sider, og kunne dermed gå til samarbejdsprøve og samtale med et godt værdisæt og uden usikkerhed.

Aalborg Sportshøjskole har givet mig en masse oplevelser og venner for livet. Skolen har hjulpet med at realisere min drøm om ansættelse hos politiet. Hvis man vil tage en af de uddannelser skolen udbyder, eller man bare vil have et fedt år, møde en masse nye spændene mennesker, og få en masse oplevelser med i baggagen, kan jeg ikke andet en varmt anbefale Aalborg Sportshøjskole. << Jonas Nogel - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> Jeg startede på politilinjen på Aalborg Sportshøjskole i januar 2017. Jeg valgte et ophold her, udelukkende for at blive klar til den fysiske optagelsesprøve ved politiet. Men nu når jeg er færdig, har jeg fået så meget mere ud af mit ophold end dette. At starte på Aalborg Sportshøjskole har været den bedste beslutning jeg nogensinde har taget for mig selv, og den bedste investering jeg nogensinde har lavet.

Min største drøm har altid været, at komme ind til politiet, og efter dette ophold, føler jeg mig mere klar en nogensinde. Ikke nok med at jeg har rykket mig helt ufattelig meget fysisk, så føler jeg også, at jeg har fået en hel masse personligt. Jeg har lært mig selv meget bedre at kende, og har rykket med nogle af mine personlige grænser. Højskole giver plads til udvikling, og på en højskole er der plads til alle. Aalborg Sportshøjskole har givet mig uerstattelige venskaber for livet, og uforglemmelige minder jeg ikke vil være foruden.

Et højskoleophold er det perfekte springbræt, uanset hvad du vil efterfølgende, og jeg kan kun anbefale alle at overveje et ophold på Aalborg Sportshøjskole. << Liv-Maria Malmberg
Display formatting:
>> At være elev på politilinjen på Aalborg Sportshøjskole kan virkelig være med til at afklare om politi jobbet er noget for dig, samt klargøre dig til optagelses prøverne for at komme ind på politiskolen. Det gjorde det for mig.

For mig har det været et super givende halvår på politilinjen, fordi vi har haft en rigtig god underviser, som har udfordret os på etik og moral, den fysiske optagelses prøve, grammatik til dansk case, samarbejdsprøven og hjælp til ansøgning.

Vi har også haft dage hvor en uddannet politibetjent kom ud på skolen og lavede forskellige aktiviteter med os, for at udfordre og klargøre os til arbejdet i uniformen.

For mig har det været rigtig fedt og være på et hold, hvor alle har haft samme mål. Det har betydet, at vi har kunne hjælpe hinanden rigtig meget både på det fysiske plan, men lige så meget med skrivning af ansøgning for eksempel.
<< Andreas Andersson
Display formatting:
>> Jeg hedder Anders, er 23 år gammel, og har gået på Aalborg sportshøjskole i perioden januar til juni 2018. Jeg gik med en drøm om at blive politibetjent, så jeg undersøgte, hvordanjeg bedst muligt kunne blive klar til politiskolen. Her faldt mit valg på Aalborg Sportshøjskole, da jeg har hørt utroligt meget godt om Politilinjen fra venner og bekendte, men også på de sociale medier.

På Politilinjen blev vi klædt på, både fysisk og mentalt, til politiets optagelsesprøver. Vi lærte blandt andet om muskelopbygning, trænede til den fysiske polititest, øvede politiets skriftlige test og fordybede os i politiets værdier samt samfundsviden. Livet på højskolen bød også på mange spændende oplevelser, sammen med alle de nye kammerater jeg fik.

Efter 6 måneder på højskolen, blev min drøm opfyldt, da jeg blev optaget på politiskolen, og jeg kan derfor varmt anbefale Politilinjen på Aalborg Sportshøjskole. << Anders Bach - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> At være elev på Aalborg Sporthøjskole et noget helt særligt!

Aalborg Sporthøjskole har nogle fantastiske linjer og undervisere som er utrolige dygtige til det de laver! Jeg gik på politilinjen. Jeg valgte at tage på højskole til at gøre mig klar til politiprøven og skolen har hjulpet mig et skridt nærmere min store drøm om at blive politibetjent. Ikke at glemme alle de minder, oplevelser, venner for livet og erfaringer skolen kan tilbyde. << Alberta Arnadóttír - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> Jeg valgte Aalborg Sportshøjskole, fordi jeg havde brug for noget mere struktur og motivation omkring min træning. Jeg havde et mål om at blive optaget på politiskolen, men havde virkelig svært ved selv at komme ned i fitness og træne selv. Derfor tænkte jeg, at jeg skulle have noget hjælp.

Politilinjen på Aalborg Sportshøjskole hjalp mig, ikke bare med at nå mine fysiske mål, men også med de skriftlige udfordringer jeg havde.

Vi lærte alt fra god løbeteknik, til at sætte komma. Undervejs i forløbet blev vi testet, og det var virkelig et selvtillidsboost, at man kunne se at man rykkede sig i den rigtige retning. Da jeg startede i august løb jeg de 2400 m på 15:30 min. Da jeg var til optagelsesprøven i januar 19, løb jeg den på 13:07 min.

Til undervisningen på politilinjen blev vi klædt på til lidt af hvert. Vi prøvede kræfter med case skrivning, kommunikation, samarbejde og dykkede ned i vores egne motivationer og værdier.

Aalborg Sportshøjskole skulle ikke kun bruges som springbræt til politiet. Det var også det afbræk fra hverdagen, jeg havde brug for. Jeg havde brug for at møde nye mennesker og få nye oplevelser.

Mit ophold på Aalborg sportshøjskole var lige den lille boble jeg havde brug for at være mig selv i, inden jeg startede et nyt kapitel i mit liv.
<< Xian Rasmussen - Bestået og optaget på politiskolen
Display formatting:
>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskole, da jeg ønskede at være rigtig godt forberedt til politiets optagelsesprøver. Derudover var det et stykke tid siden jeg sidst havde arbejdet med mit skriftlige dansk, så der manglede jeg en hjælpende hånd.

Sportshøjskolen hjalp med utrolig meget. Man går igennem et rigtig godt forløb, hvor man selv har ansvaret for sin egen progression. Jo mere man ligger i det, jo mere får man selv ud af det. Thomas, som er læreren på linjen, ved virkelig hvad han laver, og giver en alt den hjælp man skal bruge i forhold til at stå bedst mulig til optagelsesprøverne. Derudover hjælper han også med at få lavet en god ansøgning, som viser sig at være en god ide at bruge tid på.

Dette er generelt et rigtig godt forløb, både hvis man er i tvivl om det er det man vil, men også hvis man er top motiveret, da alle får individuelt hjælp med de forskellige ting. Derudover har skolen tilknyttet en erfaren politiassistent, som er rigtig god til at vise hvad man kan forvente ved et job i politiet.

Under opholdet får man nogen rigtig gode venner, som har det samme mål som en selv, og det er kun med til at øge motivationen. Opholdet hjalp mig også med en god portion koldt vand i blodet til optagelsesprøverne, som jeg nok ikke kunne have fået andre steder.

Jeg vil selvfølgelig anbefale politilinjen, til alle der har drømmen om at komme ind til politiet. << Martin G. Laursen - Bestået og optaget på politiskolen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Michael Palmgren Madsen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Ansat i politiet siden april 2007. Operativ søjle, beredskabstjeneste. Har daglig virke som tillidsmand og arbejdsmiljørepræsentant. Underviser i polititeori, politietik, udfarende politiarbejde og lovstof.
E-mail:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.