logo_2016
search-button
Navn:

Friluftsliv

Tagline

Få naturfyldte oplevelser på højskole

Yellow tag:
Friluftsliv
Kort beskrivelse:
Friluftsliv på højskole rummer muligheder for at opleve naturen på tætteste hold sammen med dine højskolekammerater. I sidefaget friluftsliv bevæger vi os ud i skovene og på vandet. Vi dyrker det enkelte og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om naturen og hyggeligt samvær med hinanden.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen at et tæt fællesskab og unikke oplevelser.

Beskrivelse Ny 1

Friluftsliv er sidefaget hvor eventyret begynder og naturen bliver din legeplads. Der er plads til alle på holdet når vi går på opdagelse og nyder den skønne natur. Friluftsliv på højskole er derfor den ultimative mulighed for dig der er vild med naturen og ønsker at opleve den i fællesskab med dine højskolekammerater.

Tag med os på spændende vandreture, hvor vi går på opdagelse i den frodige skov eller langs de smukke kyststrækninger. Her kan du mærke den friske luft fylde dine lunger, mens du beundrer naturens utrolige terræn og fordyber dig i lange samtaler med dine højskolekammerater. Omkring bålet kan I ligeledes dele historier og skabe uforglemmelige minder mens I rister snobrød, steger pandekager eller popper popcorn. Og når sildene svømmer ind i fjorden, lærer vi at fiske - en fed naturoplevelse, du aldrig vil glemme.

Vi træder også ind i verdenen af geocaching og o-løb, hvor moderne teknologi og eventyr går hånd i hånd. Med en håndholdt GPS som din guide vil du gå på opdagelse og udfordre dine navigationsfærdigheder i det nordjyske terræn. Men det er ikke alt på friluftsliv. Sammen vil vi også udforske den nærliggende ø, Egholm, der kun er få minutters sejlads fra Aalborg.

Hvis du er vild med vand, er friluftsliv på højskole også lige dig. Vi tager vores trailere med kajakker og stand up paddle boards (SUP) bagpå bilen og begiver os ud på eventyr på søer og åer i Nordjylland, hvor vi oplever naturens ro og skønhed fra en helt ny vinkel.

Med friluftsliv som sidefag, er du derfor garanteret fantastiske naturoplevelser, som du kan dele med dine højskolekammerater. Så uanset om du allerede er naturentusiast eller nysgerrig på at udforske naturen, er sidefaget friluftsliv sikkert lige dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
I Friluftsliv arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Kajak
Stand up paddle (SUP)
Vandring
O-løb
Geocaching
Fiskeri
Mad over bål
Naturvejledning
Historiefortælling

Overskrift

Vi nyder hinandens selskab

Beskrivelse

I friluftsliv dyrker vi det enkelte og primitive liv under åben himmel – som elev kan du altid bruge skolens udstyr i fritiden

Billede/video
Udtalelser:
Sidefaget friluftsliv udbyder en bred vifte af aktiviteter, så der er noget til enhver smag.
Anna Emilie Rossen
Læs hele elevreferencen
Anna Emilie Rossen
Anna Emilie Rossen
Sidefaget friluftsliv udbyder en bred vifte af aktiviteter, så der er noget til enhver smag. Jeg elsker balancegangen mellem at være ude på vandet og lave O-løb. Uanset hvad, hygger vi os med det, og det er et godt fag, der lægger op til at styrke fællesskabet.
Mange elever inklusiv mig selv bruger en stor del af deres tid i skolens gym, og med friluftsliv på skemaet får jeg muligheden for en eftermiddag med masser af luft i hovedet.
Ulrikke Herlev
Ulrikke Herlev
Sidefaget friluftsliv har givet mig muligheden for at slå hovedet fra på en anden måde end jeg plejer. Mange elever inklusiv mig selv bruger en stor del af deres tid i skolens gym, og med friluftsliv på skemaet får jeg muligheden for en eftermiddag med masser af luft i hovedet. Om det er rundt om bålet, ude på vandet eller en tur i skoven. Jeg får muligheden for at prøve en masse nye ting, lære om naturen og få lidt jord under neglene. Det er en fantastisk kontrast til de andre fag jeg har, og det er et fag jeg virkelig holder af.

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Jensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
slogan er ”Go to the door go outdoor”. Kim store passion er nemlig alt lige fra kano, friluftsliv, havkajak, SUP, surfing m.m.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Bouldering

Ja, hvad er bouldering egentlig? Bouldering er en klatresport, hvor man klatrer på vægge som er 3-4 meter høje med en tyk madras forneden som sikrer, at man altid kan hoppe ned og lande uden at slå sig. I interessefaget bouldering kan du give den gas på forskellige boulderruter sammen med dine højskolekammerater.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Outdoor

Er du klar til at stige ud af hverdagens trummerum og træde ind i en verden af utallige eventyr? På Aalborg Sportshøjskoles hovedfag "Outdoor", inviterer vi dig ind i naturens undrende og fortryllende verden, hvor spænding møder læring, og eventyr møder fællesskab.
Læs mere

Boardsport

Er du bidt af et board eller nysgerrig på at komme i gang med boardsport? I sidefaget boardsport giver vi den gas med leg og bevægelse på boards. Mærk suset i kroppen når du lægger vægten i svinget og suser afsted sammen med dine højskolekammerater – på vand eller asfalt. Tag udfordringerne op og nyd friheden, glæden og adrenalinen der følger med når vi leger på forskellige boards.
Læs mere

Friluftsliv

Så skal vi ud i naturen og lære, at lave bål og koge en god suppe. Samtidig vil Kim Jensen også vise dig hvordan man tapper birkesaft fra et birketræ
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Klatring

I sidefaget klatring kan du udvide dine klatrefærdigheder eller tage en klatreinstruktør uddannelse. Klatring er en sjov og anderledes træningsform, hvor du har mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt. Med sidefaget klatring får du en sikker introduktion til klatresporten i samvær med dine højskolevenner.
Læs mere

Summer og winter explorer

Drømmer du om at udforske naturens skønhed, opleve dens stille øjeblikke og udfordre dig selv i naturens kræfter? I interessefaget summer og winter explorer får du muligheden for at gå på opdagelse i naturen med dine højskolekammerater og skabe uforglemmelige minder.
Læs mere

Vandring

Der findes ikke nogen bedre måde at opleve skønne naturområder på end gennem vandring. Med vandring på højskole kommer du tæt på naturen når du sammen med dine højskolekammerater snører vandreskoene og bevæger dig til fods gennem smukke naturområder i Nordjylland.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Surfing

Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. På sidefaget surfing nyder vi hinandens selskab, mærker adrenalinen pumpe og oplever roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet og får nogle gode oplevelser sammen. Så hvis du har mod på at udfordre naturens kræfter på en ny måde, vil sidefaget surfing helt sikkert være noget for dig.
Læs mere

Klatring og bouldering

Vil du opbygge styrke, smidighed og udholdenhed på en sjov og udfordrende måde? Så er klatring og bouldering det perfekte fag for dig. Med klatring og bouldering som hovedfag har du mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt i samvær med dine højskolekammerater. Vi klatrer i vores eget klatreunivers med adskillige bouldervægge og klatrevægge i op til 12 meters højde.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere