Friluftsliv

Friluftsliv på Aalborg Sportshøjskole rummer muligheder for, at opleve naturen på tætteste hold. Vi bevæger os ude i skovene og på vandet. Vi dyrker det enkelt og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om naturen og det hyggelig samvær med hinanden.

Friluftsliv

I friluftsliv vil vi forsøge af fange nogle fisk, som vi så kan tilberede, eks. når sildene komme ind i fjorden. Vi vil gå på opdagelse på Egholm, som ligge få minutters sejlads fra Aalborg. På friluftsliv skal vi også prøve kræfter med geocaching og o-løb – en moderne skattejagt med GPS..

Derudover skal vi også opleve stilheden og naturen på sø’er og å’er i Nordjylland, når vi pakker bilen med kajakkerne eller SUP board.

• Kajak
  • Stand up paddle (SUP)
  • SUP-yoga
  • Vandring
  • O-løb
  • Geocaching
  • Fiskeri
  • Lejrliv
  • Mad over bål
  • Naturvejledning
  • Historiefortælling
  • Overnatning i det fri

Endelig skal vi på friluftsliv også afprøve SUP-yoga og derved finde roen i naturen mens vi er på vandet. Ved at udføre aktiviteten på et SUP-board får man automatisk et yderligere element af balancetræning, og herunder kropsspænding.

2019Friluftsliv2

9, 17 eller 24 uger (foråret)
Skoleåret 2020/21
  • 10. januar 2021 (25 uger)
  • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger)

Sidefagets opbygning

Friluftsliv tilbydes i foråret enten ved januar- eller ved feb./marts intaget. Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag
2020SidefagFriluftslivForlob

2018Baal

Tilmeld friluftsliv

Jane Flæng

Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell- og TRX instruktør samt yogalærer. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt coachunderviser og studievejledning.

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.