Friluftsliv

Friluftsliv på Aalborg Sportshøjskole rummer muligheder for, at opleve naturen på tætteste hold. Vi bevæger os ude i skovene og på vandet. Vi dyrker det enkelt og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om naturen og det hyggelig samvær med hinanden.

Friluftsliv

På friluftsliv skal vi overnatte i det fri i bivuak, shelters eller lavuer, hvor vi høre om naturvejledning, ”røver” historier samtidig med, at vi laver mad over bål eller på trangia – vi har måske ovenikøbet fanget vores egen aftensmad og fundet årstidens vilde urter, som vi kan tilberede. På friluftsliv skal vi også prøve kræfter med geocaching og o-løb – en moderne skattejagt med GPS.

Derudover skal vi også opleve stilheden og naturen på sø’er og å’er i Nordjylland, når vi pakker bilen med kanoer.

• Kano
  • SUP-yoga
  • Vandring
  • O-løb
  • Geocaching
  • Fiskeri
  • Lejrliv
  • Mad over bål
  • Naturvejledning
  • Historiefortælling
  • Overnatning i det fri

Endelig skal vi på friluftsliv også afprøve SUP-yoga og derved finde roen i naturen mens vi er på vandet. Ved at udføre aktiviteten på et SUP-board får man automatisk et yderligere element af balancetræning, og herunder kropsspænding.

2018Friluftsliv3

8 eller 16 uger. (marts indtag - foråret).

Skoleåret 2018/19

• 3. marts 2019 (8 eller 16 uger)

2018Friluftsliv2

Sidefagets opbygning

Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med.

2018FriluftslivForlob

2018Baal

Tilmeld friluftsliv

Jane Flæng

Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell-, og TRX instruktør. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt ernæring-, og psykologiundervisningen.

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.