Friluftsliv

Friluftsliv på højskole rummer muligheder for at opleve naturen på tætteste hold. I sidefaget Friluftsliv bevæger vi os ud i skovene og på vandet. Vi dyrker det enkelte og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om naturen og hyggeligt samvær med hinanden.

Friluftsliv

Friluftsliv på højskole er for dig, der er vild med naturen og ønsker at opleve den i fællesskab med dine højskolevenner. I friluftsliv vil vi forsøge af fange nogle fisk, som vi kan tilberede - eks. når sildene kommer ind i fjorden. Vi vil gå på opdagelse på Egholm, som ligger kun få minutters sejlads fra Aalborg. I friluftsliv skal vi også prøve kræfter med geocaching og o-løb – en moderne skattejagt med GPS. Derudover skal vi opleve stilheden og naturen på sø’er og å’er i Nordjylland, når vi pakker bilen med kajakkerne eller vores stand up paddle boards (SUP) og drøner afsted. Hvis du vælger friluftsliv på højskole, kan du derfor tage gode og naturfyldte oplevelser med i bagagen.

I Friluftsliv arbejder vi bl.a. med

• Kajak
  • Stand up paddle (SUP)
  • Vandring
  • O-løb
  • Geocaching
  • Fiskeri
  • Mad over bål
  • Naturvejledning
  • Historiefortælling

Endelig skal vi i Friluftsliv også afprøve SUP-yoga og derved finde roen i naturen, mens vi er på vandet. Ved at udføre aktiviteten på et SUP-board får man automatisk et yderligere element af balancetræning, og herunder kropsspænding.

2019Friluftsliv2

9, 17 eller 24 uger (foråret)

Skoleåret 2021/22

• 9. januar 2022 (24 uger)
  • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger)

Skoleåret 2022/23

• 8. januar 2023 (24 uger)

Sidefagets opbygning

Friluftsliv tilbydes i foråret enten ved januar- eller ved feb./marts intaget. Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag
2020SidefagFriluftslivForlob

2018Baal

Tilmeld friluftsliv

Jane Flæng

Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell- og TRX instruktør samt yogalærer. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt coachunderviser og studievejledning.

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.