Havkajak instruktør

Som havkajak instruktør har du chancen for at få nogle fede, oplevelser til vands. Vi har optimale forhold ved Limfjorden og Vestre fjordpark, der ligger under 2 km. fra højskolen. Vi øver teknik, tager på tur og du får mulighed for at tage et IPP-2 certifikat i havkajak. Derudover stifter du også bekendtskab med kajaksurf og kano.

Havkajak instruktør

Havkajak instruktør hovedfaget henvender sig til både nybegynderen som aldrig, eller kun har stiftet lidt bekendtskab med kajakken, samt den øvede kajakroer som gerne vil have udvidet og forfinet sin teknik i havkajakken. Som havkajak instruktør bliver du introduceret til havkajaksejlads og søsikkerhed og derved får du et godt solidt fundament for videre sejlads. Med praktiske færdigheder, såvel som teori og refleksion bliver du er rustet til, at færdes fortroligt og sikkert i en havkajak og selv kunne planlægge ture, som havkajak instruktør.

• Undervisningsmetoder
  • Teknik undervisning
  • Skadesforebyggelse
  • Sikkerhed og uheld
  • Ergonomi / teknik
  • Friluftsliv
  • Navigation / turplanlægning
  • Strøm og tidevand
  • Træne grønlænderrul i svømmehal
  • Førstehjælpskursus
  • Pædagogik og bevidsthed om gruppeansvar
  • Derudover skal du sørge for at ro i kajak i fritiden (vi har alt udstyr, som du låner)
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Selvom vi er en byhøjskole ligger vi kun 1,4 km fra Vestre Fjordpark, som er et helt unikt område på 165.000 m2, her kan vi øve sikkerhed, ”Grønlænder rul”, kammerat- og selvregning inden vi tager på tur i Limfjorden, omkring Egholm eller en tur op af Lindholm Å

Vestre Fjordpark

VestreFjordpark

2019HavkajakInstruktor4

Havkajak instruktør
Du vil opnå en instruktøruddannelse i havkajak på IPP niveau 1 og egenfærdigheder på IPP 2 niveau under Dansk Kano og Kajak forbund.

32 uger (fra oktober og frem til juni)
Skoleåret 2019/20
  • 27. oktober 2019 (32 uger) (*Fra januar skal du forsætte på et andet hovedfag - da undervisningen stopper her, dog er det obligatorisk, at du vælge friluftsliv, som dit sidefag fra marts)

Mens du går på havkajak instruktør har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Studietur til La Santa (dec.)
  • Skitur til Kongsberg, Norge (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

DanskKanoKajak.gif

2019HavkajakInstruktor2

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), friluftsliv (obligatorisk fra marts - juni) fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Onsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven

HavkajakHovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på havkajak instruktør kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus EkstraFaldskarm EkstraJagttegn EkstraKitesurfing

2019HavkajakInstruktor1

Tilmeld Havkajak instruktør

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.