Navn:

Klatring og bouldering

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Klatring og bouldering
Kort beskrivelse:

Vil du opbygge styrke, smidighed og udholdenhed på en sjov og udfordrende både? Så er klatring og bouldering det perfekte fag for dig. Med klatring og bouldering som hovedfag har du mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt i samvær med dine højskolekammerater. Vi klatrer i vores eget klatreunivers med adskillige bouldervægge og klatrevægge i op til 12 meters højde.

YT Video:
Lang beskrivelse:

På hovedfaget klatring og bouldering kombinerer vi rebklatring i højderne med bouldering på lavere vægge. Ved at kombinere rebklatring og bouldering får du mulighed for at udforske forskellige aspekter af klatresporten og få en alsidig træningsoplevelse. Rebklatring kræver teknisk viden om sikkerhed og udstyr, mens bouldering kræver mere præcision og styrke. Vi arbejder derfor med forskellige højder, teknikker, ruter og sværhedsgrader indenfor klatring.

Klatring handler ikke kun om fysisk styrke – det handler også om at opbygge selvtillid, mod og samarbejdsevner. Vi lægger derfor stor vægt på at opbygge et fællesskab, hvor vi støtter og motiverer hinanden til at nå nye højder, samtidig med at vi bliver stærkere og mere smidige.

Klatretræningen foregår i vores eget klatreunivers, som er nogle af de bedste klatrefaciliteter i Danmark. Her har du mulighed for at hænge på en klatrevæg i 12 meters højde eller kaste dig afsted på vores bouldervægge med en tyk faldmadras under. Vores klatrevægge har et hav af greb i farvekodede ruter, så alle kan vælge en udfordring, der passer til deres niveau. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så uanset om du er begynder eller øvet, vil hovedfaget klatring og bouldering hjælpe dig med at flytte dine grænser og færdigheder indenfor klatring.

Når man skal klatre i 12 meters højde, er det vigtigt at sikkerheden er i top. Derfor får du på klatring og bouldering et sikringskursusbevis med i bagagen, som gør det muligt at klatre på egen hånd. Sikringskursusbeviset består af kursus 1 og kursus 2 under Dansk Klatreforbund, som indebærer udstyrskendskab, klatreteknik og sikringsteknik. Beviset klæder dig derfor på til at klatre i topreb og sikre en makker, og giver adgang til klatring i klatreklubber landet over.

I klatring og bouldering arbejder vi bl.a. med:

Rebklatring:

 • Mod, selvtillid og mental styrke på 12 meter høje klatrevægge
 • Udholdenhed og effektiv klatring
 • Sikringsteknik og sikringskursusbeviser der giver adgang til klubber landet over
 • Klatring på et hav af klatreruter i alle sværhedsgrader, bygget af erfarne rutebyggere

Bouldering:

 • Bouldering i et fællesskab, hvor vi alle er samlet om at løse boulderproblemer
 • Høj intensitet - træner styrke og eksplosive bevægelser
 • Undervisning i klatreteknik og kropsforståelse af erfarne og passionerede undervisere
 • Et hav af lege og øvelser der udvider din horisont

Klatring og bouldering er både for dig der elsker klatring og dig der aldrig har prøvet det, men ønsker at give det et skud. Det er en sjov og anderledes træningsform med mulighed for at opbygge styrke, smidighed og udholdenhed samt overvinde frygten for at hænge i højderne. 

Bestil brochure

2019Klatring16

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Skoleåret 2024/25

 •  4. august 2024 (20 eller 44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis og et sikringsbevis, hvis du imødekommer kravene fra Dansk Klatreforbund.
Økonomi:
Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Er du vild med klatring og bouldering

Beskrivelse

Vi arbejder med forskellige teknikker indenfor klatring, forskellige ruter, sværhedsgrader samt forskellige højder

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Klatring udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. 


2020HovedfagForlob

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Da jeg startede på Aalborg sportshøjskole, havde jeg kun prøvet at klatre et par enkelte gange, så jeg havde tæt på ingen erfaring med klatring. Men med klatring hovedfag og en god lærer, lærte jeg hurtig alt om sikring og klatreteknik. Det var utroligt hyggeligt at have klatring - fordi når vi klatrer, sidder vi også og snakker om, hvordan vi skal klare en rute og sammen finder man så den rigtige løsning på ruten.

Jeg synes, at klatring er en genial måde at træne på, da det ikke føles som træning. Så hvis man ikke er til den traditionelle form for træning, så synes jeg klart, at man skal tage chancen og prøve klatring her på Aalborg Sportshøjskole! << Emil Ettrup Pedersen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Liselotte Nørgaard

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
outdoor tosse med stor interesse i MTB og skiløb. Elsker samtidig at ”nørkle” indenfor de kreative fag
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Teis Juul Bolduc

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
elsker i sin fritid at hænge 12 meter oppe under loftet i skolens klatresal eller på bouldervæggene
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: