logo_2016
search-button
Navn:

Klatring og bouldering

Tagline

Sjov og udfordrende træning

Yellow tag:
Klatring og bouldering
Kort beskrivelse:
Vil du opbygge styrke, smidighed og udholdenhed på en sjov og udfordrende både? Så er klatring og bouldering det perfekte fag for dig. Med klatring og bouldering som hovedfag har du mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt i samvær med dine højskolekammerater. Vi klatrer i vores eget klatreunivers med adskillige bouldervægge og klatrevægge i op til 12 meters højde.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen lige inden, du er på vej til at slå din egen rekord.

Beskrivelse Ny 1

På hovedfaget klatring og bouldering kombinerer vi rebklatring i højderne med bouldering på lavere vægge. Ved at kombinere rebklatring og bouldering får du mulighed for at udforske forskellige aspekter af klatresporten og få en alsidig træningsoplevelse. Rebklatring kræver teknisk viden om sikkerhed og udstyr, mens bouldering kræver mere præcision og styrke. Vi arbejder derfor med forskellige højder, teknikker, ruter og sværhedsgrader indenfor klatring.

Klatring handler ikke kun om fysisk styrke – det handler også om at opbygge selvtillid, mod og samarbejdsevner. Vi lægger derfor stor vægt på at opbygge et fællesskab, hvor vi støtter og motiverer hinanden til at nå nye højder, samtidig med at vi bliver stærkere og mere smidige.

Klatretræningen foregår i vores eget klatreunivers, som er nogle af de bedste klatrefaciliteter i Danmark. Her har du mulighed for at hænge på en klatrevæg i 12 meters højde eller kaste dig afsted på vores bouldervægge med en tyk faldmadras under. Vores klatrevægge har et hav af greb i farvekodede ruter, så alle kan vælge en udfordring, der passer til deres niveau. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så uanset om du er begynder eller øvet, vil hovedfaget klatring og bouldering hjælpe dig med at flytte dine grænser og færdigheder indenfor klatring.

Når man skal klatre i 12 meters højde, er det vigtigt at sikkerheden er i top. Derfor får du på klatring og bouldering et sikringskursusbevis med i bagagen, som gør det muligt at klatre på egen hånd. Sikringskursusbeviset består af kursus 1 og kursus 2 under Dansk Klatreforbund, som indebærer udstyrskendskab, klatreteknik og sikringsteknik. Beviset klæder dig derfor på til at klatre i topreb og sikre en makker, og giver adgang til klatring i klatreklubber landet over.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I klatring og bouldering arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Rebklatring:
Mod, selvtillid og mental styrke på 12 meter høje klatrevægge
Udholdenhed og effektiv klatring
Sikringsteknik og sikringskursusbeviser 
Klatring på et hav af klatreruter i alle sværhedsgrader

Bouldering:
Fællesskabet omkring løsning af boulderproblemer
Høj intensitet - træner styrke og eksplosive bevægelser
Undervisning i klatreteknik og kropsforståelse 
Et hav af lege og øvelser der udvider din horisont

Overskrift

Er du vild med klatring og bouldering

Beskrivelse

Vi arbejder med forskellige teknikker indenfor klatring, forskellige ruter, sværhedsgrader samt forskellige højder

Billede/video
Udtalelser:
Jeg synes, at klatring er en genial måde at træne på, da det ikke føles som træning. Så hvis man ikke er til den traditionelle form for træning, så synes jeg klart, at man skal tage chancen og prøve klatring her på Aalborg Sportshøjskole!
Emil Ettrup Pedersen
Læs hele elevreferencen
Emil Ettrup Pedersen
Emil Ettrup Pedersen
Da jeg startede på Aalborg sportshøjskole, havde jeg kun prøvet at klatre et par enkelte gange, så jeg havde tæt på ingen erfaring med klatring. Men med klatring hovedfag og en god lærer, lærte jeg hurtig alt om sikring og klatreteknik. Det var utroligt hyggeligt at have klatring - fordi når vi klatrer, sidder vi også og snakker om, hvordan vi skal klare en rute og sammen finder man så den rigtige løsning på ruten.

Jeg synes, at klatring er en genial måde at træne på, da det ikke føles som træning. Så hvis man ikke er til den traditionelle form for træning, så synes jeg klart, at man skal tage chancen og prøve klatring her på Aalborg Sportshøjskole!

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis og et sikringsbevis, hvis du imødekommer kravene fra Dansk Klatreforbund.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Liselotte Nørgaard

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
outdoor tosse med stor interesse i MTB og skiløb. Elsker samtidig at ”nørkle” indenfor de kreative fag
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Teis Juul Bolduc

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
elsker i sin fritid at hænge 12 meter oppe under loftet i skolens klatresal eller på bouldervæggene
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

Summer og winter explorer

Interessefaget summer og winter explorer er for dig som vil opleve naturens stilhed og vejrets ubarmhjertighed i hyggelige og trykke rammer.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Bouldering

Ja, hvad er bouldering egentlig? Bouldering er en klatresport, hvor man klatrer på vægge som er 3-4 meter høje med en tyk madras forneden som sikrer, at man altid kan hoppe ned og lande uden at slå sig. I interessefaget bouldering kan du give den gas på forskellige boulderruter sammen med dine højskolekammerater.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Klatring

I sidefaget klatring kan du udvide dine klatrefærdigheder eller tage en klatreinstruktør uddannelse. Klatring er en sjov og anderledes træningsform, hvor du har mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt. Med sidefaget klatring får du en sikker introduktion til klatresporten i samvær med dine højskolevenner.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Boardsport

Er du bidt af et board eller nysgerrig på at komme i gang med boardsport? I sidefaget boardsport giver vi den gas med leg og bevægelse på boards. Mærk suset i kroppen når du lægger vægten i svinget og suser afsted sammen med dine højskolekammerater – på vand eller asfalt. Tag udfordringerne op og nyd friheden, glæden og adrenalinen der følger med når vi leger på forskellige boards.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Vandring

Der findes ikke nogen bedre måde at opleve skønne naturområder på end gennem vandring. Med vandring på højskole kommer du tæt på naturen når du sammen med dine højskolekammerater snører vandreskoene og bevæger dig til fods gennem smukke naturområder i Nordjylland.
Læs mere

Surfing

Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. På sidefaget surfing nyder vi hinandens selskab, mærker adrenalinen pumpe og oplever roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet og får nogle gode oplevelser sammen. Så hvis du har mod på at udfordre naturens kræfter på en ny måde, vil sidefaget surfing helt sikkert være noget for dig.
Læs mere

Friluftsliv

Friluftsliv på højskole rummer muligheder for at opleve naturen på tætteste hold sammen med dine højskolekammerater. I sidefaget friluftsliv bevæger vi os ud i skovene og på vandet. Vi dyrker det enkelte og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om naturen og hyggeligt samvær med hinanden.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

Åbent hus 3. november kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere