Mountainbike instruktør

Bliv bedre til at organisere træningen og vejlede dine klubkammerater som mountainbike instruktør. Vi udfordre dig på mountainbiken (MTB) rundt på de forskellige XC track som findes få km fra skolen. Så har du en drøm om, at blive Mountainbike instruktør eller er du bare vild med tekniske stigning eller hurtige nedkørsler? Så vil hovedfag helt sikkert være noget for dig.

Mountainbike instruktør

Man kan meget mere på en MTB, end du sikkert ved. På mountainbike instruktør lærer du basisteknikken, omkring gearskift, bremsetekning, aflæsning af sporet, svingtekning, drops, hop m.m. Der er fokus på instruktørdelen og teknikken, men vi cykler også længere ture samt laver intervaltræning, så vi rykker ved din  grundform. Hvis vejret ikke tillader at cykle en tur på sporet, prøver vi også havkajak og kano.

• Lege og opvarmningsøvelser
  • Basal køreteknik
  • Formidlingsværktøjer og organisering
  • Psykologi og læringsteori
  • Sikkerhed og ansvar
  • Derudover skal du sørge for at kører MTB i fritiden (vi har alt udstyr, som du låner)
  • Rejse: LaSanta (dec.) - Vi køre mountainbike i et spektakulært område. Vi arbejder med teknik og turkørsel (obligatorisk)
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 3-5 lektioner (kvartårlig)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 6- lektioner (kvartårlig)

Vi køre på nogel af Danmarks bedre MTB spor der findes i området omkring Aalborg: Rold Skov, Slettestrand, Hammer Bakker, Poulstrup Sø, Lyndby, Kongshøj (8 km fra skolen) eller Hvorup (6 km fra skolen). Når du har gennemført kurset, har du et godt fundament for, at kunne undervise og vejlede et hold i en klub.

2019MountainbikeInstruktor5

Du vil opnå DGI’s grundlæggende instruktørkursus i MTB

9 uger (fra oktober og frem til december)
Skoleåret 2020/21
  • 18. oktober 2020 (9 uger)

Mens du går på mountainbike instruktør skal du med på følgende rejse:

• Studietur til LaSanta (dec.) - Vi køre mountain bike i et spektakulært område. Vi arbejder med teknik og turkørsel (obligatorisk)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

DGI

2019MountainbikeInstruktor1

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport, fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Onsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven

OutdoorMTBHovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på mountainbike instruktør kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus   EkstraKitesurfing

2019MountainbikeInstruktor2

Tilmeld Mountainbike instruktør

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.