logo_2016
search-button
Navn:

Outdoor

Yellow label:
Hovedfag
9 uger (fra oktober og frem til december)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Outdoor
Kort beskrivelse:

Outdoor giver dig udfordringer og et sus af adrenalin i kroppen. Derfor er hovedfaget Outdoor for dig, som ønsker at udfordre dig selv og opleve ting i naturen, som du aldrig har oplevet før. På outdoor bliver du sat på prøvelser med høj puls, udholdenhed og tekniske færdigheder. Vi vil finde og flytte dine grænser i et væld af forskellige outdoor aktiviteter.

Billede:
Outdoor
Lang beskrivelse:

Har du aldrig prøvet en mountainbike (MTB), havkajak eller kano før? Eller har du roet og cyklet meget? Uanset hvad, så er der masser af udfordringer og oplevelser for dig i Outdoor hovedfaget. I Outdoor arbejder vi med grundlæggende teknik og sikkerhed i alle discipliner - samtidig med, at du får mulighed for at opleve den smukke nordjyske natur på tætteste hold. Med Outdoor på højskole, oplever du sammenhold og fællesskab, når i sammen udfordres og tester grænser af i et væld af forskellige outdoor aktiviteter. 


I Outdoor arbejder vi bl.a. med

 • Vi roer i havkajakker i Limfjorden og på Å’er
 • Hvis der er gode bølgeforhold tager vi på Surf-kajak-tur til Løkken ved Vesterhavet
 • Vi tager kanoen med rundt til nogle af de fantastiske Å’er der ligger i Nordjylland
 • Du vil lære de grundlæggende teknikker for at kunne manøvrere en kano, så du effektivt kan styrer som badpadler og forpadler. Vi skal arbejde med redningsteknikker. Så vi altid har sikkerheden i top når vi er på tur.
 • Vi skal igennem alle de grundlæggende teknikker, så du bliver piloten på din mountainbike (MTB)
 • Vi kører på nogle af Danmartks bedste MTB-spor der findes i området omkring Aalborg: Rold Skov, Slettestrand, Hammer Bakker, Poulstrup Sø, Lundby Krat og Kongshøj
 • Vi vil bruge ”teknik-banerne” der findes i Rold Skov og ved Hammer Bakker til at finpudse vores mountainbike-teknik
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 3-5 lektioner (halvårligt)
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 6-7 lektioner (halvårligt)

Så vælger du Outdoor på højskolen, kan du være sikker på at tage nogle smukke og adrenalinfyldte oplevelser med dig i bagagen. 


Vestre Fjordpark - vores outdoor legeplads tæt på højskolen:

VestreFjordpark

Bestil brochure

2020SummerWinterExplorer1

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9 uger (fra oktober og frem til december)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2021/22

 • 17. oktober 2021 (9 uger) > Venteliste

Skoleåret 2022/23

 • 16. oktober 2022 (9 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på outdoor har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Studietur til La Santa (dec.)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:


Hovedfagets opbygning

Outdoor udbydes fra oktober og 9 uger frem. 

2020HovedfagOutdoorForlob


Outdoor3

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Jeg har hele mit liv været aktiv i naturen. Jeg har, siden jeg var 7 år, været spejder og levet et liv i og med naturen. Jeg er friluftsmenneske. Da jeg startede min jagt efter den helt rigtige højskole for mig, ledte jeg derfor også efter et sted, hvor jeg kunne få lov at være ude. På Aalborg Sportshøjskole kunne jeg få det ønske opfyldt – men det blev på en anden måde, end jeg hidtil havde prøvet det. Outdoor-linjen bød bl.a. på mountainbike, kajak, kano, windsurfing, klatring, SUP, rafting og skiture, hvor jeg virkelig mærkede, at jeg var på udebane. Heldigvis, er det, når grænser flyttes, at vi udvikler os teknisk og personligt – og det gjorde jeg i allerhøjeste grad på Aalborg Sportshøjskole << Louise Harkjær Møller
Display formatting:
>> Da jeg startede på Aalborg Sportshøjskole, havde jeg aldrig prøvet surfing eller andre outdoor aktiviteter. Jeg blev hurtigt vild med alt det som outdoor-linjen tilbød, hvilket hovedsageligt var at bruge naturen som legeplads. Jeg fandt hurtigt et generelt tema med outdoor, som var gode oplevelser og sjov i naturen. Min glæde for alle de forskellige former for aktiviteter, ville jeg gerne give videre som instruktør selv. Derfor besluttede jeg at tage instruktør-uddannelserne, hvor jeg blev instruktør i en masse fantastiske outdoor sportsgrene. På mit ophold lærte jeg altså både egenfærdigheder i bl.a. kajak, kano, SUP, windsurfing og mountainbike samtidig med at jeg blev uddannet instruktør i det hele. Udover instruktør-uddannelserne, har jeg også lært om forskellige undervisningsteorier, sikkerhed, gruppeledelse, turplanlægning og andre rigtig nyttige værktøjer man kan bruge som instruktør. Med høj faglighed, erfaring og brede undervisningsmetoder, giver underviser Kim Jensen mulighed for læring i til niveauer og forskelligheder. Det giver nogle rigtig inkludernde undervisningstimer og fælleskabsfølelse, som er lige som en højskole skal være. Det kan man lære rigtig meget af, samtidig med at man lærer meget om sig selv. Alt sammen rigtig god læring i forhold til at skulle være instruktør. << Peter Mandrup Madsen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Jensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: