Stand up paddle SUP instruktør

Stand Up Paddle (SUP) er den hurtigst voksende vandsport på verdensplan. Disciplinen går i korthed ud på, at man står op på et surfbræt og padler. Som uddannet Stand Up Paddle instruktør kan du undervise i de grundlæggende metoder af padleteknik, sikkerhed og herigennem undervise nybegyndere i Stand Up Paddle. Derudover stifter du også bekendtskab windsurfing, kajak surfing samt bodyboard surfing.

Stand up paddle SUP instruktør

SUP bliver mere og mere almindeligt og kan dyrkes på mange niveauer. SUP kan dyrkes overalt, hvor der er nem adgang til åbent vand - enten fladt vand, i havne, på åer, på søer eller på havet i bølger. Den slags betingelser har vi masser af i Danmark, og derfor breder sporten sig hastigt. SUP er nemt at lære, og alle kan give sig i kast med sporten. Alle kan være med også selvom du er nybegynder indenfor SUP.

Som Stand Up Paddle instruktør kan organisere og gennemføre undervisning, aktiviteter og ture på SUP, padleteknik og balance, håndtering af SUP udstyr samt sikkerhed og regler for færdsel langs de danske kyster.

• Grundlæggende sikkerhed
  • Forskellige typer udstyr
  • Grundlæggende teknik
  • Grundlæggende padleteknik og balance
  • Sikkerhed og hensigtsmæssig turpadling
  • Håndtering af SUP udstyr
  • Afprøvning af forskellige discipliner indenfor SUP
  • Derudover skal du sørge for at stå SUP i fritiden (vi har alt udstyr, som du låner)
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 3-5 lektioner (kvartårlig)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 6-7 lektioner (kvartårlig)

Selvom vi er en byhøjskole ligger vi kun 1,4 km fra Vestre Fjordpark, som er et helt unikt område på 165.000 m2, her kan vi øve SUP sikkerhed, inden vi tager på tur i Limfjorden. Vi udforsker Egholm, Lindholm Å og Limfjordens vande. Vi møder måske en sæl, en hornfisk eller tusind gopler – alt imens der tikker km ind på din motionskonto.

Vi prøver bølge SUP i Løkken eller Klitmøller. Vi skal selvføgelig også prøve, at koordinere skolens MEGA SUP, som kræver en god koordinering og samarbejde. I hovedfag er der fokus på at bliver stand up paddle instruktør, men vi skal også hygge os og nye naturen i hæsblæsende eller rolige forhold.

Vestre Fjordpark

VestreFjordpark

2019SUP_instruktor3

SUP Instruktør 1
Du vil opnå SUP Instruktør 1 uddannelsen under Dansk Sejlunion.

20 uger (august indtag - efteråret) eller 16 uger (marts indtag - foråret)
Skoleåret 2019/20
  • 1. marts 2020 (16 uger)

Skoleåret 2020/21

• 2. august 2020 (20 uger) (*Fra oktober skal du forsætte på et andet hovedfag - da undervisningen stopper her)

Mens du går på stand up paddle (SUP) instruktør har du mulighed for, at tage med på følgende rejse:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

ds_logo

2019SUP_instruktor2

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), friluftsliv (marts-juni) fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Onsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven

SUPHovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på stand up paddle instruktør kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus EkstraFaldskarm  EkstraKitesurfing

2019SUP3

Tilmeld Stand up paddle (SUP) instruktør

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.