Surfing

Surfing er en livsstil. Det er Shaka aka ”hang loose”. Vi nyder hinandens selvskab, vi mærker adrenalinen pumpe og roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet og får nogle gode oplevelser. Så har du mod på, at udfordre naturens kræfter på en ny måde, så vil hovedfag surfing helt sikkert være noget for dig

Surfing

Har du aldrig surfet, eller har du surfet konkurrence? Vi skræddersyer et forløb der passer til dit niveau og din udvikling. På surfing bygger vi undervisning op i udviklingstrin, sådan at du får nogle gode succesoplevelser, som du kan bygge videre på.

Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. Vi afprøver forskellige forhold, da Aalborg Sportshøjskole ligger indenfor 40 minutter kørsel til nogle virkelige gode surfspot. Vi mærker naturens kræfter i Klitmøller aka ”Cold Hawaii” og Løkken og surfer også på gode surfspot i Aalborg (Nordjyske Windsurfing Klub – 3,7 km fra højskolen) Nibe og Egense.

• Windsurfing / trapezsejlads / opsætning af udstyr
  • SUP-surfing
  • SUP på fladt vand
  • Kajak surfing
  • Body-board surfing
  • Basal teknik
  • Lege og opvarmningsøvelser
  • Sikkerhed
  • Surfing på forskellige surfspot
  • Arbejde med bølger, fart, vind
  • Klargøring
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

2019Surfing2

19 uger (august indtag - efteråret). 8 eller 16 uger (marts indtag - foråret)
Skoleåret 2019/20
  • 11. august 2019 (19 uger) (*Fra oktober skal du forsætte på et andet hovedfag - da undervisningen stopper her)
  • 1. marts 2020 (8 eller 16 uger)

Skoleåret 2020/21

• 2. august 2020 (20 uger) (*Fra oktober skal du forsætte på et andet hovedfag - da undervisningen stopper her)

Mens du går på surfing har du mulighed for, at tage med på følgende rejse:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

2019Surfing6

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), friluftsliv (marts-juni) fitness energy og flowtræning, klatreinstruktør / klatring eller styrketræning

Onsdag eftermiddag kan du vælge, at få din helt egen personlig træner eller vælge winter- summer explore, hvis du heller vil være på vandet eller i skoven

SurfingHovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på surfing kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus EkstraFaldskarm  EkstraKitesurfing

2019Surfing1

Tilmeld Surfing

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.