Navn:

Surfing

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Surfing
Kort beskrivelse:

Surfing er en livsstil - det er shaka aka ”hang loose”. Vi nyder hinandens selskab, mærker adrenalinen pumpe og oplever roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet, og får nogle gode oplevelser. Så hvis du har mod på at udfordre naturens kræfter på en ny måde, vil hovedfaget surfing helt sikkert være noget for dig.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Har du aldrig surfet før? Eller har du surfet konkurrence? Vi skræddersyr et forløb der passer til dit niveau og din udvikling. På surfing bygger vi undervisningen op i udviklingstrin, så du får nogle gode succesoplevelser, som du kan bygge videre på. Vi arbejder hovedsageligt med 3 discipliner indenfor surfing: paddelsurfing, stand-up-paddling (SUP) og windsurfing. Du vil også få mulighed for at blive uddannet instruktør indenfor SUP idet vi tilbyder Surf og Sup Danmarks instruktøruddannelse i flatwater SUP.

Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. Vi afprøver forskellige forhold, da Aalborg Sportshøjskole ligger indenfor 40 minutters kørsel fra nogle virkelige gode surfspots. Vi mærker naturens kræfter i Klitmøller aka ”Cold Hawaii”, Løkken, Hanstholm eller på Østkysten og surfer også på gode surfspot i Limfjorden. Derudover har vi vores egen ”kravlegård” i Vestre Fjordpark, som er et af Danmarks bedste vandsportsanlæg. Alle vores boards ligger på en trailer og så kører vi til det sted, hvor bølgerne er. 


I surfing arbejder vi bl.a. med:

 • Windsurfing / trapezsejlads / opsætning af udstyr
 • Paddel surfing
 • SUP (Stand Up Paddle)-surfing
 • SUP på fladt vand
 • Kajak surfing
 • Body-board surfing
 • Basal teknik
 • Lege og opvarmningsøvelser
 • Sikkerhed
 • Surfing på forskellige surfspots
 • Arbejde med bølger, fart, vind
 • Klargøring

>> Se med her på siden, hvor vores surf- og outdoor underviser Kim Jensen gennemgår alt vores fede udstyr til vandaktiviteter.

Bestil brochure

2019Surfing2

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Skoleåret 2024/25

 • 4. august 2024 (20 eller 44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:
Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
NordjyskWindsurfingKlub
NorthShoreSurf
Surf_sup_danmark
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Go to the door go outdoor 🤙

Beskrivelse

Vi har nogle fantastiske surfspot tæt på skolen: Venstre Fjordpark, Limfjorden, Løkken, Nibe og Klitmøller

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Surfing udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. 


2020HovedfagForlob

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Jeg valgte surfing fordi det var noget helt nyt, jeg aldrig havde prøvet før, men som jeg altid gerne har villet lære! Selvom jeg kom og var helt grøn, var der ligeså meget plads til det, som hvis man havde prøvet det før. Kim er super god til at få alle med, og man bliver virkelig smittet af hans altid skønne humør! Kim er desuden også super god til at lære fra sig, og forstår man det ikke, giver han sig god tid til at forklare det til én, hvilket giver en kæmpe tryghed. Sammenholdet på surfholdet er også helt unikt, fordi vi er færre elever end på nogle af de andre hovedfag, samtidig med at man tilbringer mange timer i bussen frem og tilbage til surfstederne. Man får derfor snakket og hygget en del udover at surfe, hvilket jeg synes har været super fedt!

Jeg kan klart anbefale andre at vælge hovedfaget surfing, hvis man er nysgerrig på det, vil blive endnu bedre eller bare elsker at være ude på vandet << Natasia Juel Nielsen
Display formatting
>> En af grundene til at jeg valgte Aalborg Sportshøjskole var pga. deres anderledes fagudvalg. Jeg endte med at vælge linjen Surfing, da jeg simpelthen ikke kunne gå glip af muligheden for at prøve noget helt nyt af. Jeg havde aldrig prøvet at surfe før jeg kom til SPH, men det viste sig at være absolut intet problem. Det har været de fedeste timer at have! Med de fede faciliteter, det vildt gode sammenhold på faget og selvfølgelig kyndig vejledning af den altid friske Kim Jensen, så skal man ikke være nervøs for om man nu fanger en bølge 🤙🏻😎 << Caroline Vittrup Rasmussen
Display formatting
>> Surfing som hovedfag har for mit vedkommende budt på rigtig mange fede oplevelser og en masse nye udfordringer og erfaringer. På surfing linjen har vi været omkring mange forskellige måder at surfe på. Hvilket for mig har været rigtigt fedt, da det har givet mig en forståelse for hvilken type surfing jeg vil udøve efter mit ophold er slut. Jeg føler også at jeg har fået rigtig god viden og forståelse, for de vejrforhold som man skal være opmærksom på når man skal afsted på vandet. Hvilket også gør at jeg føler mig rustet til selv at tage på vandet når jeg ikke går på højskolen længere.

Derudover er underviseren helt fantastisk! Kim Jensen er altid engageret i undervisningen og går meget op i at alle er godt med og får mest muligt ud af det. Og så er han altid fyldt med energi og klar på sjov og ballade! << Henrik Heron

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Jensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
slogan er ”Go to the door go outdoor”. Kim store passion er nemlig alt lige fra kano, friluftsliv, havkajak, SUP, surfing m.m.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: