logo_2016
search-button
Navn:

Surfing

Tagline

Oplev glæden ved at surfe på bølgerne

Yellow tag:
Surfing
Kort beskrivelse:
Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. På sidefaget surfing nyder vi hinandens selskab, mærker adrenalinen pumpe og oplever roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet og får nogle gode oplevelser sammen. Så hvis du har mod på at udfordre naturens kræfter på en ny måde, vil sidefaget surfing helt sikkert være noget for dig.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at mærke adrenalinen pumpe rundt i kroppen.

Beskrivelse Ny 1

Har du aldrig surfet før eller er du en erfaren surfer? På sidefaget surfing er der plads til alle niveauer når vi arbejder med et hav af discipliner indenfor surfing afhængigt af vejret. Hvis der er bølger, giver vi den gas med paddelsurfing, kajak surfing, body-board surfing og evt. SUP-surfing. Hvis der er vind arbejder vi med windsurfing og wing foil, og hvis der er roligt vejr arbejder vi med stand up paddling (SUP). Surfing er mere end bare en sport – det er en livsstil der kombinerer frihed, spænding og natur. På sidefaget surfing lærer du at fange bølgerne og forbedre dine færdigheder i et trygt og sjovt miljø, hvor de gode succesoplevelser er i fokus.

En af de særlige aspekter ved surfing som sidefag på højskolen er, at vi rykker klasselokalet ud i den utrolige natur og udforsker de fantastiske kystlinjer, hvor solen skinner, havbrisen blæser og bølgerne ruller ind. Denne enestående kombination af sport og naturoplevelser giver mulighed for at føle sig i ét med havet og opdage den magi, der findes i at surfe på bølgerne.

Vores beliggenhed i Aalborg giver rig mulighed for at udforske forskellige surfspots i Nordjylland indenfor en rimelig afstand. Alle vores boards ligger på trailere, så vi kan køre til dét sted, hvor bølgerne er. Vi mærker naturens kræfter i Løkken, Klitmøller, Hanstholm og på Limfjorden. Derudover har vi vores egen ”kravlegård” i Vestre Fjordpark, som er et af Danmarks bedste vandsportsanlæg.

Surfing på højskole handler ikke kun om at forbedre tekniske færdigheder. Det handler også om at være en del af et fællesskab af unge mennesker, der deler samme passion. Sammen skal vi udforske nye surfspots, støtte hinanden og dele uforglemmelige øjeblikke på og uden for bølgerne.

I løbet af både foråret og efteråret, har vi sidefagsdage, hvor vi bruger en hel dag på at udforske bølgerne i fx Cold Hawaii (Klitmøller og Hanstholm). Derudover har vi i foråret en uges surfcamp, hvor du har mulighed for at fordybe dig endnu mere i surf-sporten.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I surfing arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Paddel surfing
Windsurfing
Wing foil surfing
SUP (stand up paddle)
Body-board surfing
Kajak surfing
Sikkerhed og teknik indenfor surfing
Lege og opvarmningsøvelser

Overskrift

Go to the door go outdoor 🤙

Beskrivelse

Vi har nogle fantastiske surfspot tæt på skolen: Venstre Fjordpark, Limfjorden, Løkken, Nibe og Klitmøller

Billede/video
Udtalelser:
Jeg valgte surfing fordi det var noget helt nyt, jeg aldrig havde prøvet før, men som jeg altid gerne har villet lære! Selvom jeg kom og var helt grøn, var der ligeså meget plads til det, som hvis man havde prøvet det før. Kim er super god til at få alle med, og man bliver virkelig smittet af hans altid skønne humør! Jeg kan klart anbefale andre at vælge sidefaget surfing, hvis man er nysgerrig på det, vil blive endnu bedre eller bare elsker at være ude på vandet
Natasia Juel Nielsen
Læs hele elevreferencen
Natasia Juel Nielsen
Natasia Juel Nielsen
Jeg valgte surfing fordi det var noget helt nyt, jeg aldrig havde prøvet før, men som jeg altid gerne har villet lære! Selvom jeg kom og var helt grøn, var der ligeså meget plads til det, som hvis man havde prøvet det før. Kim er super god til at få alle med, og man bliver virkelig smittet af hans altid skønne humør! Kim er desuden også super god til at lære fra sig, og forstår man det ikke, giver han sig god tid til at forklare det til én, hvilket giver en kæmpe tryghed. Sammenholdet på surfholdet er også helt unikt, fordi vi er færre elever end på nogle af de andre sidefag, samtidig med at man tilbringer mange timer i bussen frem og tilbage til surfstederne. Man får derfor snakket og hygget en del udover at surfe, hvilket jeg synes har været super fedt!

Jeg kan klart anbefale andre at vælge sidefaget surfing, hvis man er nysgerrig på det, vil blive endnu bedre eller bare elsker at være ude på vandet
Surfing som sidefaget har for mit vedkommende budt på rigtig mange fede oplevelser og en masse nye udfordringer og erfaringer. På surfing linjen har vi været omkring mange forskellige måder at surfe på. Hvilket for mig har været rigtigt fedt, da det har givet mig en forståelse for hvilken type surfing jeg vil udøve efter mit ophold er slut.
Henrik Heron
Henrik Heron
Surfing som sidefag har for mit vedkommende budt på rigtig mange fede oplevelser og en masse nye udfordringer og erfaringer. På surfing linjen har vi været omkring mange forskellige måder at surfe på. Hvilket for mig har været rigtigt fedt, da det har givet mig en forståelse for hvilken type surfing jeg vil udøve efter mit ophold er slut. Jeg føler også at jeg har fået rigtig god viden og forståelse, for de vejrforhold som man skal være opmærksom på når man skal afsted på vandet. Hvilket også gør at jeg føler mig rustet til selv at tage på vandet når jeg ikke går på højskolen længere.

Derudover er underviseren helt fantastisk! Kim Jensen er altid engageret i undervisningen og går meget op i at alle er godt med og får mest muligt ud af det. Og så er han altid fyldt med energi og klar på sjov og ballade!
En af grundene til at jeg valgte Aalborg Sportshøjskole var pga. deres anderledes fagudvalg. Jeg endte med at vælge linjen Surfing, da jeg simpelthen ikke kunne gå glip af muligheden for at prøve noget helt nyt af. Jeg havde aldrig prøvet at surfe før jeg kom til SPH, men det viste sig at være absolut intet problem. 🤙🏻😎
Caroline Vittrup Rasmussen
Læs hele elevreferencen
Caroline Vittrup Rasmussen
Caroline Vittrup Rasmussen
En af grundene til at jeg valgte Aalborg Sportshøjskole var pga. deres anderledes fagudvalg. Jeg endte med at vælge linjen Surfing, da jeg simpelthen ikke kunne gå glip af muligheden for at prøve noget helt nyt af. Jeg havde aldrig prøvet at surfe før jeg kom til SPH, men det viste sig at være absolut intet problem. Det har været de fedeste timer at have! Med de fede faciliteter, det vildt gode sammenhold på faget og selvfølgelig kyndig vejledning af den altid friske Kim Jensen, så skal man ikke være nervøs for om man nu fanger en bølge 🤙🏻😎

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Jensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
slogan er ”Go to the door go outdoor”. Kim store passion er nemlig alt lige fra kano, friluftsliv, havkajak, SUP, surfing m.m.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Outdoor

Er du klar til at stige ud af hverdagens trummerum og træde ind i en verden af utallige eventyr? På Aalborg Sportshøjskoles hovedfag "Outdoor", inviterer vi dig ind i naturens undrende og fortryllende verden, hvor spænding møder læring, og eventyr møder fællesskab.
Læs mere

Boardsport

Er du bidt af et board eller nysgerrig på at komme i gang med boardsport? I sidefaget boardsport giver vi den gas med leg og bevægelse på boards. Mærk suset i kroppen når du lægger vægten i svinget og suser afsted sammen med dine højskolekammerater – på vand eller asfalt. Tag udfordringerne op og nyd friheden, glæden og adrenalinen der følger med når vi leger på forskellige boards.
Læs mere

Friluftsliv

Friluftsliv på højskole rummer muligheder for at opleve naturen på tætteste hold sammen med dine højskolekammerater. I sidefaget friluftsliv bevæger vi os ud i skovene og på vandet. Vi dyrker det enkelte og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om naturen og hyggeligt samvær med hinanden.
Læs mere

Vandring

Der findes ikke nogen bedre måde at opleve skønne naturområder på end gennem vandring. Med vandring på højskole kommer du tæt på naturen når du sammen med dine højskolekammerater snører vandreskoene og bevæger dig til fods gennem smukke naturområder i Nordjylland.
Læs mere

Balanceboard

Mangler du inspiration til din surftræning derhjemme? Så kan du bruge et balanceboard såsom et Indo Board. Hvis du ikke har et Indo Board, kan du lave dit eget balanceboard derhjemme. Højskolens surfunderviser Kim Jensen viser i videoen her, hvordan du kan lave dit eget balanceboard og dermed vedligeholde din surftræning derhjemme.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Klatring

I sidefaget klatring kan du udvide dine klatrefærdigheder eller tage en klatreinstruktør uddannelse. Klatring er en sjov og anderledes træningsform, hvor du har mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt. Med sidefaget klatring får du en sikker introduktion til klatresporten i samvær med dine højskolevenner.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Windsurfing moves

Windsurfing er en udfordrende sportsgren.
Læs mere

Bouldering

Ja, hvad er bouldering egentlig? Bouldering er en klatresport, hvor man klatrer på vægge som er 3-4 meter høje med en tyk madras forneden som sikrer, at man altid kan hoppe ned og lande uden at slå sig. I interessefaget bouldering kan du give den gas på forskellige boulderruter sammen med dine højskolekammerater.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Klatring og bouldering

Vil du opbygge styrke, smidighed og udholdenhed på en sjov og udfordrende måde? Så er klatring og bouldering det perfekte fag for dig. Med klatring og bouldering som hovedfag har du mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt i samvær med dine højskolekammerater. Vi klatrer i vores eget klatreunivers med adskillige bouldervægge og klatrevægge i op til 12 meters højde.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

Stand up paddle board

Den lettest tilgængelige vandaktivitet.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Summer og winter explorer

Drømmer du om at udforske naturens skønhed, opleve dens stille øjeblikke og udfordre dig selv i naturens kræfter? I interessefaget summer og winter explorer får du muligheden for at gå på opdagelse i naturen med dine højskolekammerater og skabe uforglemmelige minder.
Læs mere