Vandring

Der findes ikke nogen bedre måde at opleve skønne naturområder på, end gennem vandring. Med vandring på højskole kommer du tæt på naturen, når du sammen med dine højskolekammerater snører vandreskoene og bevæger dig til fods gennem smukke naturområder i Nordjylland.

Vandring

Oplev de enestående naturperler som Vesterhavets kraft og vinde, fjordenes skønne landskaber, østkystens blide vand og strande, samt de skønne naturområder inde i landet. På sidefaget vandring, vil vi gå ad Nordjyllands smukkeste vandreruter og opleve fantastiske landskaber og skønne udsigter. Der er plads til alle på vandring, så du behøver ikke være vandt til at vandre forinden.

Eksempler på ture kan være

• Rold Skov - en af Danmarks største skove med bl.a. skovsøer og naturlige kilder.
  • Svinkløv – man går på kanten af Vesterhavet, med udsigt over hele Jammerbugten.
  • Rubjerg Knude – vi går i et af de mest barske områder i landet, hvor vestenvinden hvert år ændrer naturen. På den 80 meter høje sandklit har vi et fantastisk udsigt over Vesterhavet.
  • Nordsøstien – der er en 5000 km lang sti rundt om hele Nordsøen – etaperne i Danmark er bl.a. på gamle kirkestier, redningsstier og kongeveje.
  • Egholm – den lokale ø, der kun ligger 1,5 km fra højskolen. Det er en sjælden mulighed for at opleve en naturperle placeret tæt på en storby.

Vandring bliver i dag ofte kædet tæt sammen med Mindfulness. Det skyldes at kroppen og sindet oplever et kæmpe boost af velvære, når man er i naturen og oplever til fods. Derfor vil sidefaget vandring give dig en følelse af mindfulness og være et godt afbræk fra hverdagen på højskolen.

2021Vandring2

24 uger (foråret).

Skoleåret 2022/23

• 8. januar 2023 (24 uger - *Fra marts skal du forsætte på et andet sidefag - da undervisningen stopper her)

Sidefagets opbygning

Vandring tilbydes i foråret fra januar - marts, herefter skiftes til anden sidefag

2021VandringForlob

2021Vandring3

Tilmeld Vandring

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.