logo_2016
search-button

Kosten

Vi har et af landets bedste højskolekøkkener. Seks gange om dagen servere vores dygtige kokke det helt rigtige brændstof til din krop. Proteinrig, sund og ernæringsrigtig mad


Vi har arbejdet med problemstillingen – hvordan man kan påvirke elevers bevidsthed til at omfavne  den enkeltes træning og hverdag. Signalet vi har ønsket at sende er, at vi drager omsorg for vores elever. Ikke bare gennem Danmarks højest faglige undervisning, men også gennem kosten.

I Køkkenet på Aalborg Sportshøjskole har vi derfor udformet et par simple retningslinjer.

  1. Maden skal laves fra bunden
  2. Maden skal være varieret, farverig og uden brug af tilsætningsstoffer
  3. Gode proteinkilder, frugt, fuldkorn og sunde fedtstoffer

Vi producerer dagligt brændstof til glæde og gavn for elever og kolleger. Derfor serverer vi udelukkende sund, proteinrig og sansemættet mad.  

Elite_Maerkat_2014   

Overskrift

Kosten på højskolen

Beskrivelse

>> Jeg synes maden er vanvittigt lækker.<< Ulrikke Herlev

Billede/video

Som højskole er vi samtidig bevidst om vores ansvar over for omverden. Vi tænker sociale ansvarlighed - det gælder specielt køkkenet og derfor vil der være kødfri/vegetardag én gang om ugen (der vil altid vegetarretter på bordet hver dag) og samtidig har vi fokus på at reducere madspil og genanvender madrester. Derfor er vi også REEFOOD-certificeret.

2017_REFOOD_mærket_WEB_500x500_Circle 

>> Så har vi jo også vegetardage og her kommer de på en masse forskelligt. De er meget kreative med vegetarmaden og gør det altid meget synligt hvor proteinerne er henne <<
Signe Gram

Måltider 

På Aalborg Sportshøjskole serverer vi 6 måltider fordelt således:

  • 07.15 - 07.55 Morgenmad
  • 10.00 - 10.30 Mellemmåltid
  • 12.00 - 12.45 Middag (varm mad)
  • 15.00 - 15.30 Mellemmåltid
  • 18.00 - 18.45 Aftensmad (kold buffet)
  • 20.30 - 21.30 Mellemmåltid

Morgenmad

Morgenmaden består af et varieret udbud af morgenmadsprodukter, yoghurt, müsli, forskellige slags brød, ost, marmelade mm. Til morgenmaden serveres mælk, vand, kaffe og the m.m.

Middag

Middagsmaden er varieret og serveres altid med salat og grønt til. Du vil her blive præsenteret for en lang række af spændende retter og tilbehør - lige fra kød til fjerkræ og fisk. Der kan også være vegetardage 

Aftensmad

Aftensmad består dagligt af forskellige slags brød, pålæg og spændende salater. Til tilder er der også lune retter

Mad i weekenden

I weekenderne serveres der 2 måltider i løbet af dagen. En stor brunch som består af morgenmadsprodukter, yoghurt, müsli, forskellige slags brød, knækbrød, ost, pålæg, scrambled eggs, bacon, pølser, amerikanske pandekager, frugt og forskellige kager m.m. Endelig serveres der aftensmad 

Specielkost

Vi tager hensyn til evt. behov for specielkost (grundet sygedom eller allergi), religiøst betinget madvaner eller om du er vegetar/veganer, notere det i ned i forbindelse med tilmelding til skolen.

Køkkenet består af

 HapsThomas 

Køkkenleder
Kristian Rasmussen (Haps)

Kok
Thomas Farsinsen
 Winnie Morten
Køkkenassistent
Winnie Christensen

Køkkenassistent
Morten Wiese

 Karina 
Køkkenassistent
Karina Krogsgaard Nielsen