logo_2016
search-button

Golfkursus på højskole ...for livsnydere

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med de fantastiske nordjyske golfbaner og opleve forkælelse for krop og sjæl med velsmagende mad, golf og højskole? Hvis ja, så vil fem dage på Aalborg Sportshøjskoles golfkursus i sommerperioden helt sikkert være noget for dig. På højskole og golf vil både begyndere og etablerede golfspillere få undervisning af erfarne golf-pro’er, som hver dag vil finpudse dine evner i den teknisk svære sport. Derudover får du mulighed for, at spille på nogle af de bedste golfbaner i Nordjylland sammen med de andre kursister. 

2017Golf1

Højskole og golf i det Nordjyske

Hver dag starter med morgensamling, hvorefter du selv vælger hvordan kroppen skal i gang. Tilbuddene vil variere fra dag til dag og uge til uge. Det kunne være: Udstræk, foam roll, højskolesang, svømning eller lign.? Herefter står den på golf undervisning i klubberne. Efter frokost, som indtages i klubben, har man mulighed for at gå en runde på golfbanen. Det tilstræbes at I får besøgt alle 4 banen i løbet af ugen. Dagen afsluttes med god mad, måske lidt massage, sang, musik eller et spændende højskoleforedrag.

På højskole og golf i det Nordjyske får du en unik mulighed for at spille golf på nogle af de bedste baner i Nordjylland samtidig med vi forkæler din krop og sjæl hver eneste dag. Under dit ophold vil du selvfølgelig stifte bekendtskab med højskoletraditioner, som foredrag og debat samt sange fra højskolesangbogen. Mit på ugen tager vi på en spændende byvandring i Aalborg by. Både morgen og aften vil højskolens dygtige kokke kræse for dine smagsløg. Du får velsmag ud over det sædvanlige på kurset! Om du kommer alene eller I kommer flere sammen; der vil være rig mulighed for at opleve den særlige højskolestemning, stifte nye bekendtskaber og ikke mindst få en uge som er fyldt med golf og oplevelser. 

ALLE UGERNE ER UDSOLGT - du er velkommen til, at skrive dig på ventelisten. Ventelisten er denne samme formular som tilmeldingen til golfkurset

2017Golf3

Begyndere

På golfkurset vil der for begyndere være mulighed for at tilegne sig ‘DGU-kortet’, som giver dig adgang til at spille på 18-hullers banerne rundt omkring i Danmark (forudsat at du har fuldgyldigt medlemskab hos en golfklub). Et golfkursus for begyndere vil omfatte både teori og praktik. For at opnå golfkørekort skal du opfylde de krav som DGU har anført på deres deres hjemmeside. Som begynder på golfkursus vil du stifte bekendtskab med henholdsvis Dronninglund Golfklub. Er dit handicap over 54 regnes du som begynder.

Etablerede spillere  

De etablerede spillere kommer til at prøve kræfter med fire af de bedste nordjyske golfbaner. Før spil på stor bane vil klubbernes egne Golf pro’er stå klar hver dag med undervisning, hvor de tager højde for dine kompetencer. Banerne der spilles på er Aalborg Golfklub, Blokhus Golfcenter, Dronninglund Golfklub og Ørnehøj Golfklub.

Undervisning

Undervisningen på golfkurset vil hver dag blive gennemført i golfklubberne af klubbernes egne dygtige pro trænere. Ugen igennem vil der blive fokuseret på forskellige teknikker og slag, og du vil derfor lære en masse nyt, som du kan tage med ud på golfbanen.

Undervisningen vil indbefatte:
Begyndere

  • Langt spil (køller og jernslag)
  • Kort spil (indspil, putt og bunker)
  • Samt regler for at kunne bestå og kvalificeres sig til et DGU-kort

Etablerede

  • Langt spil (driver, fairway, køller og jernslag)
  • Kort spil (chip, pitch, putt og bunkerslag)

Hvornår

Uge 28: Søndag den 5. juli 2020 – lørdag den 11. juli 2020 (ALT UDSOLGT - Venteliste)
Uge 29: Søndag den 12. juli 2020 – lørdag den 18. juli 2020 (ALT UDSOLGT - Venteliste)
Uge 30: Søndag den 19. juli 2020 – lørdag den 25. juli 2020 (ALT UDSOLGT - Venteliste)

Program for begynderne

UgeSkemaGolfBegynder2019
* ret til ændringer forbeholdes 

Program for etablerede

UgeSkemaGolfEtableret2019
* ret til ændringer forbeholdes 

2017Golf5

Pris

5.595 DKK pr. person
Prisen er inkl. kost, logi, linned, dyner, puder, sengelinned, 1 badehåndklæde samt 1 alm. håndklæde, undervisning, greenfee og forplejning til frokost i golfklubberne.

Mod ekstra betaling: 

  • Enkeltværelse á 350 DKK. 
  • Værelse med bad á 650 DKK 
  • Enkeltværelse med bad á 1000 DKK 

Indkvartering

Under kurset er du indkvarteret i Aalborg Sportshøjskoles boligfløj. Der er tale om store og lyse værelser til to personer. Alle værelser er med toilet, og der er bade- og saunafaciliteter i bygningen. Dyner, puder, sengelinned, håndklæde findes på alle værelser. Derudover er der vaskemaskiner og tørretumblere i boligfløjen.

Kosten

Under dit ophold vil skolens dygtige kokke servere varieret og lækker mad baseret på et udvalg af sæsonens råvarer. Dine sanser vil blive pirret.

Madhensyn/allergi

Hvis vi skal være opmærksomme på madallergi, bedes du venligst notere det i tilmeldingsformularen.

Elite_Maerkat_2014      2017_REFOOD_mærket_WEB_500x500_Circle

Transport

Transport til og fra golfbanerne vil som udgangspunkt være deltagerens eget ansvar. Hvis der ikke er mulighed for egen transport, bedes dette angives ved tilmelding.

Afbestilling

Ved afbestilling refunderes hele beløbet, på nær et afbestillingsgebyr på 1.200 DKK. Ved afbestilling mindre end 1 måned før kursusstart refunderes beløbet ikke.

-----------------------------

Med baggrund i COVID-19 / corona virus kan vi oplyse

Med baggrund i COVID-19 / corona virus kan vi oplyse. Vi har åbent for tilmeldinger til vores golfkurserne, som afvikles i uge 28-29-30 i juli. Vi følger dagligt myndighedernes anvisninger og som meldingerne er åbner vi mandag den 1. juni dvs. vi kan gennemføre alle golfkurserne.

Vi vil naturligvis følge alle anbefalinger, som udstikkes – herunder god adgang til håndsprit, ekstra rengøring, god plads i spisesalen, til fællessamlinger og anden undervisning. Vi vil tage alle de tiltag som er nødvendige for at sikre alle et trygt ophold her på skolen og i golfklubberne. Som tingene udvikler sig i øjeblikket, ser det ud til det bliver på bagkanten af coronavirus krisen.

Det er sikkert at tilmelde sig til et kursus hos os – og skulle myndighedernes anbefaling være, at vi IKKE afholder kurserne – vil I naturligvis få hele deltagerbetalingen retur inkl. depositum. 

-----------------------------


Golfbanerne der spilles på under golfkurserne

I forbindelse med golfkurserne er det oprettet samarbejde med fire forskellige golfklubber i Nordjylland, som vil byde på udfordringer for både begyndere og etablerede spillere. Golfklubberne som indgår i samarbejdet under golfkurserne er:


AalborgGolfklub

Aalborg Golf Klub

Aalborg Golf Klub blev stiftet i 1908 og er dermed landets næstældste golfklub, hvilket gør Aalborg Golf Klub til et "must have" på golfhøjskole. Banen er beliggende i et smukt, let kuperet terræn tæt ved Limfjorden. Klubben har været vært for flere mesterskaber, senest for Made in Denmark Challenge i 2016.

Med 3 ligeværdige, og dog forskellige sløjfer, er der god afveksling på runden. Overordnet set kan banen betegnes som en park-bane, men på rød sløjfe, som af englændere bliver karakteriseret som en "Meadows" bane, grænser flere af hullerne op mod de vidtstrakte engarealer, og bringer vinden i spil på de fleste dage. Den gule sløjfe har præg af en typisk britisk park-bane med smukke huller i et harmonisk tæt forløb. Blå sløjfe bliver af mange betegnet som den nemmeste, nok mest fordi der ikke er vand på et eneste hul. Det charmerende klubhus med tilhørende terrasse danner rammen for restauranten og det sociale liv efter runden.

2017_Aalbofrg-Golf-Klub-27_dus

BlokhusGolfklub

Blokhus Golfcenter

I den smukke natur ved den nordjyske vestkyst ligge Blokhus Golfcenter. Det er et golfcenter i rivende udvikling. På bare tre år har de lavet en 18-hullers golfbane med mesterskabspræg. Derudover byder de også på et 100 kvadratmeter stort fittingcenter, overdækkede udslagssteder, der også har græstee, stor indspilningsgreen med bunker, samt stor putting/chipping green. Endvidere har Blokhus golfcenter også en kort 9 hullers par 3-bane til begyndere og en spændende 9 hullers pay and play med tre par 4-hullers og seks par 3-hullers.

Selve golfbanerne ligger i naturskønne omgivelser. Der er mulighed for at spille mellem lyngen og klitterne. Med deres mange og store træningsfaciliteter er Blokhus Golfcenter dermed et ideelt sted for både begyndere og øvede spillere.

2017_Blokhus-9

DronninglundGolfklub

Dronninglund Golfklub 

Oplev den flotte natur ved Dronninglund Golfklub. Banerne er kendt for de teknisk svære udfordringer som skoven er med til at skabe. Golfanlægget omfatter en 18-hullers golfbane, en 9-hullers par 3-baner, driving range/udslagsbane, putting green og indspilsområde og klubhus. Banerne både udfordrende for såvel begyndere som etablerede golfspillere, hvilket gør den til et oplagt valg for golfhøjskolen.

Golfbanen er anlagt med udgang i områdets naturlige terræn. Det er placeret på et ca. 75 ha stort areal, som har gjort det muligt at etablere en golfbane i særklasse. Terrænet og den naturlige vegetation er grunden til, at der er skabt et unikt golfanlæg. Banen kan til dels karakteriseres som en skovbane, fordi 7 af hullerne ligger i skovmæssig bevoksning.

2017_Dronninglund

Ornehoj_logo_blk

Ørnehøj Golfklub

Ørnehøj Golfklub er beliggende i Gistrup syd for Aalborg. På en del af hullerne er der et flot vue ind mod den Nordjyske hovedstad. 

Anlægget består af en 27-hullers bane med hvid, gul, blå og rød tee-steder.  Banen er en flot kombination af skov/park/åben land. Banen er en flot gennemarbejdet bane, med meget kuperet terræn, der fornemt er integreret i baneforløbet. Områdets forhistorie kan ses af de 7 gravhøje, der er en del af baneområdet. Fairways er bredde men der er rough på banen, og hvis man rammer den, får man en passende straf. I den lette del af roughen finder man nemt sin bold og hvis hovedet holdes koldt kan man komme fornuftigt tilbage på sporet. Bunkers er spredt med mild hånd, men de er spilbare.

OrnehøjGolfklub

Hvad siger tidligere kursister

>> Golfhøjskole på Aalborg Sportshøjskole, så bliver det bare ikke bedre!! Hele holdet bag, gør hvad der er muligt, for at alting skal "klappe". Fornemmede godt samarbejde med de forskellige golfbaner. Morgen og aftensamlingerne med nye sange og gamle kendinge. Sluttelig får kokken fem ud af fem huer. << Krista Schmidt Hansen

>> Jeg vil gerne sige mange tak for en rigtig dejlig uge hos Jer.  Jeg nød den virkelig, og jeg oplevede jer som et hold af søde, hjælpsomme og engagerede mennesker der gjorde opholdet rigtig rart. Jeres program var super fint med afvekslende aktiviteter, de opfyldte alles behov. Kun ros til Jer. <<
Anne Danborg

>> Gode og afvekslende baner - Træning med dygtige og engagerede trænere i klubberne. Skolens personale kræser om kursisterne. Spændende foredrag. Maden var helt i top. Kan klart anbefales. <<
Lars Klode

>> Det er svært at udtrykke i få ord, men vi var også denne gang begejstrede for golfopholdet hos jer. I er venlige, omsorgsfulde og positive alle sammen, så der er intet at udsætte på opholdet, hverken aktiviteter, indlogering eller golfbaner med engagerede pro’er. Ikke at forglemme køkkenet, hvor kokken ”Haps” (Christian) tryllede hver dag. Vi har indtil videre kun været på golfophold i Aalborg Sportshøjskole 3 gange. << Bjarne Johansen og Maria Corazon

>> Et veltilrettelagt golfkursus med spil på fem spændende og udfordrende nordjyske baner. Dejligt med gratis massage efter runderne før inspirerende aftenaktiviteter. Aftensmaden er bestemt også værd at nævne, veltilberedt og smagfuldt. Kommer gerne igen næste år. << Kaj Ramsløv

>> Med store forventninger mødte vi op på Aalborg Sportshøjskole søndag i uge 30 til en uges golfophold. Forventningerne blev i den grad indfriet. Det var veltilrettelagt med masser af golf og gode arrangementer. Det var lærerigt, socialt og dygtige instruktører der gav os noget at arbejde videre med. Stor tak til Rasmus og Johan m.fl. for en uforglemmelig uge. Vi kommer gerne igen. <<
Bent Nygaard og Else-Marie Bjørn

>> Hvis du ønsker en aktiv og indholdsrig ferieuge, så kan vi anbefale ophold på Aalborg Sportshøjskole. Fin træning og spændende golfbaner, formidabel forplejning, skønne fysiske og underholdende aktiviteter. Kan varmt anbefales👍 << Susanne Larsen og Knud Larsen

>> Ugekurset med kombinationen af højskole med alt hvad det indebærer og masser af golf kan varmt anbefales. På Aalborg Sportshøjskole understøttes det hele af en yderst engageret og dedikeret stab af undervisere og tjenende ånder. Mad går de i hvert fald aldrig ned på. <<
Jan Kofoed

>> En suveræn sjov uge, med højt engagement fra højskolens side - masser af golf og socialt samvær. Virkeligt et besøg værd << Jytte Brunsgaard'