Ridepædagoguddannelsen

Vil du gerne arbejde med ridning og pædagogik til gavn for børn og unge? Så er ridepædagoguddannelsen måske noget for dig. Ridepædagoguddannelsen ligger udenfor højskoleloven.

2017Ridekursus4

Formålet med uddannelsen er, at supplere din pædagogiske uddannelse, således at du kan varetage undervisning af ryttere på forskellige niveauer.

Uddannelsen til ridepædagog er opdelt i to dele.

• Pædagog-/ læreuddannelsen: udbydes af og gennemføres på et pædagog-/ læreseminarium, og er uafhængig DRF
  • Ridedelen udbydes i samarbejde med DRF på Aalborg Sportshøjskole.
  • Forløbet er en blanding af de fag, der indgår på Træner 1, og fag der er specielt rettet mod pædagoger der arbejder med børn med specielle behov.
  • Ridedelen udbydes samtidig med ridekurset - Træner 1 på Aalborg Sportshøjskole.

Lektionerne målrettet:
Børn med særlige udfordringer -  står Psykolog Tina Gents for
Hesten som pædagogisk værktøj

Optagelseskrav

Du skal være uddannet pædagog eller folkeskolelære, før du kan melde dig til Ridepædagog.

Dokumentation for bestået Førstehjælps kursus svarende til krav til kørekort (8 timer). Ikke ældre end 2 år. Røde Kors tilbyder et 8 timers førstehjælpskursus

Hvornår

Lørdag den 4. december - onsdag den 8. december 2021
Der er undervisning alle dage fra kl. 8.00 - 21.00
Lokation: Aalborg Sportshøjskole, Annebergvej 55, 9000 Aalborg
Uddannelsen bliver oprettet ved min. 6 kursusdeltagere
Tilmeldingsfrist torsdag den 4. november kl. 24.00

Tilmeld ridepædagoguddannelsen

Dansk-Ride-Forbund-logo

2017Ridekursus5

Pris

Prisen er 9.500 kr. for et helt uddannelsesforløb. Gennemførsel af Træner 1 / ridepædagog kræver oprettelse af træner 1 uddannelsen. Prisen er incl. kursus afgift, frokost og aftensmad samt mellemmåltider.

Afbestilling

Ved afbestilling refunderes hele beløbet, på nær et afbestillingsgebyr på 2.000 DKK. Ved afbestilling mindre end 1 måned før kursusstart refunderes beløbet ikke.

Tilskud

Det er en god ide at kontakte din kommune for at høre om de yder tilskud til din træneruddannelse. Nogle kommuner yder eksempelvis et årligt tilskud på 2000 DKK pr. person til træneruddannelse. I andre kommuner dækker de hele kursusafgiften. Tiden du bruger på at undersøge om du kan få tilskud kan vise sig at være godt betalt.

Ikke bosiddende og udenlandske statsborgere

Som ikke kommer til at gøre brug af uddannelsen i Danmark er prisen i alt 9.500 DKK

2017Ridekursus3

Indkvartering

Under kurset er du mulighed for, at blive indkvarteret i Aalborg Sportshøjskoles boligfløj. Der er tale om store og lyse værelser til tre-fire personer. Alle værelser er med toilet, og der er bade- og saunafaciliteter i bygningen. Dyner, puder, sengelinned, håndklæde findes på alle værelser. Derudover er der vaskemaskiner og tørretumblere i boligfløjen.

Pris

• Almindelig indkvartering uden bad incl. morgenmad á 1.000 DKK (man bor tre-fire personer)
  • Tilkøb af enkeltværelse uden bad á 350 DKK - Dvs. 1.000 + 350 = 1.350 DKK