Blend æggeblommerne, senneppen og eddiken. Tilsæt olien lidt ad gangen. Hvis der kommer for meget olie i på én gang ”skiller” massen. Massen bliver langsomt tykkere. Ønskes en tyndere mayonnaise tilsættes mere olie. Smag til med salt og peber.
Holdbarhed: To uger på køl.
Energi: 3125 kJ (pr. 100 g) / 746 kcal (pr. 100 g) Protein: 2 E % (3 g pr.100 g) Fedt: 97 E % (82 g pr.100 g) Kulhydrat: 1 E % (1 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 9,18 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 18,96 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 49,91 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 0,09 |
Sukkerarter (g/100 g) | 0,04 |
Vand (g/100 g) | 12,94 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 107,32 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 0 |
B6 (mg/100 g) | 0,04 |
B12 (μg/100 g) | 0,56 |
C-vitamin (mg/100 g) | 0 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0,69 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 43,77 |
K-vitamin (μg/100 g) | 0,13 |
Calcium (mg/100 g) | 20,78 |
Jern (mg/100 g) | 1,0 |