logo_2016
search-button
Navn:

Hjemmelavet mayonnaise

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
Mayonnaise_2018
Portion:
Ingredienser:
  • 2 æggeblommer pasteuriseret
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk lys eddike
  • 2 dl rapsolie
Fremgangsmåde:

Blend æggeblommerne, senneppen og eddiken. Tilsæt olien lidt ad gangen. Hvis der kommer for meget olie i på én gang ”skiller” massen. Massen bliver langsomt tykkere. Ønskes en tyndere mayonnaise tilsættes mere olie. Smag til med salt og peber.

Holdbarhed: To uger på køl.


Energi: 3125 kJ (pr. 100 g) / 746 kcal (pr. 100 g)
Protein: 2 E % (3 g pr.100 g)
Fedt: 97 E % (82 g pr.100 g)
Kulhydrat: 1 E % (1 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 9,18 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 18,96
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 49,91


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  0,09
Sukkerarter (g/100 g) 0,04 
Vand (g/100 g) 12,94 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 107,32
Niacin (B3) (mg/100 g) 0
B6 (mg/100 g) 0,04 
B12 (μg/100 g) 0,56 
C-vitamin (mg/100 g) 0
D-vitamin (μg/100 g) 0,69
E-vitamin (aTE/100 g) 43,77 
K-vitamin (μg/100 g) 0,13


Calcium (mg/100 g)  20,78
Jern (mg/100 g) 1,0
 

 

Kommentarer

Kommentarer: