logo_2016
search-button
Navn:

Hjemmelavet mayonnaise

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
Mayonnaise_2018
Portion:
Ingredienser:
  • 2 æggeblommer pasteuriseret
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk lys eddike
  • 2 dl rapsolie
Fremgangsmåde:

Blend æggeblommerne, senneppen og eddiken. Tilsæt olien lidt ad gangen. Hvis der kommer for meget olie i på én gang ”skiller” massen. Massen bliver langsomt tykkere. Ønskes en tyndere mayonnaise tilsættes mere olie. Smag til med salt og peber.

Holdbarhed: To uger på køl.


Energi: 3125 kJ (pr. 100 g) / 746 kcal (pr. 100 g)
Protein: 2 E % (3 g pr.100 g)
Fedt: 97 E % (82 g pr.100 g)
Kulhydrat: 1 E % (1 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 9,18 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 18,96
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 49,91


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  0,09
Sukkerarter (g/100 g) 0,04 
Vand (g/100 g) 12,94 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 107,32
Niacin (B3) (mg/100 g) 0
B6 (mg/100 g) 0,04 
B12 (μg/100 g) 0,56 
C-vitamin (mg/100 g) 0
D-vitamin (μg/100 g) 0,69
E-vitamin (aTE/100 g) 43,77 
K-vitamin (μg/100 g) 0,13


Calcium (mg/100 g)  20,78
Jern (mg/100 g) 1,0
 

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.