logo_2016
search-button
Navn:

Sprøde kikærter

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
Kikarter_2018
Portion:
Ingredienser:
  • 100 g kikærter, tørrede (rig på protein, fibre, B vitaminer, lysin, magnesium, jern og zink)
  • 1 L vand
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk karry
  • Salt
Fremgangsmåde:

Kikærterne lægges i blød i vand i minimum 12 timer. Kog kikærterne i 20 minutter, hæld dem i koldt vand. Tør dem på klæde. Bland kikærterne med olie, chilipulver, karry og salt. Ristes i forvarmet ovn i 30 minutter ved 175 °C. Ryst i dem undervejs.

Gode som snack.


TIP Brug andre smagsnuancer, for eksempel friske krydderurter, paprika eller lakridspulver.

Energi: 156 kJ (pr. 100 g) / 37 kcal (pr. 100 g)
Protein: 19 E % (2 g pr.100 g)
Fedt: 24 E % (1 g pr.100 g)
Kulhydrat: 57 E % (6 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 0,27 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 0,63
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 1,08


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,19 
Sukkerarter (g/100 g) 0,87 
Vand (g/100 g) 91,08 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 3,50 
Niacin (B3) (mg/100 g) 0,15
B6 (mg/100 g) 0,05 
B12 (μg/100 g) 
C-vitamin (mg/100 g) 0,29
D-vitamin (μg/100 g) 0
E-vitamin (aTE/100 g) 0,43 
K-vitamin (μg/100 g) 23,96 


Calcium (mg/100 g)  23,12
Jern (mg/100 g) 0,64
 

 

Kommentarer

Kommentarer: