logo_2016
search-button
Navn:

Sprøde kikærter

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
Kikarter_2018
Portion:
Ingredienser:
  • 100 g kikærter, tørrede (rig på protein, fibre, B vitaminer, lysin, magnesium, jern og zink)
  • 1 L vand
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk karry
  • Salt
Fremgangsmåde:

Kikærterne lægges i blød i vand i minimum 12 timer. Kog kikærterne i 20 minutter, hæld dem i koldt vand. Tør dem på klæde. Bland kikærterne med olie, chilipulver, karry og salt. Ristes i forvarmet ovn i 30 minutter ved 175 °C. Ryst i dem undervejs.

Gode som snack.


TIP Brug andre smagsnuancer, for eksempel friske krydderurter, paprika eller lakridspulver.

Energi: 156 kJ (pr. 100 g) / 37 kcal (pr. 100 g)
Protein: 19 E % (2 g pr.100 g)
Fedt: 24 E % (1 g pr.100 g)
Kulhydrat: 57 E % (6 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 0,27 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 0,63
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 1,08


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,19 
Sukkerarter (g/100 g) 0,87 
Vand (g/100 g) 91,08 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 3,50 
Niacin (B3) (mg/100 g) 0,15
B6 (mg/100 g) 0,05 
B12 (μg/100 g) 
C-vitamin (mg/100 g) 0,29
D-vitamin (μg/100 g) 0
E-vitamin (aTE/100 g) 0,43 
K-vitamin (μg/100 g) 23,96 


Calcium (mg/100 g)  23,12
Jern (mg/100 g) 0,64
 

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.