logo_2016
search-button
Navn:

Brændende hjerter med rodfrugtsmos

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
50_BrandendeHjerte_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 200 g kyllingehjerter (rig på A-vitamin, B-vitaminer, C-vitamin, calcium, fosfor, kalium og zink)
  • 80 g bacon
  • 2 stk løg
  • 20 g rugmel
  • 100 g bagekartoffel (rig på fibre, C-vitamin, B-vitamin og kalium)
  • 50 g pastinak (rig på fibre, A-vitamin, B-vitamin og C-vitamin)
  • 50 g knoldselleri (rig på fibre, C-vitamin, K-vitamin, B-vitamin og kalium)
  • 20 g smør
  • ½ dl mælk
Fremgangsmåde:

Skræl rodfrugterne og kog dem. Hæld vandet fra og mos dem med smørret og mælken. Smag til med salt og peber. Skær baconen i små stykker og . Snit løgene. Rist herefter baconen og løgene, og dryp det af, så fedtet render af. Vend kyllingehjerterne i rugmel og rist dem på panden i cirka 12 minutter. 

Energi: 486 kJ (pr. 100 g) / 116 kcal (pr. 100 g)
Protein: 23 E % (7 g pr.100 g)
Fedt: 50 E % (7 g pr.100 g)
Kulhydrat: 27 E % (8 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 2,79 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 2,05
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 1,06


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,49 
Sukkerarter (g/100 g) 2,53 
Vand (g/100 g) 71,26 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 20,93 
Niacin (B3) (mg/100 g) 2,09 
B6 (mg/100 g) 0,15 
B12 (μg/100 g) 1,86
C-vitamin (mg/100 g) 7,12
D-vitamin (μg/100 g) 0,07
E-vitamin (aTE/100 g) 0,32 
K-vitamin (μg/100 g) 6,17 


Calcium (mg/100 g)  24,0
Jern (mg/100 g) 1,78
 

 

Kommentarer

Kommentarer: