Kikærterne sættes i blød minimum 12 timer før brug. Kikærterne koges 25 minutter. Skær gulerødderne, persilleroden og sellerien i små firkanter. Rist baconen, løget, og chilien. Tilsæt flåede tomater. Lad det simre ti minutter. Tilsæt de røde linser og lad dem koge ud. De er med til at jævne. Tilsæt kikærterne, smag til med salt og peber, og server.
TIP Server med creme fraiche og rustikt landbrød. Tilsæt kød. Der kan også bruges friske tomater i stedet, men det kræver en større mængde.
Energi: 42 kJ (pr. 100 g) / 10 kcal (pr. 100 g) Protein: 22 E % (3 g pr.100 g) Fedt: 26 E % (4 g pr.100 g) Kulhydrat: 52 E % (13 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 1,06 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 1,34 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 1,31 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 2,88 |
Sukkerarter (g/100 g) | 3,26 |
Vand (g/100 g) | 76,14 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 95,03 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 1,16 |
B6 (mg/100 g) | 0,17 |
B12 (μg/100 g) | 0,07 |
C-vitamin (mg/100 g) | 10,17 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0,05 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 0,79 |
K-vitamin (μg/100 g) | 37,64 |
Calcium (mg/100 g) | 40,90 |
Jern (mg/100 g) | 1,28 |