logo_2016
search-button
Navn:

Hakkedreng med spejlæg, persillekartofler og rødbedesalat

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
11_Hakkedreng_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 250 g små kartofler
  • 2 æg
  • Lidt olie til stegning
  • 1 lille håndfuld persille

Rødebede-peberrodssalat

  • 2 mellemstore rødbeder (ca. 200 g)
  • 3 spsk. creme fraiche
  • Ca. 2 tsk. revet peberrod (lidt af gangen – der er forskel på styrken)
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Hakkedrenge

  • ½ lille løg
  • 200 g hakket oksekød, magert
  • 3 spsk. revet knoldselleri (ca. 30 g)
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Ca. 2 tsk. olie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20-30 minutter. Tjek om kartoflerne er færdige ved at stikke i dem med en spids kniv – hvis de slipper af sig selv, er de færdige. Hvis du er i tvivl, tag da en kartoffel op og skær igennem og smag om den er færdigkogt.

Kog rødbederne med skræl i saltet vand i ca. 50 minutter eller til de er møre (stik i dem med en spids kniv – når de slipper af sig selv, er de færdige). Afkøl rødbederne i koldt vand og gnub skindet af. Skær enderne af og kassér. Riv rødbederne groft eller skær i meget små tern. Lav dressingen af creme fraiche, revet peberrod, citronsaft og smag til med salt og peber. Peberroden vil blive lidt stærkere, når den har trukket lidt tid, så pas
på ikke at putte for meget i fra starten, men prøv dig frem til den smag du kan lide. Vend rødbederne med
dressingen.

Hak løget fint eller riv det på rivejern og bland løget med hakket oksekød, revet knoldselleri, salt og peber. Form to bøffer og varm olien på panden ved middel-høj varme. Brun bøfferne i ca. 1 minut på hver side. Skru ned for varmen og steg færdig 3-4 minutter på hver side.

Varm lidt olie på en pande ved høj varme. Slå de to æg ud og steg et par minutter til spejlæggene er færdige.
Vend de nykogte kartofler med hakket persille og anret hakkebøfferne med spejlæg, kartofler og rødbedesalat.

TIP Du kan udskifte peberroden i rødbedesalaten med et halvt fed fint hakket hvidløg.

 
Energi: 4070 kJ/969 kcal
Protein: 28 E % (65 g)
Fedt: 44 E % (49 g)
Kulhydrat: 28 E % (63 g)
 

Kommentarer

Kommentarer: