logo_2016
search-button
Overskrift:

Politiforberedelse på højskole

Kort beskrivelse:

En af de eftertragtede linjer på Aalborg Sportshøjskole er vores politilinje. Det er en forberedende linje for dem, der er klar til at blive super top-tunede til politiets optagelsesprøve.

Oversigtsbillede:
Politiforberedelse på højskole
Beskrivelse:

På politilinjen har man muligheden for at styrke sine svagheder og udvikle sig som person. Undervisningen indeholder følgende komponenter: teambuilding, værdibaseret snak, dansk, styrketræning, cardio og endvidere nogle autentiske politiøvelser, der forbereder en på livet som en rigtig betjent. Der arbejdes både med de fysiske svagheder, men mindst lige så meget med de faglige egenskaber. 

For at sikre, at alle kommer i den bedst tænkelige form, har politilinjen allieret sig med de elever som vælger at tage en diplomtræneruddannelse under deres højskoleophold. Således får styrketrænerne til opgave at lægge et specifikt træningsprogram til den enkelte politielev. På den måde får eleverne på politilinjen deres egen personlige træner, som vil optimere deres fysiske form yderligere, og på den måde give hver enkelt politielev mere overskud og bedre forudsætninger til at bestå optagelsesprøven.

Igennem de sidste 15 år har Aalborg Sportshøjskole derfor bidraget til, at rigtig mange højskoleelever har bestået adgangskravene til Politiskolen og fået deres største ønske opfyldt - nemlig at gennemføre politiets optagelsesprøve til Politiskolen og blive optaget på politiuddannelsen. Faktisk optages hele 70-90% af vores elever på Politiskolen efter et gennemført forløb på vores politilinje. Derfor vil et politiforberedende forløb på Aalborg Sportshøjskole være et oplagt forløb i dit sabbatår, hvis du overvejer at søge ind hos politiet. Samtidig har vi et tæt samarbejde med politiassistenten Michael Palmgren Madsen, som er ansat ved Aalborg Politi. Han tilbyder dig en praktisk og intens undervisning på højskolen, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser inden du evt. søger ind på Politiskolen og tager en uddannelse til politibetjent! 

Politiets optagelsesprocedure

Politiforberedelse på højskole

Politilinjen på Aalborg Sportshøjskole forbereder dine evner og giver dig værktøjer, så dine chancer for at kunne bestå politiets optagelsesprøve øges – vi giver ingen garanti, men sammen med de andre højskoleelever og en målrettethed øges dine chancer gevaldigt. På politilinjen forberedes du derfor til alle optagelseskrav på Politiskolen på følgende måde:

 1. Vi hjælper med at skrive ansøgning til Politiskolen. 
 2. Vi tilrettelægger og giver dig værktøjer til at kunne bestå den fysiske optagelsesprøve, som består af følgende:
  a. Opvarmning
  b. Hurtighedstest
  c. Længdespring
  d. Kropshævninger 
  e. Bænkpres
  f. 2400 meter løb (her på siden finder du inspiration til løbeprogrammer hvis du er nybegynder eller her hvis du er aktiv løber)

  I den fysiske prøve bedømmes du ud fra en 7-trins-skala, som er forskellig afhængig af, om man er mand eller kvinde. For kvinder kan du her se bedømmelsen og for mændene kan du se bedømmelsen her.

  Under dit forløb på politilinjen, bliver du samtidig tilbudt en personlig træner i én af de øvrige elever, der tager skolens diplomtræneruddannelse, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til den fysiske optagelsesprøve til politiet.

  Du kan her på siden læse mere om de vigtigste øvelser: Squat, dødløft og bænkpres og hvordan disse øvelser specifikt kan bruges i forhold til optagelsesprøven på Politiskolen.

 3. Består du den fysiske optagelsesprøve til politiet, venter der en skriftlig prøve i dansk. På politilinjen vil der derfor også være undervisning i dansk, som eks. kommatering, tegnsætning, syntaksfejl, grammatiske fejl, argumentation m.m. Du kan her se et eksempel på læseprøven og diktat samt et eksempel på en dansk case.
 4. Består du også den skriftlige prøve, venter der dig en samarbejdsopgave som en del af optagelsesprøven på Politiskolen. På Aalborg Sportshøjskole arbejder vi med samarbejde på den måde, at der undervises i gruppepsykologi og gruppedynamikker. Der bliver samtidig foretaget en personlighedstest og lavet små samarbejdsøvelser. Vi bruger samarbejdsøvelserne til at blive klogere på de roller, som eleverne typisk tager i samarbejdet, så du kan få øje på dig selv og egne udviklingspotentialer. Det kræver stor selvindsigt og evne til refleksion, som nogle kan have, men andre måske ikke har. 
 5. Sidste optagelsesprøve på Politiskolen består af en individuel samtale – her bedømmes du ud fra overstående beståede prøver og skal desuden præsentere dig selv. På Aalborg Sportshøjskole vægter vi denne prøve ret højt og tager derfor en mere værdibaseret snak, hvor du eksempelvis har muligheden for at reflektere over spørgsmål såsom: Hvorfor søger du ind til Politiet? Hvem er du? Hvad er demokrati? Nyheder i pressen? Osv. 
 6. Sidst men ikke mindst skal du sikkerhedsgodkendes og få en helbredsundersøgelse hos egen læge. 

Politiet udvælger på baggrund af alle prøverne m.m. og finder de rigtige kandidater, som kan starte deres uddannelse på Politiskolen. Endelig er der en række adgangskrav til politiuddannelsen som skal være opfyldt før man kan søge ind (se nedenfor).

Bliv politibetjent - din rejser starter på Aalborg Sportshøjskole
Hvad kræver det at blive politibetjent?

Udover at du skal bestå overstående optagelseskrav er der en række adgangskrav som også skal være opfyldt, for at du kan søge ind til Politiet. Du skal:

 • Være dansk statsborger
 • Være fyldt 21 år (intet aldersloft)
 • Have almindeligt kørekort
 • Have gennemført en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller lignende uddannelse
 • Have et godt helbred og en god fysisk form
 • Have personlige kompetencer (bl.a. handlekraft, kommunikationsevner, analytisk tænkning)
 • Have grundlæggende personlige træk (bl.a. empati, situationsfornemmelse, psykisk balance)
 • Samt kunne sikkerhedsgodkendes 

Hvis man så gerne vil ind på jeres politilinje, hvor længe anbefaler I så?

Det er svært at sige på forhånd, hvor lang tids højskoleophold der er nødvendigt for at man bliver klar til politiets optagelsesprøve. Det afhænger alt sammen af flere faktorer:

 • Din træningstilstand lige nu på hvert af de parametre, der testes i den fysiske optagelsesprøve
 • Din genetik
 • Dine skrivefærdigheder
 • Dine analytiske færdigheder
 • Dine samarbejdsmæssige færdigheder
 • Hvor meget tid, du er villig til at bruge på at træne både det fysiske, skriftlige og mentale (også uden for undervisningen)

Der er mange faktorer, der gør sig gældende ved politiets optagelsesprøve, så det er meget individuelt fra person til person, hvor meget forberedelsestid, der er påkrævet. Langt de fleste vælger dog et højskoleophold på 20 eller 24 uger. Heraf er der så nogle, der vælger at forlænge opholdet undervejs.

Politiet vægter alle tiltag, man har foretaget i direkte forbindelse med ansøgningen til at komme til optagelsesprøve på Politiskolen. Der lægges derfor vægt på, at man i ansøgningen beskriver, hvordan man har valgt at beskæftige sig med forskellige områder med det primære formål at forbedre sine muligheder for at kunne komme til Politiets optagelsesprøve. Det viser, at man virkelig vil det, hvis man har brugt tid på specifikt at opgradere sine kvalifikationer. Således vægter et højskoleophold med forberedelse til politiet betragteligt i din ansøgning til politiskolen.

Forberedelse til politiskolen

Hvad siger tidligere elever som har bestået optagelsesprøverne til Politiskolen?

Politi_JonasNogel
>> Jeg valgte at starte på Aalborg Sportshøjskole for at forberede mig til politiets optagelsesprøve. Min primære målsætning var at blive stærk fysisk, så jeg kunne gå fra den fysiske test med et højt snit.

På Politilinjen og højskolen i det hele taget, udviklede og styrkede jeg også min personlighed. Jeg fandt mine stærke og svage sider, og kunne dermed gå til samarbejdsprøve og samtale med et godt værdisæt og uden usikkerhed. Aalborg Sportshøjskole har givet mig en masse oplevelser og venner for livet. Skolen har hjulpet med at realisere min drøm om ansættelse hos politiet. Hvis man vil tage en af de uddannelser skolen udbyder, eller man bare vil have et fedt år, møde en masse nye spændene mennesker, og få en masse oplevelser med i baggagen, kan jeg ikke andet en varmt anbefale Aalborg Sportshøjskole.<< Jonas - Bestået og optaget på politiskolen

Politi_AlbertaArnad
>> At være elev på Aalborg Sportshøjskole et noget helt særligt! 

Aalborg Sportshøjskole har nogle fantastiske linjer og undervisere som er utrolige dygtige til det de laver! Jeg gik på politilinjen. Jeg valgte at tage på højskole til at gøre mig klar til politiprøven og skolen har hjulpet mig et skridt nærmere min store drøm om at blive politibetjent. Ikke at glemme alle de minder, oplevelser, venner for livet og erfaringer skolen kan tilbyde. << Alberta - Bestået og optaget på politiskolen


Politi_MalouWenzel
>> Mine 20 uger på politilinjen på Aalborg Sportshøjskole har været uforglemmelige. Det er en skole som både repræsenterer et højt fagligt niveau, og som virkelig dyrker de sociale aspekter af et godt miljø. Jeg har fået venskaber for livet, erhvervet mig en personlig træneruddannelse, livredderbevis samt løbetræner bevis. Jeg er blevet 110% forberedt til politiets optagelsesprøver, og selvom det ikke var min hensigt på skoleforløbet at søge i politiet umiddelbart efter opholdet, så blev jeg alligevel motiveret til at sende min ansøgning - trods jeg kun lige var fyldt 21. Jeg bestod den fysiske prøve med 11 i snit og flotte karakterer i de resterende prøver. En drøm er gået i opfyldelse, og jeg glæder mig mere end jeg nogensinde har gjort til at starte på min drømmeuddannelse. Med det sagt kan jeg stærkt anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle, uanset hvilket mål man har sig, da det er en skole med høje kvalifikationer og mange ting at byde på! << Malou - Bestået og optaget på politiskolen

Politi_NicolajThomsen
>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskole, fordi jeg gerne ville have bedre styr på mit dansk. Tanken om at gå i gang med det selv kom til mig hele tiden, men jeg fik aldrig gjort noget ved det. Jeg havde brug for hjælp til at komme i gang og få ordentlig styr på det hele. Og styr på det kom der. Ikke kun med dansk, men jeg blev også klædt godt på til de andre prøver ved politiets optagelsesprøver. Jeg hævede mit fysiske gennemsnit fra 7,2 til lidt over 11 på de første 3 måneder. Hård træning med de andre fra Politilinjen og hjælp fra min personlige træner gav gode resultater og en stor motivation til at give den max gas.

Jeg kan kraftigt anbefale Aalborg Sportshøjskole, og især politilinjen til andre som har drømmen om at komme ind til politiet. Vejen mod drømmen er nemmere og sjovere, når man er flere om det. << Nicolaj - Bestået og optaget på politiskolen

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: