logo_2016
search-button
Navn:

Filosofi

Tagline

Vi snakker om livets store spørgsmål

Yellow tag:
Filosofi
Kort beskrivelse:
I valgfaget filosofi beskæftiger vi os med de mange spørgsmål, der angår ethvert menneske, men som man ikke altid får tænkt over eller snakket med andre om. Sammen tager vi fat i de store filosofiske spørgsmål og bliver klogere på os selv, vores værdier og verden omkring os.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at møde nye mennesker der har samme interesse.

Beskrivelse Ny 1

I valgfaget filosofi kommer vi omkring mange emner såsom etik, eksistentielle spørgsmål, moral, håb, værdier, politisk filosofi, metafysik og logik/argumentationsteori. Vi snakker om livets store spørgsmål, som man hele tiden kan blive klogere på og vi inviterer forskellige filosoffer på besøg i rummet. Vi stiller spørgsmål som: Hvad er meningen med livet? Hvad er det gode liv for mig? Hvilke værdier er de vigtigste i mit liv? Hvad er kærlighed? Hvad er sandhed? Og hvilken plads skal de to have i mit liv?

Vi kan også få plads til at lave en sokratisk dialoggruppe eller en filosofisk vejledning. Måske lyder det fornemt, men husk, at ALLE kan være med på valgfaget filosofi. Det handler om at øve sig i at reflektere over det du gør, det du siger og den måde du lever dit liv på. Og hvem vil ikke gerne blive lidt klogere?

Så uanset om du allerede er vild med filosofi eller har lyst til at blive klogere indenfor området, er valgfaget filosofi sikkert lige dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
I filosofi arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Etik og bevidsthed
Logik
Æstetik
Historiefilosofi
Argumentationsteori 

Udtalelser:
Vælg filosofi hvis du savner nye perspektiver på livet, gerne vil have gode samtaler og bare har lyst til at hygge med andre højskolekammerater.
Kristoffer Frahm Desmareth
Læs hele elevreferencen
Kristoffer Frahm Desmareth
Kristoffer Frahm Desmareth
“Vælg filosofi hvis du savner nye perspektiver på livet, gerne vil have gode samtaler og bare har lyst til at hygge med andre højskolekammerater.”
Hvis man er nysgerrig skal man vælge filosofi. Du skal vælge faget hvis du ønsker at udfordre dine vante tankegange. Alle ens "fordomme" og stereotype tanker om filosofi bliver gjort til skamme. Det er voldskom aktuelt i vores tid. Tankevækkende at for en sportsfanatisk ung fyr som mig på Aalborg Sportshøjskole, så er filosofi en af højdepunkterne i løbet af ugen.
Lasse Pedersen
Lasse Pedersen
“Hvis man er nysgerrig skal man vælge filosofi. Du skal vælge faget hvis du ønsker at udfordre dine vante tankegange. Alle ens "fordomme" og stereotype tanker om filosofi bliver gjort til skamme. Det er voldskom aktuelt i vores tid. Tankevækkende at for en sportsfanatisk ung fyr som mig på Aalborg Sportshøjskole, så er filosofi en af højdepunkterne i løbet af ugen.”
Alle har ting som de går og bruger en masse energi på at tænke over, hvor det ofte er besværligt at komme til enighed med sig selv. Filosofi bidrager med nogle perspektiver, der klæder en på til at overveje konkrete problemstillinger med udgangspunkt i håndgribelige tankegange, som kan gøre en klogere på mange facetter i livet
Niklas Birk
Niklas Birk
“Alle har ting som de går og bruger en masse energi på at tænke over, hvor det ofte er besværligt at komme til enighed med sig selv. Filosofi bidrager med nogle perspektiver, der klæder en på til at overveje konkrete problemstillinger med udgangspunkt i håndgribelige tankegange, som kan gøre en klogere på mange facetter i livet”
Jeg vil helt klart anbefale filosofi 👈 til andre som har lyst til at blive klogere på mennesker og sig selv. Jeg har lært meget af ,at diskutere de personlige dillemmaer. Det har nemlig hjulpet mig utrolig meget og fået mig tætter på de andre. Ville vælge filosofi igen, hvis jeg kunne ❤️
Kamille Auerbach-Lind
Læs hele elevreferencen
Kamille Auerbach-Lind
Kamille Auerbach-Lind
“Jeg vil helt klart anbefale filosofi 👈 til andre som har lyst til at blive klogere på mennesker og sig selv. Jeg har lært meget af ,at diskutere de personlige dillemmaer. Det har nemlig hjulpet mig utrolig meget og fået mig tætter på de andre. Jeg har fået forskellige værktøjer som jeg kan tage med. Derudover er det vildt hyggeligt og mega spændende. Ville vælge filosofi igen, hvis jeg kunne ❤️”

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
8 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Mads Friche

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
er uddannet fra lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på AAU. I fritiden konkurrerer Mads i bænkpres på internationale niveau
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere