Nej er det korte svar. Men det er naturligt at spørge om, hvis du er over gennemsnitsalderen. Vi får jævnligt spørgsmålet, men når man først er startet på højskolen betyder alderen ingenting, da man mødes omkring sin interesse og fag. Alder betyder derfor ikke særlig meget på højskolen.
Ja, det er du højst sandsynligt. Du behøver ikke at have dyrket sport i mange år - det vigtigste er, at du har interessen, så skal vi nok sørge for at du kommer i god form og får en større viden indenfor netop dit fag. Vi har både elitesportsudøvere og elever, som er helt nybegyndere i sportsverdenen. Det kan dog være en god idé at træne op til dit højskoleophold, så risikoen for skader mindskes.
Det er op til én selv om man bliver på højskolen i weekenden. Dem der bliver, bruger tiden på alt fra filmhygge, afslapning og træning til fede aktiviteter og byture, hvor de drikker og fester. Da vi er en storbyhøjskole, som er placeret i centrum af Aalborg, er der rig mulighed for at benytte bylivet med både butikker, caféer, streetfood og den berømte Jomfru Ane Gade. Derudover er der mange elever, som bruger fritiden på deres passion - eksempelvis tager eleverne fra surfing på længere surferture. Her er der også mulighed for, at de kan tage deres højskolevenner med, så man på den måde får et indblik i hinandens interesser og får muligheden for at prøve nye ting af. Du kan høre nogle af vores tidligere højskoleelever fortælle om weekender og fritid på højskolen herunder.
På forårsholdet går der oftest omkring 105+ elever, mens efterårsholdet ofte er lidt mindre med omkring 80-95 elever.
Det er naturligvis meget individuelt, hvad elever bruger af penge, mens de går på højskolen. Højskolens pris afhænger eksempelvis af højskoleopholdets længde samt hvilke tilvalg der vælges. Ugeprisen dækker over kost, logi, undervisning, weekender samt brugen af højskolens faciliteter. Derudover er der en række tilvalg såsom rejser, kurser og uddannelser. Du kan blive klogere på højskolens pris og dermed hvor mange penge man bruger på et højskoleophold.
Vi har elever som er 18 år og vi har også elever på højskolen med en alder over 30 år. Derfor er spændet stort, men gennemsnitsalderen på højskolen er 22-23 år.
Vi tilstræber naturligvis en 50/50 ordning, men det er desværre ikke noget vi selv kan styre. Det svinger dermed fra år til år.
På enkelte hovedfag er der dog en generel overvægt af et enkelt køn.
Hvis der er noget der er helt unikt på højskolen, så er det virkelig fællesskabet. Som eleverne fortæller i videoen herunder, så bliver man både en del af et kæmpe fællesskab og små fællesskaber i blandt, hvor alle er åbne og klar på at snakke med hinanden. De fleste vælger netop at tage på højskole for at møde andre unge mennesker og dyrke fællesskabet. Derfor fylder fællesskabet meget under et højskoleophold.
Det er selvfølgelig eleverne selv der bedst kan svare på dette. Derfor har vi spurgt 6 af vores tidligere elever herom. Som de fortæller, har vi nogle hyggelige, dygtige og engagerede lærere på højskolen. De har hver deres passion, som de går meget op i, hvilket smitter af på eleverne i deres undervisning.
Inden du starter du på højskolen får du tilsendt en pakkeliste med ting, som du skal medbringe når du starter på højskolen. Du kan dog allerede nu hente pakkelisten i linket herunder, så du på forhånd har en idé om, hvad man har brug for på et højskoleophold. Udover tingene på pakkelisten, er der ting som eleverne finder stor gavn i at medbringe når de starter på højskolen. Hvilke ting det er, kan du se i videoerne herunder.
Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, så er du indlogeret i skolens elevbygning Anneberghus. Anneberghus er placeret lige ved siden af skolens hovedbygning og rummer 50 meget store, lyse og pæne værelser, hvor du bor sammen med en, to eller tre af dine skolekammerater. Værelserne er mellem 35 og 40 kvadratmeter store og består af en lille entré, et stort værelse, et toilet, et tekøkken OG nu også med eget toilet og bad i alle lejligheder 🚽🛁. Der er ligeledes WiFi i alle lejligheder. I kælderen finder du vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum.
Der er ingen ansøgningsfrist. Det betyder, at du i princippet kan tilmelde dig højskoleopholdet samme dag som det starter. Vi sætter dog pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, men vi optager elever så længe der er ledige pladser. Elever bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig, så jo før du tilmelder dig et højskoleophold, jo større chance er der for at du får en plads på højskolen.
Selvfølgelig kan man skifte fag, hvis man har valgt forkert. Hvis man vælger at gå på højskolen over en længere periode, er det også muligt at prøve forskellige fag gennem højskoleopholdet.
Nej – der vil være undervisning i både vinter- og efterårsferien.