logo_2016
search-button

Vandrekursus på højskole

Oplev naturen på første række

Vandrekursus
Nordjylland i efterårets farver

Oplev nogle af de smukkeste områder af det danske landskab i det smukke, tidlige efterår farver. Den nordjyske natur er helt enestående, og selvom Aalborg Sportshøjskole ligger inde midt i storbyen, skal man ikke køre langt for at opleve den, hvad end man begiver sig mod nord, syd, øst eller vest.

I løbet af ugen skal vi opleve, hvor forskellig naturen kan være, når vi besøger fantastiske strande, storslåede skove, og måske det også viser sig, at selv storbyen gemmer på sine helt egne perler? 

Vandrekurserne på højskole går til

På ugens første dag kommer vi forbi Rold Skov og Rebild Bakker, der er kendt for store, flerstammede og krogede træer i troldeskoven, fantastisk udsigt fra bakketoppene og naturligvis en rig historie.

På andendagen drager vi mod Vesterhavet, hvor man ved Slette Strand kan opleve det, Frederik 7. kaldte ”den smukkeste plet i sit rige. Udsigten fra klitterne er helt unikke, og med bunkers fra 2. verdenskrig bliver vi også draget ind i historiens vingesus. Desuden kommer vi forbi det berømte Svinkløv Badehotel og den klitplantagen derved.

På ugens tredje dag begiver vi os mod Panorama Ruten ved Mariager Fjord, der, som den første vandrerute i Danmark, blev certificeret som Premium vandrerute af det anerkendte Deutsches Wanderinstitut. Landskabet her er så forskelligartet, at der hele tiden er noget nyt at betragte på turen.

Om torsdagen skal vi se, at man selv blot med udgangspunkt i storbyen kan få skønne vandreture med både kultur, natur og historie. Vi vandrer til den store vikingegravplads, Lindholm Høje, med dertilhørende museumsbesøg, og på turen dertil skal vi se nogle af de flotte gavlmalerier, der pryder bygningerne i Aalborg Vestby. Om eftermiddagen bliver der desuden mulighed for at se nærmere på Aalborg Midtby og få syn for den store kulturelle udvikling, der er sket i byen de seneste ti år.

På kursets sidste dag kører vi langt mod nord for at opleve de smukkeste klitter ved Rubjerg Knude og plantagen derved – og vi kommer naturligvis ikke udenom at se det flotte Rubjerg Knude Fyr, der for nogle år tilbage blev reddet fra at styrte ned ad de skrantende klitter.

Overskrift

Vandrekursus i efterårets farver

Beskrivelse

Den nordjyske natur er helt enestående. Vandrekursus i uge 39 og 40

Billede/video

Vandreruternes længde vil ligge i omegnen af 10 kilometer, og vi går i et tempo, hvor der er tid til at nyde naturen, samt til at stoppe op og høre fortællinger og røverhistorier om områderne, så de fleste vil kunne være med. Det nordjyske landskab er dog også kendt for at være bakket og kuperet, så der kan også forventes trætte ben om aftenen – man kan med fordel have smugtrænet hjemmefra.

Når så vi alle sidder med ømme stænger om aftenen, kan vi nyde det ægte højskoleliv med fællesspisning i spisesalen, sangaften, foredrag og alt andet godt, som højskolen har at byde på.

➡️ Se programmet for vandrekurset
Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Vejr og praktik kan udfordre de forskellige ruter, men heldigvis byder Nordjylland på endnu flere fantastiske vandreruter, der bare venter på at blive besøgt som en del af programmet.

Værd at vide  

På nogle af vandreturene skal det forventes, at man selv skal sørge for transport til vandredestinationerne – enten ved kørsel i egen bil eller samkørsel. Andre dage står højskolen for transporten. Er man ikke selv i bil, sørger højskolen for transport.

Husk: Gode vandresko/støvler, drikkedunk, evt. madkasse samt tøj til omskifteligt vejr.


Hvornår udbydes vandrekurserne?

Uge 39: Søndag den 22. september – lørdag den 28. september 2024

Tilmeld vandrekursus i uge 39

Uge 40: Søndag den 29. september – lørdag den 5. oktober 2024
TILMELD VANDREKURSUS I UGE 40


Pris

4.995 DKK pr. person (kurset er omfattet af reglerne om momsfri undervisning)
Prisen er inkl. kost, logi, linned, dyner, puder, sengelinned, 1 badehåndklæde samt 1 alm. håndklæde og undervisning.
I forbindelse med din/jeres tilmelding betaler i for hele opholdet

Mod ekstra betaling: Enkeltværelse med bad á 600 DKK

Afbestilling

Det kan ske, at du bliver nødt til at afbestille dit kursus hos os, grundet sygedom eller andet. Derfor anbefaler vi, at du tegner en afbestillingsforsikring hos dit eget forsikringsselskab eller hos Europæiske Rejseforsikring.

Melder du afbud MERE end 1 måned før kursusstart får du 50% tilbage. 
Melder du afbud MINDRE end 1 måned før kursusstart, ydes ingen refusion.
Du har 14-dags fortrydelsesret fra tilmeldingen. Hele beløbet for kurset opkræves efter de 14 dage

Indkvartering

Alle kursister indkvarteres i renoverede lejligheder med bad, toilet og køleskab. Hvis vi selv skal sige det, er det de måske bedste højskoleværelser i Danmark. Dyner, puder, sengelinned, håndklæde findes på alle værelser. Derudover er der vaskemaskiner og tørretumblere i boligfløjen.

Indkvartering på vandrekurset på højskole


Ansvarlig for vandrekurset

Simon Sundahl Møller

Simon er ansvarlig for kandrekurset på højskolen