logo_2016
search-button

Hvorfor tage på højskole?

Overvejer du et højskoleophold i dit sabbatår?

Overvejer du et højskoleophold i dit sabbatår? Et højskoleophold er en unik oplevelse fyldt med fællesskab. På Aalborg Sportshøjskole laver vi højskole med sporten som omdrejningspunkt - og vi ELSKER sport og træning.

Du får en helt unik oplevelse

Et højskoleophold er en helt unik oplevelse - en oplevelse fyldt med træning, fællesskab, nye venskaber, rejser og muligheden for at prøve nye ting. Der er både fart over feltet og tid til fordybelse. Man bliver klogere på sig selv og andre mennesker, og oplever et sammenhold der er svært at finde andre steder.

Du får nye venner og udvider dit sociale netværk

Det særlige ved højskole er det forpligtende fællesskab. Dét at bo sammen med andre og være en del af ét stort fællesskab gør, at man hurtigt bliver knyttet tæt sammen. Alle er på højskolen af samme grund og du vil derfor være omgivet af folk, der vil fællesskabet lige så meget som dig. Vi sætter rammerne for fællesskabet, men det kræver ligeledes initiativ fra dig som elev at indgå deri. Dét at vælge en idrætshøjskole gør desuden, at du højst sandsynligt har samme interesser som de andre på holdet, så I naturligt vil have meget at snakke om fra start. Desuden vil I opleve hinanden i situationer hvor I er pressede og overskrider grænser, hvilket knytter jer endnu tættere sammen. De fleste går derfor fra højskolen med et udvidet socialt netværk og en masse fantastiske venskaber, som vil holde ved resten af livet.

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?
To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.

Overskrift

Fællesskabet er helt unikt

Beskrivelse

Et højskoleophold er én af de mest intense oplevelser, du kan få i dit liv

Billede/video


Du udvikler dig - fysisk, socialt og personligt

Når du går på højskole, er der stor fokus på dig og din udvikling. Derfor vil du under dit højskoleophold blive udfordret i en sådan grad, at du kan flytte grænser og udvikle dig både fysisk, socialt og personligt.

Vi er en idrætshøjskole der elsker sport - derfor indebærer meget af undervisningen fysisk aktivitet. Mens nogle løfter tunge vægte i frivægtssalen, surfer andre på Vesterhavets bølger. Der er derfor rig mulighed for fysisk udvikling indenfor den sport der interesserer dig. På de fleste hovedfag er der desuden en fysisk test i starten og slutningen af højskoleopholdet, som gør det synligt, hvor langt du har rykket dig fysisk.
Derudover vægtes det sociale rigtig højt på en højskole. Du lever sammen med over 100 andre unge mennesker på højskolen, så der er ikke meget privatliv at hente. Derfor udfordres og udvikles mange på det sociale plan under et højskoleophold. Dog er der oftest god forståelse blandt ens roomies, hvis man ønsker at trække sig tilbage på værelset i ny og næ.

Sidst, men ikke mindst, udvikles man personligt under et højskoleophold og bliver klædt på til den fremtid der venter efter højskolelivet. At bo på højskolen er noget andet end at bo derhjemme – der vil være køkkentjanser, områder at gøre rent, tøj at vaske m.m. som kræver ansvar. Derfor lærer du nogle ting, som du ikke nødvendigvis ville lære derhjemme. Samtidig gør dét, at du konstant er ude blandt en masse mennesker og overskrider grænser, at du bliver klogere på dig selv som person.

Du bliver klar til fremtiden

Højskole kan ligeledes forberede dig på en kommende uddannelse eller fremtiden generelt. Et højskoleophold tæller nemlig med i din kvote 2 ansøgning, styrker dit CV og kan give afklaring i forhold til, hvad din fremtid skal bruges på.

Vi har bl.a. to studieforberedende linjer, som forbereder dig på at blive hhv. ambulancebehandler og politibetjent. På disse linjer vil der være rig mulighed for afklaring i forhold til din fremtidige karriere da undervisningen giver indblik i hverdagen som hhv. politibetjent og ambulancebehandler. Derudover vil der være forberedelse til de gældende optagelsesprøver, så du øger chancen for at blive optaget på uddannelsen efter endt højskoleophold.

Vi har ligeledes en række træneruddannelser, som kan bane vejen for en fremtidig karriere – fx. som
personlig træner i fitnessbranchen eller fysisk træner på eliteniveau. Her får du uddannelsen under dit højskoleophold og kan træde direkte ind i et job efterfølgende. Selvom ønsket er at læse videre, vil disse uddannelser stadig styrke dit CV og give dig kompetencer, som du kan bruge videre frem i livet.

Nogle uddannelsesinstitutioner kigger ligeledes efter højskoleophold når de skal vurdere kvote 2 ansøgninger. Grunden hertil er bl.a. den udvikling og læring et højskoleophold medfører samt det faktum, at højskole er frihed under ansvar. Du kan derfor med fordel tilføje et højskoleophold i din kvote 2 ansøgning og øge din chance for at blive optaget på drømmeuddannelsen.

Højskolelivet – hvad indebærer det?

Et højskoleliv indebærer mange elementer. I hverdagen har man obligatorisk undervisning fra ca. 8.00 til 15.00 - men bare rolig, du vælger selv dit skema og kan nemt slippe for eksamener og karakterer. Mange vælger netop at tage på højskole for at få en pause fra skolebænken og en oplevelse med i bagagen, og det er der også rig mulighed for her. Der er obligatoriske fag på skemaet såsom fællessang, rengøring og foredrag, men derudover kan du frit vælge mellem et hav af fysiske og ikke-fysiske fag, som du kan fordybe dig i under dit højskoleophold. Du kan prøve at sammensætte dit helt eget skema i vores interaktive ugeskema her.

Udover undervisningen, er der fritid og weekender, hvor du kan lave lige hvad der passer dig. Nogle elever bruger fritiden på at træne endnu mere, mens andre bruger den på at slappe af med højskolevennerne. 

Det samme gælder weekenderne, hvor der også ofte planlægges sociale arrangementer, fester m.m. Eleverne er selv med til at planlægge fede arrangementer i weekenderne, som kan være alt fra OL og temafester til bålhygge, filmaftener, vaffelbagning og vinterbadning. Derudover giver vores centrale placering i Aalborg rig mulighed for at nyde bylivet, tage i gaden eller en tur i Vestre Fjordpark.

De fleste elever bliver på højskolen i weekenderne for ikke at gå glip af de fede weekendaktiviteter og
 få mest muligt ud af deres højskoleophold.

På højskolen bor man i lejligheder med 2-3 roomies. Derfor skal man lære at give plads til andre og gå på kompromis, hvor det er nødvendigt. Selvom det for nogle kan være udfordrende at skulle dele værelse med andre, er det ligeledes givende på SÅ mange måder. Ens roomies bliver ens lille familie under højskoleopholdet, og man lærer meget om både sig selv og andre ved at bo sammen. Se vores elevværelser samt vores andre faciliteter her.

Sååå .. hvorfor tage på Aalborg Sportshøjskole?

Du skal tage på højskole hos os i dit sabbatår (efter gymnasiet eller efter din bachelor), hvis du vil have en unik oplevelse og få venner for livet, og hvis du er til sport, træning, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem. Du kan deltage i noget fra tidlig morgen til sen aften under hele dit højskoleophold. Vi skal nok udfordre dig og vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til eleverne. Det er elevernes højskole, så eleverne er medspillere på deres eget højskoleophold. Et højskoleophold kræver engagement og det forventer vi, at du har. Der vil foruden fantastisk undervisning være køkkentjanser, områder at gøre rent, service at stille på plads efter brug, diskussioner om at komme til tiden og oprydning efter fester. Har du mod på alt hvad højskolelivet indebærer, så pak en taske og kom afsted på højskole i dit sabbatår - du vil ikke fortryde det.

Læs vores artikel omkring Sabbatår – skal/skal ikke?

TILMELD DIG HØJSKOLEN HER