Debatten

I valgfaget debatten tager vi emner op fra aktuelle debatter i medierne og ser på dem med jeres generations perspektiv. Det kan fx være VM i Qatar, øremærket barsel til mænd, klimakrisen og meget mere.

Debatten
Undervisningen i valgfaget debatten tager udgangspunkt i et oplæg, hvorefter der åbnes for en god og saglig debat. Valgfaget er en god måde på at holde sig opdateret på, hvad der sker i samfundet. Vi skal lære om hvordan man argumenterer og hvordan man sætter sig ind i nyt stof, så man kan danne en kvalificeret mening om emnet, og bidrage til en demokratisk samtale om svære emner på en respektfuld måde. Vi kommer ind på moralske og etiske dilemmaer i forhold til problemstillingen, som vi debatterer. Ofte vil det tage udgangspunkt i emner som er særligt relevant for jer som unge. Så elsker du at komme ud med dine holdninger og er du ikke bange for en rask diskussion, vil valgfaget debatten sikkert være lige noget for dig.

Periode 1 (august - oktober)
Periode 4 (marts - april)
Periode 5 (april - juni)

Trine Steen
Trine er hovedfagslærer for politilinjen og er uddannet dansklærer. Trine har alle de ”boglige” tag til politi, mens de fysisk varetages af Jens eller Jesper. Trine underviser ligeledes i krea og flere teoretiske fag som psykologi, pædagogik og ledelse.