logo_2016
search-button
Navn:

Cardio

Tagline

Forbedr din kondition på højskole

Yellow tag:
Cardio
Kort beskrivelse:
Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at opleve tillid og styrke gennem fælles træning.

Beskrivelse Ny 1

Uanset om du er vant til at dyrke cardio eller ej, er der plads til dig på interessefaget cardio. Der vil blive taget hensyn til individuelle færdigheder, så alle niveauer kan være med. På cardio vil omdrejningspunktet være træning hvor pulsen stiger, så vi kan forbedre vores udholdenhed og iltoptagelse. Med andre ord vil vi forsøge at forbedre din kondition. Der vil både være fokus på at træne udholdenhed igennem længerevarende belastning og på at forbedre iltoptagelsen igennem kortvarende intense belastninger. Vi vil både arbejde udendørs og indendørs, alt afhængig af, hvad årstiden og vejret tillader os. Man skal altså være klar på diversitet og udfordringer, når vi på cardio guider dig med tips og inspiration til, hvordan du kommer bedst i gang og ikke mindst, hvordan du holder dig i gang.  

På cardio vil der udover træningen være fokus på fællesskabet og sammenholdet, hvilket også kan være med til at forbedre din oplevelse og motivation, og derved give et ekstra boost til din form.

Så uanset om du allerede elsker cardio eller gerne vil i gang, er interessefaget cardio sikkert lige dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
I Cardio arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Spinning
Øvrig konditionstræning udstyr (romaskiner, airbike eller stepmaskiner) 
Svømning 
Løb (lang- og kort distance) 
Biathlon 
Duathlon 
High Intense Interval Training (HIIT træning) 
OCR (obstacle course racing) 
Orienteringsløb: Teknik og kortløb 
Bike and Run 
Swim and Run 
Træningsplanlægning og belastning 
Opvarmning og nedkøling

Udtalelser:
Cardio er et super fedt interessefag, hvis man kan lide andet end af løfte tunge vægte og elsker at få sved på panden og pulsen op. Jeg har altid elsket cardiotræning af den ene eller anden slags, og det er klart den form for træning, hvor jeg føler mig mest hjemme og det jeg får den fedeste følelse af.
Laura Valgreen
Laura Valgreen
Cardio er et super fedt interessefag, hvis man kan lide andet end af løfte tunge vægte og elsker at få sved på panden og pulsen op. Jeg har altid elsket cardiotræning af den ene eller anden slags, og det er klart den form for træning, hvor jeg føler mig mest hjemme og det jeg får den fedeste følelse af. Jens vores underviser har også formået at gøre undervisningen sjov og tilgængelig for alle og det har været meget varierende hvad undervisningen har stået på. Vi kom blandt andet igennem duathlon, biathlon ala SPH, mountainbike, step, spinning, vandreture med tung rygsæk, løb, cykelture og meget mere! Det har været både sjovt, hårdt og hyggeligt at have interessefaget cardio!

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
8 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
har 10 års erfaring som ambulanceredder samt uddannet fra AAU i Idræt
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Psykologi

Sidefaget psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt.
Læs mere

Sportsmassage

Sportsmassage er et interessefag designet til dig, der brænder for at forstå kroppens autonome nervesystem. Hvilket giver en god forståelse for hvornår du slapper af, når man modtager massage, og hvordan man står ergonomisk korrekt når man giver massage.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Politik, samfund og historie

Når man går på højskole, kan man hurtigt komme til at glemme lidt om livet uden for skolen. Men med fordybelsesfaget, Politik, samfund og historie, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af.
Læs mere

Løberknæ

Smerter på ydersiden af knæet efter løb skyldes betændelse i en slimsæk - tilstanden kaldes løberknæ
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere

Debatten

I fordybelsesfaget debatten tager vi emner op fra aktuelle debatter i medierne og ser på dem med jeres generations perspektiv. Det kan fx være VM i Qatar, øremærket barsel til mænd, klimakrisen og meget mere.
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere

Volley

I sidefaget volley er der plads til alle, uanset om du har spillet i mange år eller aldrig har rørt en bold. I volley får du både god træning og masser af sjov med dine højskolekammerater. 😃
Læs mere

Pulstræning - MAX-PULSEN

Max-pulsen er i udgangspunktet ikke påvirkelig ved træning. Der kan være en tendens til, at yderst veltrænede atleter kan have en anelse lavere max-puls end gennemsnittet, men gældende for alle mennesker er, at loftet deres personlige max-puls er genetisk bestemt og falder naturligt med alderen.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Anatomi, ernæring og træning

Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget anatomi, ernæring og træning sikkert lige dig.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Træningsdagbog

Notere din egen træning ned for på denne måde, at kunne optimere træningen i forhold til at få bedst muligt udbytte af den.
Læs mere

Væske og træning

Vand udgør 55-78 % af kropsvægten, afhængigt af alder, køn og ernæringstilstand, men normalt siger man at det er cirka 60 % - lidt lavere hos kvinder, grundet deres lidt højere fedtprocent.
Læs mere

Restitution

Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at huske at restituere efter du har lavet en eller anden form for fysisk udfoldelse – men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig vil sige at restituere efter træning?
Læs mere

Pulstræning - Hvad sker der i kroppen?

Cardio-træning’ er i virkeligheden bare et ’fancy’ ord, som vi har lånt fra engelsk, og som i dag har erstattet det begrebet pulstræning i det danske trænings encyklopædi.
Læs mere