Hovedfag
9, 17, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Klatring

Er du bare vild med klatring? Er du til højder, styrke-, balance- og koordinationstræning? Så er hovedfaget klatring helt sikkert noget for dig. I klatring klatrer du i skolens faciliteter, som er noget af de bedste indendørs faciliteter i Danmark.

Klatring

Klatring er for alle, om du er nybegynder eller øvet kan alle være med, vi støtter og hjælper hinanden, samtidig med at du bliver stærkere og mere smidig. Vi arbejder med forskellige teknikker, forskellige ruter, sværhedsgrad i klatring samt forskellige højder. Derudover har vi også nogle af landets bedste bouldervægge, dvs. vi klatrer uden sikkerhedsreb på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under.

• Sportsklatring og bouldering
  • Kendskab til udstyr, brug og opbevaring
  • Klatreteknikker på væggen
  • Styrketræning og udholdenhed i forhold til træning i klatring
  • Undervisningsteknikker herunder undervisningsdifferentiering
  • Verbal, nonverbal og manuel cuing
  • Sikringsteknik
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Vi skal arbejde med hvad de forskellige greb hedder og betyder i klatring, og vi skal bygge vores egne ruter. Vi har både lige vægge, vægge med negativ og positiv hældning og ikke mindst klatrehulen, hvor I kan hænge 12 meter oppe under loftet på klatrevæggene. Derudover har du selvfølgelig også mulighed for, at klatre i din fritid

2019Klatring16

9, 17, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Skoleåret 2020/21
  • 18. oktober (9 eller 33 uger)
  • 10. januar 2021 (25 uger)
  • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger)

Skoleåret 2021/22

• 1. august 2021 (20 eller 44 uger)

Mens du går på klatring har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • Klatring til enten Norge eller Bornholm (maj)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Hovedfagets opbygning

Klatring udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge
et sidefag Sidefag

2020HovedfagForlob

2019Klatring14

Tilmeld klatring

Display formatting:
>> Jeg har været elev på Aalborg sportshøjskole 19/20 og har haft outdoor og klatring som hovedfag. Min helt store passion er klatring igennem 6 år og jeg har klatret på højt niveau, hvor jeg har gået til forskellige landsdækkende konkurrencer. Da jeg har klatret så længe, så var jeg den på holdet der havde mest erfaring af lærere og elever, men jeg fik stadig en del ud af opholdet. Jeg fik en lidt anden tilgang til min klatre træning på Aalborg sportshøjskole, da man på hovedfaget også går mere i dybden med teoretisk klatretræning og teknik. På den måde var det lettere at forstå hvad der skal til for at udvikle sig og blive bedre.

Det var fedt at gå på en et hovedfag hvor, alle havde den samme passion som en selv, og så er det næsten lige meget hvilket niveau man er på. Jeg elskede at se hvordan alle udviklede sig på holdet og virkelig brændte for at klatre. Det er noget der giver mig næsten lige så meget igen, som selv at udvikle mig.

Skolen bruger Aalborg klatreklubs faciliteter, hvilket vil sige at klubbens medlemmer også bruger faciliteterne, mest om eftermiddagen og om aftenen. Jeg klatrede også en del om aftenen, så jeg blev også en del af selve klatreklubben. Det betød at jeg her kunne finde andre klatrere på mit niveau og var også med på et øvet hold igennem klubben. Klatreklubben er fyldt med åbne og stærke klatrere så det var nemt også her at komme ind i et fællesskab ligesom på højskolen.

Hvis man er klatre eller interesseret i klatring, så kan klatring på hovedfag helt sikkert anbefales, om ikke andet, så for at få lov til at bo lige ved siden af en klatreklub med en virkelig god klatrehal. Jeg har virkelig nydt at kunne fordybe mig i min sport og få en pause fra hverdagen på Aalborg Sportshøjskole.
<< Sidse Bacher

Liselotte Nørgaard

Underviser i Klatring og ski. Outdoor tosse med stor interesse i MTB og skiløb. Uddannet bl.a. ski, MTB og klatreinstruktør