logo_2016
search-button
Navn:

Klatring

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Klatring
Kort beskrivelse:

Er du vild med klatring og elsker højder samt styrke-, balance- og koordinationstræning? Så er hovedfaget klatring på højskole helt sikkert noget for dig. I klatring klatrer du i skolens faciliteter, som er nogle af de bedste indendørs klatrefaciliteter i Danmark. Der er derfor rig mulighed for at udfordre dig selv i klatring og hænge oppe under loftet i en højde af 12 meter.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Klatring på højskole er for alle - om du er nybegynder eller øvet - alle kan være med. Vi støtter og hjælper hinanden i klatring, samtidig med at du bliver stærkere og mere smidig. Vi arbejder med forskellige teknikker indenfor klatring, forskellige ruter, sværhedsgrader samt forskellige højder. Derudover har vi nogle af landets bedste bouldervægge, på forholdsvis lave højder med en tyk faldmadras under. Klatring er både for dig der elsker klatring og dig der aldrig før har prøvet det, men ønsker at give det et skud. Klatring er en sjov og anderledes træningsform, hvor du får udfordret dig selv i samvær med andre. 


I klatring arbejder vi bl.a. med:

 • Topreb, førstemandsklatring og bouldering
 • Kendskab til udstyr, brug og opbevaring
 • Klatreteknikker på væggen
 • Styrketræning og udholdenhed i forhold til træning i klatring
 • Sikringsteknik, der er mulighed for at få et sikringsbevis med, hvis man opfylder kravene
 • Rutebygning, herunder forskellige grebstyper og bevægelsesmønstre
 • Udflugter til Ulsted klatreklub, Bunkers i Løkken, Aalborg Streetmekka m.fl. 
 • Klatrefilm, hvor vi lærer om klatring i andre miljøer end dem vi kender
 • Sportspsykologi, herunder bl.a. målsætning og mentaltræningsøvelser
 • Lege og konkurrencer

Vi skal arbejde med hvad de forskellige greb hedder og betyder i klatring, og vi skal bygge vores egne ruter. Vi har både lige klatrevægge, vægge med negativ og positiv hældning og ikke mindst klatrehulen, hvor I kan hænge 12 meter oppe under loftet på klatrevæggene. Derudover har du selvfølgelig også mulighed for at klatre i din fritid. 

Bestil brochure

2019Klatring16

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2022/23

 • 2. april 2023 (12 uger)

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på klatring har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure rejse til Norge (sept.) - Obligatorisk fællesrejse 

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis og et sikringsbevis, hvis du imødekommer kravene fra Dansk Klatreforbund.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge. 
(*fra aug 2023 vil prisen være 1.695 DKK pr. uge)

Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
(*fra aug 2023 vil prisen være 1.295 DKK pr. uge)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:


Hovedfagets opbygning

Klatring udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. 


2020HovedfagForlob


2019Klatring14

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Jeg har været elev på Aalborg sportshøjskole 19/20 og har haft outdoor og klatring som hovedfag. Min helt store passion er klatring igennem 6 år og jeg har klatret på højt niveau, hvor jeg har gået til forskellige landsdækkende konkurrencer. Da jeg har klatret så længe, så var jeg den på holdet der havde mest erfaring af lærere og elever, men jeg fik stadig en del ud af opholdet. Jeg fik en lidt anden tilgang til min klatre træning på Aalborg sportshøjskole, da man på hovedfaget også går mere i dybden med teoretisk klatretræning og teknik. På den måde var det lettere at forstå hvad der skal til for at udvikle sig og blive bedre.

Det var fedt at gå på en et hovedfag hvor, alle havde den samme passion som en selv, og så er det næsten lige meget hvilket niveau man er på. Jeg elskede at se hvordan alle udviklede sig på holdet og virkelig brændte for at klatre. Det er noget der giver mig næsten lige så meget igen, som selv at udvikle mig.

Skolen bruger Aalborg klatreklubs faciliteter, hvilket vil sige at klubbens medlemmer også bruger faciliteterne, mest om eftermiddagen og om aftenen. Jeg klatrede også en del om aftenen, så jeg blev også en del af selve klatreklubben. Det betød at jeg her kunne finde andre klatrere på mit niveau og var også med på et øvet hold igennem klubben. Klatreklubben er fyldt med åbne og stærke klatrere så det var nemt også her at komme ind i et fællesskab ligesom på højskolen.

Hvis man er klatre eller interesseret i klatring, så kan klatring på hovedfag helt sikkert anbefales, om ikke andet, så for at få lov til at bo lige ved siden af en klatreklub med en virkelig god klatrehal. Jeg har virkelig nydt at kunne fordybe mig i min sport og få en pause fra hverdagen på Aalborg Sportshøjskole.
<< Sidse Bacher
Display formatting
>> Da jeg startede på Aalborg sportshøjskole, havde jeg kun prøvet at klatre et par enkelte gange, så jeg havde tæt på ingen erfaring med klatring. Men med klatring hovedfag og en god lærer, lærte jeg hurtig alt om sikring og klatreteknik. Det var utroligt hyggeligt at have klatring - fordi når vi klatrer, sidder vi også og snakker om, hvordan vi skal klare en rute og sammen finder man så den rigtige løsning på ruten.

Jeg synes, at klatring er en genial måde at træne på, da det ikke føles som træning. Så hvis man ikke er til den traditionelle form for træning, så synes jeg klart, at man skal tage chancen og prøve klatring her på Aalborg Sportshøjskole! << Emil Ettrup Pedersen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Liselotte Nørgaard

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Underviser i Klatring og ski. Outdoor tosse med stor interesse i MTB og skiløb. Uddannet bl.a. ski, MTB og klatreinstruktør
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: