logo_2016
search-button
Navn:

Fitness personlig træner

Tagline

Kombinér højskoleophold med en fitness personlig træner uddannelse

Yellow tag:
Fitness personlig træner
Kort beskrivelse:
Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På sidefaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at opleve tillid og styrke gennem fælles træning.

Beskrivelse Ny 1

Med fitness personlig træner uddannelsen får du ikke kun muligheden for at dyrke din passion indenfor fitness og træning, men også chancen for at skabe en karriere som personlig træner i fitnessbranchen. Uddannelsen vil udstyre dig med den nødvendige viden og erfaring til at hjælpe andre med at nå deres mål – uanset om det er vægttab, muskelopbygning eller noget tredje. Samtidig kan du bruge den viden du opnår til at tage din egen træning til nye højder eller videreuddanne dig indenfor det sundhedsfaglige fakultet til fx. fysioterapeut eller ergoterapeut.

Det særlige ved at tage fitness personlig træner uddannelsen på en højskole er det unikke fællesskab der følger med. På højskolen er du omgivet af andre unge med samme passion for fitness og træning. Sammen dykker I ned i teorien, udforsker den i praksis og inspirerer hinanden til at blive dygtige trænere.

Gennem engagerende undervisning, bliver du bekendt med fysiologi, anatomi, træningsmetoder, programlægning og meget mere. Vi arbejder med at forstå det hele menneske og udvikler eleverne til at blive empatiske og dannede personlige trænere, som kan langt mere end at lægge et program. Men du vil ikke kun sidde med næsen i bøgerne. Praktisk erfaring er afgørende for at blive en dygtig træner. Derfor anvendes teorien i praksis når du tester træningsmetoder på egen krop og agerer personlig træner for dine højskolekammerater undervejs i uddannelsen.

Så hvis du ønsker at forfølge din passion for fitness som personlig træner samt opleve et enestående fællesskab af ligesindede, er fitness personlig træner sidefaget lige dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
På fitness personlig træner arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Træningsteori og praktik
Programplanlægning på forskellige niveauer
Træningsteknikker og træningsdifferentiering
Øvelsesanalyser og øvelsesrepertoirer
Motivation og forandringsprocesser
Muskeltræning og kredsløbstræning
Anatomi, fysiologi og ernæring
Coaching og trænerrollen
Fitnesskultur og udvikling
Sundhed og livsstil

Overskrift

Bliv fitness personlig træner

Beskrivelse

Efter endt højskoleophold, er du derfor klar til at varetage jobs som personlig træner i fitnessbranchen

Billede/video
Udtalelser:
Da jeg kom tilbage på højskolen efter juleferien, var det med ny energi og jeg var klar til at prøve kræfter med et nyt sidefag. Valget faldt på fitness personlig træner. Sidste år havde jeg selv glæden af at have en personlig træner, hvilket var pisse fedt og som jeg lærte sindssygt meget af. Jeg lærte en masse nyt om både træning og teknik og fik lysten til selv at have rollen som træner.
Ea Marie Henriksen
Læs hele elevreferencen
Ea Marie Henriksen
Ea Marie Henriksen
Da jeg kom tilbage på højskolen efter juleferien, var det med ny energi og jeg var klar til at prøve kræfter med et nyt sidefag. Valget faldt på fitness personlig træner. Sidste år havde jeg selv glæden af at have en personlig træner, hvilket var pisse fedt og som jeg lærte sindssygt meget af. Jeg lærte en masse nyt om både træning og teknik og fik lysten til selv at have rollen som træner.

Inden jeg startede, var jeg nervøs for om niveauet på fitness personlig træner ville være for højt til, at jeg ville kunne følge med. Jeg havde ikke de helt store erfaringer inden for træning og trænerrollen, men det har heldigvis vist sig, at jeg sagtens har kunnet følge med på samme niveau som resten af holdet. Corona og nedlukningen har desværre forkortet vores ophold, så for at indhente den tid vi har mistet, har vi haft nogle rigtigt intense uger, hvilket har givet os muligheden for både at fordybe os i faget og komme tæt på hinanden på holdet. Vi er 7 elever på vores hold og det at vi er så få, gør at vi er kommet meget tæt på hinanden og hygger os helt vildt, når vi har undervisning.

Det at gå på højskole er langt mere end bare undervisningen og træning. Det sociale aspekt er, for mig, det som fylder allermest. Man kommer meget tæt på hinanden utrolig hurtigt, da man deler hele sin hverdag sammen. Efter blot 2 måneder på højskolen, havde jeg fået et helt unikt bånd til Ida, en rigtig skøn pige jeg mødte på mit sidefag sidste år, som den dag i dag, stadig er en af mine allerbedste veninder. De minder vi har skabt sammen og delt her på SPH, er noget jeg aldrig vil være foruden.
Fitness Personlig Træner linjen har givet mig en ny viden indenfor træning, som jeg ikke ville kunne have fået andre steder. Det er fedt at undervisningen er opbygget på den måde at vi har vores egne "klienter" hver onsdag, hvor vi skal lave træningsprogram og vi skal træne med dem.
Magnus Salomonsen
Magnus Salomonsen
Fitness Personlig Træner linjen har givet mig en ny viden indenfor træning, som jeg ikke ville kunne have fået andre steder. Det er fedt at undervisningen er opbygget på den måde at vi har vores egne "klienter" hver onsdag, hvor vi skal lave træningsprogram og vi skal træne med dem. Her har man alle muligheder for at prøve forskellige ting af, og man får lov at være i coach rollen, så man får massere af erfaring så man føler sig rustet til at bruge fitness personlig træner uddannelsen efter man er færdig på skolen.
Da jeg besluttede at tage fitness personlig træner linjen på Aalborg sportshøjskole var det fordi, jeg ønskede at blive klogere på træning. Jeg har altid haft en stor interesse for kroppen og træning og derfor tænkte jeg, at denne linje ville være lige noget for mig. Uanset om man har trænet i mange år eller er ny i træningsverdenen, vil fitness personlig træner linjen være noget for en, hvis man er åben for ny viden og en masse spændende udfordringer. Jeg ser hvertfald frem til resten af mit ophold her på højskolen!
Benedikte Bjerg Holst
Læs hele elevreferencen
Benedikte Bjerg Holst
Benedikte Bjerg Holst
Da jeg besluttede at tage fitness personlig træner linjen på Aalborg sportshøjskole var det fordi, jeg ønskede at blive klogere på træning. Jeg har altid haft en stor interesse for kroppen og træning og derfor tænkte jeg, at denne linje ville være lige noget for mig.

Det viste sig hurtigt, at det var et fag som jeg kunne få et kæmpe udbytte af. På vores sidefag fitness personlig træner lærer vi nemlig både om træning generelt, anatomi og interaktion med andre mennesker. Jeg ved endnu ikke om jeg vil arbejde som personlig træner i fremtiden, men uanset hvad, får jeg en masse ud af at være på sidefaget, både fagligt, personligt og socialt. På holdet er vi kun 7 og derfor har vi et tæt sammenhold, hvor vi er gode til at hjælpe hinanden og have det super sjovt samtidigt!

Uanset om man har trænet i mange år eller er ny i træningsverdenen, vil fitness personlig træner linjen være noget for en, hvis man er åben for ny viden og en masse spændende udfordringer. Jeg ser i hvert fald frem til resten af mit ophold her på højskolen!

Fakta

Type uddannelse

DIF træner 2 uddannelse samt Europe Active (niveau 4)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træneruddannelsen gennem DIF og EA. Som uddannet fitness personlig træner bliver du registreret hos European Register og Exercise Professionals (EREPS) på niveau 4. Læs mere her

Varighed
Dokumentation
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
20 uger
Efteråret
Foråret
24 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Anne Marie Søndergaard Odsbjerg

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Træningsdagbog

Notere din egen træning ned for på denne måde, at kunne optimere træningen i forhold til at få bedst muligt udbytte af den.
Læs mere

Udstrækning

Udstrækning er brugt i mere eller mindre alle sportsgrene og idrætsformer. Nogle bruger det som et middel til at opnå mindre muskelømhed, nogle bruger det som middel til at få tiden til at gå under en træning og nogle bruger det til at forbedre ens præstation i forhold til en specifik idrætsform, nogle bruger det sågar som opvarmningsøvelse. Men hvad er egentlig sandheden om udstrækning og hvad er myter?
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

Væske og træning

Vand udgør 55-78 % af kropsvægten, afhængigt af alder, køn og ernæringstilstand, men normalt siger man at det er cirka 60 % - lidt lavere hos kvinder, grundet deres lidt højere fedtprocent.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Restitution

Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at huske at restituere efter du har lavet en eller anden form for fysisk udfoldelse – men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig vil sige at restituere efter træning?
Læs mere

Styrketræner og fysisk træner

Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Mental sundhed og fysisk aktivitet

Når der i dag snakkes sundhed, tænker mange straks på sundhed som noget fysisk
Læs mere

Yoga

Interessefaget yoga er både for dig der elsker yoga og dig der ønsker et pusterum i hverdagen med tid til ro og fordybelse. Sammen med dine højskolekammerater bliver du kastet ud i forskellige meditationsøvelser og yogastillinger for at øge din kropsbevidsthed, gøre dig mere smidig og skabe større harmoni mellem din krop og dit sind.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Fitness

Fitness på højskole byder på mere end blot sved på panden og høj puls. Det er et rum, hvor du sammen med dine højskolekammerater tager de første skridt ind i træningsverdenen eller videreudvikler dine eksisterende færdigheder. Med en bred vifte af fitnessdiscipliner bliver du guidet gennem processen med at sætte og nå dine personlige træningsmål, alt imens du befinder dig i et motiverende fællesskab.
Læs mere

CrossFit

CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Læs mere

Styrkeløft

Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Når du vil være blandt de bedste trænere

Aalborg Sportshøjskole tilbyder en række træneruddannelser / personlig træner uddannelser indenfor forskellige områder – her på siden giver vi et overblik over niveauerne og deres formål.
Læs mere

Styrketræning

Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? I sidefaget får du mulighed for at dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Læs mere

Coretræning - core-/kropsstammetræning

Kropsstammen (coren) er musklerne i og omkring rygsøjlen, lænden, hoften og abdomen (maven), som er vigtig at træne.
Læs mere

Vægttab

Du har sikkert hørt en masse om, hvordan du nemmest smider de overflødige kilo, for medierne flyder over med den slags – og der er altid en eller anden grund til at skulle smide de overflødige kilo.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Energi - udregn dit daglige energibehov

Det kan være svært at finde ud af præcist hvor meget energi man skal indtage, og hvor meget man skal indtage af en bestemt fødevare for at få de anbefalede mængder af henholdsvis protein, kulhydrat og fedt.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Personlig træning

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere