logo_2016
search-button
Navn:

Klatring og bouldering

Tagline

Sjov og udfordrende træning

Yellow tag:
Klatring og bouldering
Kort beskrivelse:
Vil du opbygge styrke, smidighed og udholdenhed på en sjov og udfordrende måde? Så er klatring og bouldering det perfekte fag for dig. Med klatring og bouldering som hovedfag har du mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt i samvær med dine højskolekammerater. Vi klatrer i vores eget klatreunivers med adskillige bouldervægge og klatrevægge i op til 12 meters højde.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen lige inden, du er på vej til at slå din egen rekord.

Beskrivelse Ny 1

På hovedfaget klatring og bouldering kombinerer vi rebklatring i højderne med bouldering på lavere vægge. Ved at kombinere rebklatring og bouldering får du mulighed for at udforske forskellige aspekter af klatresporten og få en alsidig træningsoplevelse. Rebklatring kræver teknisk viden om sikkerhed og udstyr, mens bouldering kræver mere præcision og styrke. Vi arbejder derfor med forskellige højder, teknikker, ruter og sværhedsgrader indenfor klatring.

Klatring handler ikke kun om fysisk styrke – det handler også om at opbygge selvtillid, mod og samarbejdsevner. Vi lægger derfor stor vægt på at opbygge et fællesskab, hvor vi støtter og motiverer hinanden til at nå nye højder, samtidig med at vi bliver stærkere og mere smidige.

Klatretræningen foregår i vores eget klatreunivers, som er nogle af de bedste klatrefaciliteter i Danmark. Her har du mulighed for at hænge på en klatrevæg i 12 meters højde eller kaste dig afsted på vores bouldervægge med en tyk faldmadras under. Vores klatrevægge har et hav af greb i farvekodede ruter, så alle kan vælge en udfordring, der passer til deres niveau. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så uanset om du er begynder eller øvet, vil hovedfaget klatring og bouldering hjælpe dig med at flytte dine grænser og færdigheder indenfor klatring.

Når man skal klatre i 12 meters højde, er det vigtigt at sikkerheden er i top. Derfor får du på klatring og bouldering et sikringskursusbevis med i bagagen, som gør det muligt at klatre på egen hånd. Sikringskursusbeviset består af kursus 1 og kursus 2 under Dansk Klatreforbund, som indebærer udstyrskendskab, klatreteknik og sikringsteknik. Beviset klæder dig derfor på til at klatre i topreb og sikre en makker, og giver adgang til klatring i klatreklubber landet over.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I klatring og bouldering arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Rebklatring:
Mod, selvtillid og mental styrke på 12 meter høje klatrevægge
Udholdenhed og effektiv klatring
Sikringsteknik og sikringskursusbeviser 
Klatring på et hav af klatreruter i alle sværhedsgrader

Bouldering:
Fællesskabet omkring løsning af boulderproblemer
Høj intensitet - træner styrke og eksplosive bevægelser
Undervisning i klatreteknik og kropsforståelse 
Et hav af lege og øvelser der udvider din horisont

Overskrift

Er du vild med klatring og bouldering

Beskrivelse

Vi arbejder med forskellige teknikker indenfor klatring, forskellige ruter, sværhedsgrader samt forskellige højder

Billede/video
Udtalelser:
Jeg synes, at klatring er en genial måde at træne på, da det ikke føles som træning. Så hvis man ikke er til den traditionelle form for træning, så synes jeg klart, at man skal tage chancen og prøve klatring her på Aalborg Sportshøjskole!
Emil Ettrup Pedersen
Læs hele elevreferencen
Emil Ettrup Pedersen
Emil Ettrup Pedersen
Da jeg startede på Aalborg sportshøjskole, havde jeg kun prøvet at klatre et par enkelte gange, så jeg havde tæt på ingen erfaring med klatring. Men med klatring hovedfag og en god lærer, lærte jeg hurtig alt om sikring og klatreteknik. Det var utroligt hyggeligt at have klatring - fordi når vi klatrer, sidder vi også og snakker om, hvordan vi skal klare en rute og sammen finder man så den rigtige løsning på ruten.

Jeg synes, at klatring er en genial måde at træne på, da det ikke føles som træning. Så hvis man ikke er til den traditionelle form for træning, så synes jeg klart, at man skal tage chancen og prøve klatring her på Aalborg Sportshøjskole!

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis og et sikringsbevis, hvis du imødekommer kravene fra Dansk Klatreforbund.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Teis Juul Bolduc

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
elsker i sin fritid at hænge 12 meter oppe under loftet i skolens klatresal eller på bouldervæggene
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Outdoor

Er du klar til at stige ud af hverdagens trummerum og træde ind i en verden af utallige eventyr? På Aalborg Sportshøjskoles hovedfag "Outdoor", inviterer vi dig ind i naturens undrende og fortryllende verden, hvor spænding møder læring, og eventyr møder fællesskab.
Læs mere

Klatring

I sidefaget klatring kan du udvide dine klatrefærdigheder. Klatring er en sjov og anderledes træningsform, hvor du har mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt. Med sidefaget klatring får du en sikker introduktion til klatresporten i samvær med dine højskolevenner.
Læs mere

Surfing

Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. På sidefaget surfing nyder vi hinandens selskab, mærker adrenalinen pumpe og oplever roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet og får nogle gode oplevelser sammen. Så hvis du har mod på at udfordre naturens kræfter på en ny måde, vil sidefaget surfing helt sikkert være noget for dig.
Læs mere

Vandring

I faget, vandring, kommer vi ud og oplever alle de perler af natur, der befinder sig rundt omkring i Nordjylland. Man behøver ikke tage langt væk fra Aalborg, før man finder storslåede skove, bakkede enge og fantastiske strande – alle stederne med det tilfældes, at de har nogle suveræne vandreruter, der gør dem oplagte til vores formål.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Kom igang med bouldering

Bouldering er en træningsform der styrker hele kroppen - især mave, ryg, skuldre og fingre. Der er flere strategier, du med fordel kan følge for at komme godt igang og undgå skader.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere